PDA

Puna verzija : "Neobavezne varijante"

Lady S
22.08.2006, 15:31
Skoro se svakom čoveku dogodila bar jedna ovakva "veza". Da li ih praktikujete, da li vam odgovaraju više od stalnih veza ili samo pomažu kao trenutni izlaz iz usamljenosti?

greco
22.08.2006, 19:28
Cinjenica je da se poslije nekog velikog ljubavnog razocarenja, vecina ljudi najlakse izvuce iz beda, upravo pomocu tog oblika "veze".

TROPRSTI
23.08.2006, 14:38
Te neobavezne osim što štete mogu i da koriste.

Ko god da ih konzumira ima zahvaljujući baš toj neobaveznosti ventil koji ga održava u hormonalnoj ravnoteži.

Neprijatnosti i nadizanja adrenalina ima skoro redovno ako je ta zanimacija paralelna aktivnost glavnoj sveobuhvatnoj vezi.

A zašto nekom ukinuti pravo da ostvari svoj privatni cirkus?:wacko: :cesces:

Goga
23.08.2006, 21:07
A zašto nekom ukinuti pravo da ostvari svoj privatni cirkus?:wacko: :cesces:
To je stvar slobode izbora, nema reci o "ukidanju" prava bilo koje vrste.. Ko sta radi, sebi radi..:roll: ;)

LilShizle
24.08.2006, 09:37
Te "neobavezne" su samo trenutni izlaz iz usamljenosti... Mada nikad se ne zna mozda se na kraju od toga i izrodi nesto...

maqa
24.08.2006, 23:06
dok je zabave i veselje traje... :smeh:

Galahad
25.08.2006, 13:30
Lichno nisam do sada probao te "neobavezne" varijante, a neshto sumnjam i da tju ikad probati... Shto? Zato shto za mene nema "neobavezne" varijante... Ja kad se zacopachim, ja sam se zacopachio, i onda idem do kraja... Kad pukne, onda znate kako to izgleda, depresija, itd. itd.... Neobavezne varijante mi se ne pojavljuju u mislima uopshte :)

Posle svake veze sam pauzirao dosta, solirao, do sad je palilo :) A nadam se da vishe netje morati da bude pauza ;):stid2::love5:

goldie
25.08.2006, 14:01
Neobavezne varijante mogu da budu izuzetne pozitivne. :uredu: Imala sam nekoliko veoma pozitivnih iskustava ali ne smeju postojati "ljubavna" osecanja u tom slucaju. :uredu:
Neobavezne varijante moraju uleteti u pravom trenutku jer ako trenutak nije odgovarajuci onda depresija izlazi na povrsinu.

nattydread
25.08.2006, 16:15
ja sam to praktikovala dok sam bila mladja. gledajuci iz danasnje perspektive, neobavezno mi je izgubilo smisao, ili sam se samo ispucala u mladosti...

Sonja
25.08.2006, 16:56
Ne osudjujem ljude koji su u takvim varijantama, jer i sama imam veoma bliske prijatelje sa tim iskustvom, te znam da nekad nekome upravo bas to odgovara.
Medjutim, sama nikad ne bih usla u nesto takvo, jer nisam tip koji moze da iskljuci osecanja, kad je s nekim.Mislim da se ne bih osecala dobro u svojoj kozi, i da bi mi donelo vise stete nego koristi .. mozda sam staromodna, ali jos uvek sam za one dobre stare veze sa ukljucivanjem emocija.

Mish
29.08.2006, 17:40
Nemam ništa protiv njih, ali čini mi se da nisam lik za njih. Zapravo, u vezi znam da budem poprilično nezrela, pa često gledano sa strane veza liči na "neobaveznu". Ali nije jer su uvek emocije izbijale na površinu i veze su trajale. A to se već ne može podvesti pod "neobaveznu varijantu".

Mind_reset
29.08.2006, 22:20
Neobavezne veze, ne ide to meni. Shvatam ljude koji mogu tako da zive, mogu da prihvatim te price i pricice, ali ja sam covek emotivan, to u varijanti kao ali ne sasvim, ne prolazi kod mene.

