Puna verzija : Horor film koji pamtite
Elem caskajuci danas dotakosmo se i teme filmova koje pamtimo. Meni odmah u glavi nas mislim prvi domaci horor film "Leptirica". Film sam odgledao samo jednom i to kao klinac. Od tada negdje u glavi imam urezanu sliku djevojke u bijelom, starog mlina, ljude koji idu na groblje sa onim glogovim kocicem i opet me prodje neka jeza. Gledao sam ja posle i druge horor filmove, mozda i strasnije ali mi nijedan nije utjerao takav strah u kosti ko gore pomenuti. Razlog tome su vjerovatno moje tadasnje godine i price za vreme i posle filma.
Koji horo je vas postenski istresao iz gaca i vise nikada ga niste pozeljeli pogledati?
Ufffff.... horori.. Svaki koji sam gledao mi je ostao duboko urezan u cecanju.
"Pogresno skretanje", "Znam sta ste radili proslog leta ( 1 i 2 ), "Teksaski masakr motornom testerom",...
nattydread
24.07.2006, 11:33
slazem se sa swbendom. ja sam bila prilicno mala kad sam gledala taj film, i zbog njega i dan danas imam neki strah prema nocnim leptiricima. sto je bilo najbolje od svega, meni moji tada nisu dali da gledam film. e, pa tesko se meni moze nesto zabraniti, pa sam se ja dosjetila originalne ideje da iz druge sobe kroz kljucanicu odgledam cijeli film - naravno da sam zazalila, a narednih noci nije bilo spavanja za mene...:jok: :jok: :jok:
HLEBmaster
24.07.2006, 15:13
Originalni Omen sa Gregory Peckom (Pregori Shpek ;) ) Ja mislim da mi je taj najduzze ostao u secanju.. kao mali sam se bezmalo useravao od one atmosfere..hehe .. Ni Alien 1 me nije ostavljao ravnodushnim..!
Naravno danas rado pogledam neki horor u nadi da ce neki biti dovoljno dobar da me uplashi medjutim slabo je to. Uglavnom su to gluposti za mali decu, shto ce reci losha gluma, plitka, nedosledna i nelogichna pricha. Nedavno sam gledao neki japanski hororcic koji je makar malo da me najezzi. Tu sam shvatio kako se od glupave priche uz malo dobre rezzije, pravilnog ritma, mnogo bechenja i naglog vrishtanja glumaca mozz dobiti film sa shtrecanjem :) Ajd bar to :) Moracu ponovo da bacim pogled na stari omen, chisto da proverim, da li je i on valjao ili sam ja kao klinac to samo malo previshe >dozziveo<..
Secam se i Leptirice. Mislim da je osnovni uspeh kod nje shto je bazirana na jezovitim prichama koje su i potekle iz nasheg naroda. Mlinar vodenca tamte vamte. Psiholoshki nam je bliska, a i verovatno svachija baba ima po jednu strejndz- istinitu takvu prichu koju joj je prichala njena baba il dedatecha..
U svakom sluchaju- Leptirica:ok: :wtf: :brr:
Da izjavim i ja nešto za Dnevnik. :osmeh:
E, Leptirica, da... skoro je odgledah, bila na TV-u, i ništa mi nije bila manje scary, nego kad sam bila mala... verovatno ima veze i kako sedneš da gledaš bilo koji film... na svaki horor u principu možeš da se smeješ, ako mu tako od starta pristupiš... ja se uvek trudim da ih ozbiljno shvatim :smeh: i da vidim šta je pisac hteo da kaže... pa se dooobrooo naježim... ne mora to biti galon krvi na početku, može da bude i psiho triler ili sama činjenica da je rađen po istinitoj priči... pa je dovoljno... (tako odgledah Wolf Creek i Emili Rouz, skoro, pa se naježih)... ne mora biti ni neznamkako visokobudžetni, eto Leptirica je čist primer... malo brašna, sok od paradajza, Vila Ravijojla i naš etno (pa nek budu i te babe 'lebove), eto ti horora koji svi pamte :osmeh:
Postojao je još jedan hrvatski (čini mi se) film, koji mi je onako maloj bio jako strašan (a možda su to bili moji tripovi), imao je SF elemente, i ne usuđujem se da ovde prepričavam scene kojih se sećam, jer čak i sama ne znam da li sam ih ja konstruisala ili je stvarno postojao takav film... ali koga god sam pitala i prepričala tako nešto, bio je :blink:
I onda, ćale i keva, koji likovi :lol: koji me odvedu 'ladno u bionju sa nekih 4-5 godina da gledam "Pirane" ili kako se već zvao... e to mi je bio stejt of šok, više se sećam kevinih farmerki i njenog krila po kojem sam ronila nego filma, al' eto, ostala neka trauma... :smeh:
Onda, naša Variola Vera... taj mi je žestoko bio scary...
