PDA

Puna verzija : Najbolji film Pedra Almodovara

Sonja
03.08.2006, 20:10
Svaki film ovog genija, koji za vecinu radi i scenario, je za mene poseban dozivljaj, posebna avantura, posebno iskustvo i poseban utisak nakon sto ga odgledam.Desava mi se da o istom provedem dane razmisljajuci kakav je to kreativni mozak koji je u stanju da pravi tako sjajna dela ... mada, imajuci u vidu ovu izjavu:

"Film je postao moj zivot.Ne u smislu paralelnog sveta, vec pravi zivot.Ponekad imam utisak da je svrha svakodnevne realnosti samo da pruzi materijal za moj sledeci film."

... nista nije cudno.Po mom misljenju, ovo je jedan od retkih reditelja kod kojih se oseti totalna posvecenost svakom detalju, ciji se odraz vidi u svakom kadru.

Zanima me, po vasem misljenju, koji je maestrov najbolji film ikada?

Goga
03.08.2006, 23:00
Obožavam ga:uredu: ..
Upravo razmišljam kako bi mi legao neko njegov šizoidni filmić, koji je samo još jedan odraz vremena u kome živimo..
Ljubav, ljubav.. bilo koje vrste:blink: .. na bilo koji način:uzbud: :uzbud:

Ko, bre, njega može da ne voli???:cesces: :huh:

"Sve o mojoj majci", "Kika", "Potpetice".. Do kraja cu da nabrojim sve:roll: ..

nattydread
04.08.2006, 13:19
malo mi je da kazem da almodovara obozavam. on mi je nekako van svake konkurencije, pa cu ja da se uzdrzim od glasanja. svaki njegov film mi je dobar i poseban na svoj nacin.svaka mu cast na filmovima, a posebno na izboru glumaca. almodovar me ni jednom nije razocarao.

astrica
29.08.2006, 03:34
Sve o mojoj majci i visoke potpetice su mi omiljeni...mada ni ostali nisu za bacanje, ipak je to Pedro :smeh: jedva cekam ovaj novi cula sam da je extra :)

broj310
03.07.2007, 19:35
причај с њом 8)

најјачи је, заиста!

kohili
04.07.2007, 00:39
Ne mogu da kažem kako mi je Pedro najomiljeniji režiser,niti da sam sve filmove koje je režirao odgledala,ali od onih nekoliko viđenih izdvojila bih 'Sve o mojoj majci',tu me je ovaj Španac iznenadio i ubedio kako zaista zna da 'napravi' dobar film!

irnik
01.08.2007, 04:39
Odgledala sam vecinu njegovih filmova i mislim da je najbolji Sve o mojoj majci

duga12
05.12.2007, 01:28
Visoke potpetice,mada svi su dobri

SQUAW
02.01.2008, 00:10
malo mi je da kazem da almodovara obozavam. on mi je nekako van svake konkurencije, pa cu ja da se uzdrzim od glasanja. svaki njegov film mi je dobar i poseban na svoj nacin.svaka mu cast na filmovima, a posebno na izboru glumaca. almodovar me ni jednom nije razocarao.

Aham. Nisam odgledala sve (Volver npr i Žene na rubu nervnog sloma), ali jesam većinu.

:cesces: Aj' glasaću za Živo meso :)

Sokica
21.02.2008, 23:39
Jedan od retkih režisera čije sam skoro sve filmove odgledala...Njegovo pomalo ludo viđenje bilo kog oblika ljubavi me oduševljava...

drth09
25.02.2008, 00:36
Secam se leta pre nekoliko godina... iamala sam neki tunjav dan, sva odeca mi je bila mokra kad sam izasla s posla, napolju 40 u hladu, komarci... To vece je na palickom festivalu bia projekcija filma lose vaspitanje, a ja sam otisla kuci preporodjena , osvezena, neverovatno srecna sto sam videla nesto tako dobro :ok: zato glasam za taj ;)

NSdjanka
25.02.2008, 23:27
Svi njegovi filmovi su mi "haos"... Dopada mi se što kod njega nema mlakih emocija... Pravi mediteranac uzavrelih strasti... :ok:

Kalina
12.03.2008, 13:07
Najjaci utisak je ostavio Sve o mojoj majci....
Mozda sto sam jedino njega gledala u bioskopu...:cesces:

gaga73
19.07.2008, 16:43
Svaki njegov film je poseban,na svoj nacin.... Obozavam ga!

izabelitta
09.09.2008, 18:24
Nikad me nije razocarao. Uvek uzbudljiv, mastovit, beskrajno duhovit... :uredu: Prvi njegov film koji sam gledala bile su "Visoke potpetice", a onda sam se trudila da odgledam i sve ostale. Eto, zbog tog otkrovenja glasacu upravo za ovaj film, ali i zbog fenomenalne muzicke numere "Recordaras". Uvek otkinem na ovu stvar...

YouTube - Recordaras

lado
09.09.2008, 18:35
nisam mogla da odlucim ...svi filmovi su naprosto sjajni:)

yige_gui
09.09.2008, 21:29
xmmm, volEm njegove filmove, ali nisam glasala jerbo ne znam vecinu ovih prevoda po nashki :jokjok:

azija
28.09.2008, 22:09
Nikad me nije razocarao. Uvek uzbudljiv, mastovit, beskrajno duhovit... :uredu: Prvi njegov film koji sam gledala bile su "Visoke potpetice", a onda sam se trudila da odgledam i sve ostale. Eto, zbog tog otkrovenja glasacu upravo za ovaj film, ali i zbog fenomenalne muzicke numere "Recordaras". Uvek otkinem na ovu stvar...

YouTube - Recordaras (http://www.youtube.com/watch?v=gXUXl-o2KbA)

Uhhhhhhh ; numera stvarno "otkida" dusu; a vecina filmova ne ostavlja ni jednog trenutka gledaoca ravnodusnim..

Vecina Almodovarovih filmova ostavlja bez daha:pehar::pehar::pehar:

egzotic
13.11.2008, 23:40
ne wolim ga...ne wolim rezisera..swe o mojoj majci je ok...i to je to...ne wolim ga jer su mu filmowi nastrani...recimo film 'lose obrazowanje'...boze sweti....
nastran i iskompleksiran tip...