Lady in red
01.09.2006, 02:10
U srednjoj su te varijante bile popularne, bilo ih je dosta i tada mi je to odgovaralo, ali sad sam se malo smirila :stid2: :srce: ustvari malo vise. U stalnoj sam vezi i to mi potpuno odgovara. Vise me ne privlace te varijante kao ali ne sasvim :usne2: :kiss: :love3:

Jelisaveta
14.01.2007, 16:44
Jedan komentar:
Posle raskida je ok...inace stalno NE..Ja to bas i ne praktikujem al´ dobro....
Nekima i mozda pomaze,jel tako?:osmeh:

sladoledzija
14.01.2007, 19:22
Uvek je ok ako to osoba radi zbog sebe i ako joj je to potrebno. Lično meni uglavnom odgovaraju neobavezne varijante ali ima trenutaka kad baš želim nešto ozbiljnije.

makilli
14.01.2007, 22:35
Imala sam jednu fazu u svom zivotu kada sam stalno bila u neobaveznim varijantama.Tada mi je prijalo.Nemam nista protiv ljudi koji se u to upustaju jer su to stvari koje im u datom trenutku prijaju,a ko smo mi da bi osudjivali tako nesto...Ko voli nek' izvoli!

euridika
02.02.2007, 21:02
Ljudi nalaze različite načine da se nose sa određenim situacijama, nekima je to zabava, nekima bekstvo od stvarnosti, nekima ustaljena procedura. Meni je to skroz ok, samo kada su oba učesnika neobavezna. Ako se jedan oseća "obavezno" onda mogu da uslede problemi. :roll:

Lillith
02.02.2007, 21:10
Ja sma bila 3 godine u NV sa jednim deckom,kad sma bila malo mladja i bas je bilo lepo iskustvo...
Sad ne bih stupila u takvu vezu jer me vise to ne zanima,sad zelim sigurnost a sad i znam sta zelim odnosno ne zelim...
Tada sam istrazivala;)

lav71
07.02.2007, 20:26
...ako je oboje za...ne vidim nikakva smetnju tome...može to da bude dooobro...;)

mcmix
13.02.2007, 15:02
Praktikovao sam ih pre ali ne vise jer mi nije vise zanimljivo... Nije to tako lose kad covek treba malo da se isprazni ali ne volim to vise da praktikujem...8)

yeesss
13.02.2007, 18:23
mislim da su te veze prvenstveno za one koji su mlađi i nemaju dovoljno iskustva...čovek i žena vremenom traže sigurnost tj. oslonac pri svakoj vrsti pada:cesces:
neobavezne varijante nisu loše ako imate fikciju da ste možda zaljubljeni a prepuni ste obaveza...:huh:
ko ima vremena neka se zabavlja:uzbud:

TVO.JA_
09.03.2007, 00:44
ma sta je to......neobavezna varijanta.:jok: ....glupost,bacanje vremena..:ok:

gerbes
09.03.2007, 10:15
sve što je neobavezno ne postoji (?)

Ivana-psy
09.03.2007, 18:25
Da li ih praktikujete, da li vam odgovaraju više od stalnih veza ili samo pomažu kao trenutni izlaz iz usamljenosti?

Ne praktikujem ih, a ni ne odgovaraju mi vise od stalnih veza! Nema lazne moralnosti, imala sam ih nekoliko ali bas zato sam shvatila da nisam za to! :jok:

Kad sam raskinula sa deckom s'kojim sam bila u dugoj vezi, u glavi mi je bilo samo da mi sad druga veza ne treba, i pribegla sam drugom resenju, ali nije to to! Bude super tu noc, sledeci put, ali posle sam izbegavala te tipove jer su postajali lepljivi ili su trazili vezu... Toliko o toj sreci :beyond:

Kad mi se neko bas dopadne, pre bih probala vezu, delila sa njim lepe trenutke, setala po parku, slusala muziku ili gledala film..

Ali tzv. neobavezne veze, ipak mogu da pomognu u teskim trenutcima ili u strasnim nocima :astasad:

Neuhvatljiva_
09.03.2007, 20:44
Da li ih praktikujete, da li vam odgovaraju više od stalnih veza ili samo pomažu kao trenutni izlaz iz usamljenosti?