Moram Hičkoka da pomenem, čoveka koji je napravio ONAKVE klasike, kao što su Psiho i Ptice, a nikada nije dobio oskara za režiju :huh: ta dva filma baš pamtim :uredu:
Onda idu naslednici... King (stvarno je king) i Karpenter, pa tu kaskaju Kronenberg i Krejven (jebote svi su na "k" :blink: KOROR :lol:)... ima tu filmova kol'ko hoćeš... i sve pamtim (može se zaključiti da volim ovaj žanr :lol:), ali uvek, UVEK kultna ostvarenja... ne volem rimejkove... znači stari Omen (vrh vrhova), stara Magla, stari Exorcist, stara Kuća voska, stara Zora mrtvih, stari Teksaški masakr...
Isijavanje, fantastična priča! Po meni, najbolja Nikolsonova uloga (pa nek me popljuju oni što misle da je to Let iznad kukavičjeg gnezda :lol:)
Pamtim Amitvil, Rozmarinu bebu, Evil dead, Stvora...
Onda Carrie, Briana DePalme... :ok:
Upamtiću od ovih novijih The Ring, i to dobro :smeh: sama sam bila kući i gledala u neko gluvo doba, da mi je kojim slučajem zazvonio telefon, ne bi valjalo :smeh:
I na kraju, moram da izdvojim iz ove mase Omen, Exorcist i naravno Hellraiser (kompletan opus) :klanj: odlične, odlične priče...
Što volem horore :uzbud: a garant sam neki bitan zaboravila da pomenem :dry:
Edit: Imam edit, imam ga, imam ga :uzbud: čula sam da je ovaj sad aktuelni "Hostel" poprilično musav i da ljudi nemaju želju da ga pogledaju dva puta, pa sam se nameračila taj da nabavim :uredu:
ja sam nedavno dogledao "Hostel" i film mi je totalni promasaj. Prica kao prica i nije losa ali je tako zbubana u ono malo vremena koliko traje film. Da je strasan... i nije nesto.
Elem opet sam se prisjetio jedne scene iz nekog filma. Uglavnom scena je iz nekog naseg domaceg filma i znam samo da u jednoj seoskoj crkvi dezuraju nocu pored tijela neke djevojke i kako jutro osvane nadju strazara mrtvog :blink:
Evo, ja sad kopala nešto po netu pa nađem ovo pisanije, tj naletim na blog mog vršnjaka i slatko se nasmejem... :osmeh:
Leptirica
Pišem ovaj tekst u ime generacije. U ime svih nas iz sedamdeset i neke, da se tako prigodno izrazim. Jer sam i ja sa svojih desetak i nešto godina, prvi i zadnji put gledao domaći horor film "Leptirica". Kad bolje razmislim, danas kao odraslog čovjeka uopće me nije briga: tko je redatelj tog filma, ili tko su glumci, tko je napisao scenarij ili na temelju čije knjige je napisan. Ovo bi me inače zanimalo, ali ne kad je riječ o "Leptirici". Ovo pišem u ime svih nas koji smo bili djeca, kada je ta bitanga i baraba, koja je slagala programsku shemu televizijskog programa, odlučila kako je prikladno da u udarnom terminu, odmah poslije dnevnika pusti domaći horor film. Tko je taj ? Neću ga nazvati čovjekom ? Da li je svjestan činjenice da je te večeri ostavio biljeg ne samo na meni kao pojedincu, već na cijeloj generaciji djece. Odgovorno tvrdim da nema tog junaka koji je kao dijete gledao "Leptiricu" pa je poslije zaboravio. Nema.