Pa ja sam praktikovala jedan period posle jedne duge veze... To mi nije bio izlaz iz usamljenosti, vec sam imala osecaj da na taj nacin nadoknadjujem nesto, da pokusavam da osetim "zivot" koji sam mislila da mi nije bio dostupan... Al onda posle odredjenog vremena shvatila sam da mi treba nesto drugo...nesto vise...

la femme
09.03.2007, 20:49
Ma ok je to meni. Ima perioda u zivotu kad ti ne treba ozbiljna veza. Ove neobavezne veze dodju kao ispomoc u tim prelaznim periodima, cisto da ne bude dosadno. Ne znam zasto bi to bilo lose! :cesces:

DrinChe
18.07.2007, 01:16
Ko voli neobavezno,uvek ce naci opravdanje pred sobom,pre svega- a za druge i pred drugima je jos lakse.I retko ko nije imao ta iskustva.
Meni je ova tema kopCha na temu "abortus".
Kako uopste dodje do neobavezne veze?Sta se dogadja tada,kada nema obaveza nije mi sada vazno-vaznije mi je sta ako se dogodi "obaveza"(grube li reci...),a moze da se desi.ma koliko pametno-obazrivi bili.Razmisljam kako sam "odabrala" ili bila odabrana kada sam bila u toj situaciji.I koliko je neozbiljnosti u svoj toj neobaveznosti.
Kada se odslusa nastava iz ginekologije ide se u “Internat” – u Front ili gore,na onu drugu GAK.
I jos tada su zaceci feministickih misli u mojoj glavi nestali,gledajuci i jedne i druge: i majke koje sa bebom napustaju porodiliste i one zene koje su resile da ne rode.Vecina nije sama.Uvek ima nekog,od majke do najbolje prijateljice.Ali… cesto nema oca ili nesudjenog oca.Tu facijalnu expresiju treba videti.To su one zene sa nekom setom na licu,prisutnom i kada ima radosti.
Bitan je odabir partnera i svi mislimo da znamo,a ne znamo.
Obavezno razmisljam kada mi je na pomolu neobavezno ,to je valjda doslo s godinama.Razmisljam(ali u sebi;) da ga ne uplasim) da li uopste mogu da ga zamislim kao oca :cesces: I onako neobavezno caskam i o tome,ali jako,jako neobavezno.Ljudi se danas plase svega sto obavezuje.Mislim da nas zato i ima toliko - sto razvedenih,sto neudatih/neozenjenih.
I jos jednom-odabir partnera je jako0o bitan-i za neobaveznu vezu...:uredu:

Savannah
18.07.2007, 02:12
Been there, done that... U slobodnom prijevodu to se zove j*bi al' ne propovjedaj. Funkcionira u odredjenim godinama. To mi je nekako ko fast food- jeftino, puno kalorija i brzo te zasiti.

Duh
18.07.2007, 22:56
Bolje nista nego ista... A kad vec nema nista, zasto da apstiniram... :)

biterlemon
22.07.2007, 10:09
I jos jednom-odabir partnera je jako0o bitan-i za neobaveznu vezu...:uredu:

:ok:

DrinChe
22.07.2007, 23:48
Bolje nista nego ista... A kad vec nema nista, zasto da apstiniram... :)

@drug na TreNera
kazu lepo-ko hoce naci ce nacin,ko nece,razlog:hahaha: :hahaha: :hahaha:
volela bih neko neobavezno :roll: pitanje / repliku, a ne bih volela pitanje"za sta razlog?" ili " sta hoce-nece"?:uzbud:
al' kuY me pita...osim mozda http://www.s141.photobucket.com/albums/r74/mdzd/th_topV.gif dete od snake:fijuk:

Duh
23.07.2007, 00:39
@drug na TreNera
kazu lepo-ko hoce naci ce nacin,ko nece,razlog:hahaha: :hahaha: :hahaha:
volela bih neko neobavezno :roll: pitanje / repliku, a ne bih volela pitanje"za sta razlog?" ili " sta hoce-nece"?:uzbud:
al' kuY me pita...osim mozda http://www.s141.photobucket.com/albums/r74/mdzd/th_topV.gif dete od snake:fijuk:
Wass?
Ich nicht verstehen... :kez:
Mislim da smo se slozili, nema sta da repliciram... ;) Ili mozda imam... ?:fijuk: :kez:

DrinChe
23.07.2007, 00:45
Wass?
Ich nicht verstehen... :kez:
Mislim da smo se slozili, nema sta da repliciram... ;) Ili mozda imam... ?:fijuk: :kez:
Ride...
Onako..opuShteno,neobavezno...;) :ok:

women_in_blue
24.07.2007, 11:53
kazu ako nesto ne probas ne znas da li volis ili ne
da li si to ti ili ne
probala neoabavezne neobaveze i rekla sebi
"ma jok ti definitivno nisi za to ":uzbud:

veverica
24.07.2007, 12:15
Sto je jednom neobavezno, drugom je obavezno! :too:
Eto i odgovora...

Kal_el
24.07.2007, 12:41
to je super :uzbud:
zena mi je predlozila joş pre 6 godina i savrşeno funkcionişe ! :ok:
joş se nismo ni videli od onda :hahaha:
nema vişe tegljenja krompira i kupusa s pijace i gledanja Şpanskih serija :smeh:

Duh
24.07.2007, 19:56
kazu ako nesto ne probas ne znas da li volis ili ne
da li si to ti ili ne
probala neoabavezne neobaveze i rekla sebi
"ma jok ti definitivno nisi za to ":uzbud:

Iz tih neobaveznih moze da se desi i nesto obavezno, pa ne treba iskljucivati opciju u samom startu i generalizovati... ;)

Lillith
24.07.2007, 21:26
Iz tih neobaveznih moze da se desi i nesto obavezno, pa ne treba iskljucivati opciju u samom startu i generalizovati... ;)

Tacno,ja znam mali milon takvih koje su postale prave veze i to vrlo uspesne a neke i brakom zavrsile;)

Neuhvatljiva_
30.07.2007, 15:19

Tacno,ja znam mali milon takvih koje su postale prave veze i to vrlo uspesne a neke i brakom zavrsile;)

:stid2: :stid2: :stid2: potpisujem ovo!

Kal_el
30.07.2007, 15:28
ja sam to praktikovala dok sam bila mladja. gledajuci iz danasnje perspektive, neobavezno mi je izgubilo smisao, ili sam se samo ispucala u mladosti...

ja se joş nisam napucao:roll:
:kalas:

TVO.JA_
02.08.2007, 14:26
Ma sve je to ok u početku,takva veza vam zaista dozvoljava mnogo prostora da pokaze kakav je ko zaista!Ne dajete ništa i ne gubite ništa..kao..ali to je samo privid,dajete i gubite mnogo samo na drugačiji,možda opušteniji način.
E sad,problem nastaje kad ta opuštenost nestane....U jednom trenutku ili se završava ili prerasta u jednu pravu vezu sa obavezom!
E sad ..po nekad je bolja veza bez obaveze nego obaveza bez veze!;)

alokin74
20.12.2007, 19:18
pa gde ste do sad ???

ja vec godinama pokusavam da nadjem nesto "neobavezno" i nista.

uvek se zavrsi kod maticara ?!?

believer
20.12.2007, 19:35
E sad ..po nekad je bolja veza bez obaveze nego obaveza bez veze!;)

:ok:uvek je bolje......

biterlemon
20.12.2007, 20:07
potomke sam osnovao, nikada vise ne zelim biti obavezan! ;)

Nenad_DPb
13.01.2008, 06:50
Probao u trenucima kad nisam imao "obavezne varijante", mada ja licno ne vidim razliku. Bitno da nam je lepo. Ako nam je baš lepo, i ako se oboje slažemo (bez toga ne ide) to ce prerasti u nesto vise, a ako ne, bar nam je drago da smo se našli kad nam je trebao neko... Noci umeju da budu teške kad si sam, a i "petlu vreme ide" :hahaha:

miloradv
24.04.2008, 12:55
Највише сам у необавезним варијантама

lado
23.09.2008, 11:46
na pocetku moze da izgleda kao neobavezno......a da se zavrsi sa itekakvom obavezom.....zavisi od razvoja situacije....:)

Goga
23.09.2008, 11:46
Cinjenica je da se poslije nekog velikog ljubavnog razocarenja, vecina ljudi najlakse izvuce iz beda, upravo pomocu tog oblika "veze".

i naravno uleće u još gori bedak.
Pravilo da se "klin klinom izbija":huh: :jok: , ovde ne važi..