Za one koji nisu gledali film, a koliko me moja dječja sjećanja služe. Radnja je o nekakvoj vještici-vampirici koja se može, umjesto u klišeiziranog šišmiša, pretvarati u leptira. Iskreno da vam velim ne mogu se sjetiti svih pojedinosti filma, ali s druge strane izvanredno detaljno su mi u sjećanju ostali pojedini prizori. Sjećam se recimo prizora iz nekakve vodenice u kojoj mladić u noći čuva stari mlin od nečeg mračnog i nepoznatog izvana. Ostala mi je u sjećanju vampirska ruka, koščati prsti sa kandžama umjesto noktiju, koja grabi svježe izmljeveno brašno. Ili prizor pijanih svatova poleglih po livadi, nakon vjenčanja mladića sa lijepom djevojkom, koja je zapravo vampirica - leptirica. Sjećam se seljaka koji u hipnotičkom snu leže na livadi ispred kuće dok mladić trči preko polja, s vampiricom na ramenima. Ili prekrasnoga bijelog konja uz čiju pomoć traže njen vampirski grob. Sjećam se otkopavanja i zabijana glogovog kolca u njen stomak. Sve su to nepovezani momenti zamotani u nekakvu maglu sjećanja a opet tako živi i opipljivi.
Svaku ovu scenu nosim u srcu. I dan danas doživljavam ovaj film kao nešto krajnje strašno, dovoljno je samo da pomislim na njega. Ne smatram sebe strašljivcem, i osobno volim pogledat dobar horor ( kojih je primjećujem sve manje). Horor filmovi su mi na nekakav morbidan način zapravo zabavni. Zanimljive su mi te horor priče, i zaista rijetko su mi strašne. Nikad se više ni jedan film ili knjiga koju sam pogledao ili pročitao, nije moglo približiti užasu "Leptirice". Ljudi koji su radili taj film napravili su dobar posao i nisu krivi za strahove u dječjim glavama. Gledao sam ja u to vrijeme i strane horor filmove. Priznajem da su mi bili strašni ali ovaj mi je sledio krv u žilama. Iskonski užas, konsternacija. Nije se tu radilo o nekakvim udaljenim selima iz rumunjske pripizdine. Ovo se igralo na domaćem terenu, među nama. Glumci su pričali našim jezikom a ja sam imao osjećaj da se to stvarno tu negdje dogodilo, možda čak u susjednom selu. Uzaludna su bila očeva i majčina uvjeravanja da se radi samo o filmu i da to nije stvarnost, da su ono samo glumici. Vraga ćeš ti to objasnit djetetu od deset godina. Čitao sam da su među djecom dinosaurusi toliko zanimljivi upravo zbog činjenice da su izumrli i nestali, a izgledaju tako čudovišno i strašno. Strašni ali izumrli. Tako je valjda i sa vampirima, strašni ali ne postoje. E pa, ne postoje do "Leptirice", poslije nje i nije baš bilo sve kao prije.
Osobno sam poduzeo malo istraživanje i pitao svoje poznanike rođene pod kraj sedamdesetih, da li se sjećaju filma "Leptirica". Rezultat istraživanja je da nisam još pronašao čovjeka koji je gledao film i rekao da se nije uplašio. Obično bi se svi sa smiješkom prisjećali da su se usrali od straha. Smiješak sjećanja na jedan zaboravljeni dječji strah. Jedan mi je prijatelj rekao da se upišao u krevet večer poslije filma, te spavao s upaljenim svjetlima idućih dva tjedna. Ovo nije bila nikakva šala ili dramski moment u tekstu, ovo je stvarnost. Zamislite samo koliko je noćnih mora ili zapišanih posteljina proizveo ovaj film. Ili koliko je djece oplakalo nakon filma.