Moraš biti načisto i sa emocijama kojih nema , ili ne sme da bude zbog eventualnog "vezivanja", čemu :ces: ???

Pokusala sam jednom, bilo je poprilicno "bolno", nisam se osecala nista bolje ili gore, unistila sam jedno divno prijateljstvo. Trajalo je 8-9 meseci (koliko je to onda neobavezno). Vreme koje je "potroseno".. Hiljadu razloga za "protiv"..

Naravno, moje mišljenje (skromno) :fijuk:
je da sve treba probati (u granicama normale).. 8)

memento
23.09.2008, 11:57
Neobavezna varijanta u muško ženskim odnosima je moj nedosanjan san. Ne mogu da shvatim da smo svi mi, dakle i muškarci i žene, rođeni da imamo samo po jednog partnera u životu, kao što nam natura moral.

Mada ni do sada ni jednu ženu koja je bila sa mnom nisam ničim obavezivao niti opterćivao ljubomorom, kontrolama, proverama, scenama, ili bilo kakvim drugim ograničenjima i raznim zamarajućim glupostima, nisam naišao na recipročan odnos prema meni. Naprotiv, što god sam bio ležerniji, one su bile posesivnije...

Naravno, bilo je tu i par sjajnih udatih dama sa kojima sam dosegao određeni stepen neobavezne varijante. To je jedinstven i neponovljiv osećaj.:ok:

biterlemon
23.09.2008, 12:07
Trenutno mi vise prijaju neobavezne varijante.
Paradoks zivota je da kad se covek najmanje nada necem ozbiljnom, zaglibi se u nesto jako lepo. Hm...
Videt cemo...
8)

GostBG
23.09.2008, 12:21
Po tom pitanju sam se zadodovoljavao od rane mladosti.Posto nisam neizivljen po tom pitanju,kao ni po kom drugom,trudim se da se sto manje u to upustam.
Osim ako je nesto izuzetno u pitanju,tada se ne oprasta.Jer,kako stari zavodnici kazu,ako svesno propustis izuzetnu priliku,Bog kaznjava onda kad ti je najvise stalo.Naravoucenije ....po izboru.

PersonaGrata
23.09.2008, 12:38
Dosad sam stalno bio u neodbaveznim varijantama. Bilo je lepo.Jako lepo,da se ne lažemo. Ali mislim da sad želim nešto drugačije. Mislim da sam sazreo po tom pitanju. :cesces:

ognjen56
23.09.2008, 13:12
Pa od zadnje ozbiljne veze (a to je bilo prije :cesces: 3 godine) ovo je
jedina varijanta koja mi odgovara. Jos ni iz jedne nisam izasla povrijedjena.
Tako da uzivam dok mogu...;)

robert ns
07.11.2008, 11:29
to je kao da si sa nekim jednostavno opusten i kao da nigde ne zuris.

Goga
07.11.2008, 11:33
Zvuči tako dosadno, bez uvrede...
Gde je tu akcija, a reakcija? :lol:

Kal_el
07.11.2008, 11:39
Pa od zadnje ozbiljne veze (a to je bilo prije :cesces: 3 godine) ovo je
jedina varijanta koja mi odgovara. Jos ni iz jedne nisam izasla povrijedjena.
Tako da uzivam dok mogu...;)

:ok: i vrlo ih ozbiljno shvatam :uzbud:
i joş ni iz jedne nisam izaşao :fijuk:

jovuk
08.11.2008, 15:34
Neobavezne varijante su sjajne dok mogu da funkcionisu kao takve,ali vrlo brze izgube taj svoj epitet.

Lepe su dok traju,i treba u njima znati uzivati.

Imala sam dosta "neobaveznih varijanti" dok nisam odlucila da se skrasim.Lutala sam i trazila sebe u njima(jer jedino kroz druge mi u stvari i upoznajemo sebe)

diktatorka
23.11.2008, 19:17
to je kao da si sa nekim jednostavno opusten i kao da nigde ne zuris.

...uz to probleme ostavis kuci i uzivas...