U mom slučaju nije bilo toliko dramatično, ali više puta sam zaspao u suzama kad bi me mama spremala na spavanje u mrak spavaće sobe. Posebno su bile grozne ljetne večeri kada bi ostavila otvoren prozor. Umišljao sam si da bi leptirica mogla uletjeti i provući se kroz zavjesu.
Sjećam se da sam sa roditeljima u djetinjstvu borio bitku da ostanem koji sat duže budan i pogledam pokoji film koji i nije za djecu. Kad se radilo o domaćim filmovima, očito je da su ih puštali u udarnim terminima bez obzira na sadržaj i prizore u njima. Da ne bi ostalo sve na ružnom, priznat ću da se sjećam i filmova sa Mirom Furlan u glavnoj ulozi. Mira Furlan je valjda prva žena koju sam vidio golu. Prva saznanja o seksu i seksualnom životu sam saznao od Mire Furlan. Prije Mire sam mislio da djecu donose rode, poslije viš ne. Opet se radilo o filmu odmah nakon dnevnika. Eksplicitnost jugoslavenske kinematografije. I sad bih se mogao smijati očitoj nelagodi mojih roditelja koji nisu znali što da kažu ili gdje da gledaju kad bi krenule takve golišave scene. "Leptirica" je valjda kazna za sva ta navaljivanja i roditeljsku nelagodu.
Pomislio sam neki dan da potražim i nabavim film "Leptirica" pa da ga na miru opet pogledam. Živo me zanima koje bi osjećaje u meni pobudio. Da li bi to bili Proustovi kolačići koji bi vratili onaj djetinji, nerazumni i zasljepljujući strah. Možda bi mi film jednostavno bio glup i dosadan a radnja banalna i klišeizirana. Možda bi bio zapravo smiješan ? Stvarno nemam pojma, i živo me zanima. Na kraju sam odustao od ideje i odlučio da tu večer jeze, ostavim tamo gdje i pripada. U sjećanju, onakvu kakva je i ne kopam previše. Kopajući po takvim stvarima uvijek se nešto krivo iskopa. Zapravo se bojim pokvariti sjećanje novim slikama.
Još nešto ću vam priznati. I dan danas kad legnem navečer, provjerim ima li leptira po zidovima sobe, a ako mi u ljetnu noć kroz otvoren prozor uleti kakav veći sav se od straha smrznem, eto.
a ni meni nesto ne da mira pa sam kopa po netu i naleti na par ne tako ugodnih slika za mene :hmm:
http://www.popcorn.hr/modules/kolumne/images/variations/467e16365badd6b6a9278f4e60689dd4_large.jpg
http://www.popcorn.hr/modules/kolumne/images/variations/33ed9ca757d70e8b43d36ce2d7522cf7_large.jpg
bice meni spavati sa svjetlom veceras :hmm:
bice meni spavati sa svjetlom veceras :hmm:
E kad reče spavanje... moram da se vratim na Krejvena i Nightmare on Elm Street. Verovatno i taj svi pamtimo... :uredu: a fora je u tome što Freddy Krueger i dolazi u snu, pa ti nije dovoljno što se naplašiš gledajući, onako mali, nego još kad legneš QQ nikako da zaspiš :smeh:
Genijalan lik...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/dc/Freddyk.png/250px-Freddyk.png
o daaa... posle Fredija danima sam pokusavao da ostanem budan sto je moguce duze :smeh:
kissigirl
20.09.2006, 18:16
"Prica o dve sestre" i "The Grudge"
Nisam mogla da spavam posle tih filmova http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_25.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt212YYAT)
Obozavam da gledam horor filmove.Ma dajte ljudi nisu oni tako strasni.Preporucio bih SAW
PS posle dobrog horor filma lakse zaspim
nattydread
20.09.2006, 18:26
sjetila sam se filma "duhovi u nama" sa nicol kidman...e pa nisam uopste ostala ravnodusna...zaledila sam se na samom kraju (iako ne bih okarakterisala film kao tipican horor)
sjetila sam se filma "duhovi u nama" sa nicol kidman...e pa nisam uopste ostala ravnodusna...zaledila sam se na samom kraju (iako ne bih okarakterisala film kao tipican horor)
The Others :uredu: odličan film :ok:
Preporucio bih SAW
Leeeleeee... http://img205.imageshack.us/img205/8278/scaredse1.gif To sam s momkom gledala u 11 sati uvece, nije mi uopste bilo svejedno kad sam posle toga izasla u hodnik :smeh:
The egzorcist
kada je davne 1981 igrao u letnjem bioskopu u katoličkoj porti,
svako veče smo sa društvom uneli gajbu piva i tokom projekcije glasno unapred izgovarali napamet naučeni text filma. Sve vreme smo vrištali od smeha i dobacivali gluposti. Bio je to pravi horror za ostale gledaoce.
:uzbud: :uzbud: :uzbud: :uzbud: :uzbud: :uzbud: :uzbud:
inače HELLRAISER smatram najboljim horror filmom. :klanj: Clive Barker je car.
Inquisitor
22.10.2006, 15:04
The Dawn of the Dead
Fenomenalan film o zombijima koji su preplavili celu planetu... radjen je '69 i za to vreme je mislim odlican.. nije toliko strasan koliko je napet i uzbudljiv :)
Toplo preporucujem ljubiteljima apokalipticnog podzanra horor filma. :)
Horor je bio moj omiljeni zanr filmova kada sam bila mala tj u osnovnoj skoli do 6. tog razreda. Doduse tada je horor film imao drugaciji stil od ovih danasnjih horor filmova. Tada u osnovnoj su mi omiljeni filmovi bili sa Fredi Krugerom, prvi deo Caki (lutka koja ubija), Kuca I, Kuca II, gremlini, kritersi...... :roll: Imala sam priliku da vidim skoro jedan film koji sam jako gledala u detinjstvu i sita sam se ismejala, a tada mi je bio bas strasan. :smeh:
Od ovih novijih filmova toplo preporucujem Descent. :uredu: Ko nije gledao neka obavezno pogleda. Neke scene su mi se duboko urezale....
Neki dan ponovo odgledah leptiricu. Ja budalastine bogovu ti majku !@#$%^&*() :ticesmeni: :bes4:
Bacvanin
23.10.2006, 01:25
Ghostbusters! :)
Kao klinac sam se bojao svega, ali mi je u najgorem sećanju ostao The Exorcist.
Leptiricu nisam gledao do skora (u suprotnom sada verovatno ne bih bio živ).
U skorije vreme filmovi koje sam gledao, a da mi nije bilo svejedno - The Blair Witch Project i The Sixth Sense koji možda i nije horor, ali me je "namučio" (odličan film).
Ivana-psy
24.10.2006, 00:42
To bi definitivno bio Ring 1
SansRomantic
28.10.2006, 19:31
Bio je to moj prvi odlazak u bioskop bez roditelja, tj sa prijateljima.
Imala sam nekih 12 godina.
Film se zvao Demoni.
A radnja je sledeća - grupa prijatelja odlazi u bioskop i tamo dolazi do prekida filmske trake.
Oni kreću da se šetkaju po bioskopu i jedan od njih pronalazi prelepu masku.
Stavlja je na lice šale radi, ali ostaje mu maleni ožiljak na obrazu.
Film počinje opet i on se priključuje svom društvu.
Tokom filma (paralelna horor radnja o demonima) on postaje demon...
Nastaje masakr u bioskopu...samo je jedna plavuša preživela od cele bioskopske sale...
Toliko sam se otkinula da nisam smela da gledam levo ni desno, a suze su mi samo tekle niz lice...
Dugo nakon toga me bio strah da odem u bioskop...navukla bedak :beyond:
I rešila sam, čim mi mama dozvoli, da se ofarbam u plavo kako bih mogla da pobedim sve demone ovog sveta :lol: :lol:
Savannah
01.11.2006, 22:28
Bio je to moj prvi odlazak u bioskop bez roditelja, tj sa prijateljima.
Imala sam nekih 12 godina.
Film se zvao Demoni.
A radnja je sledeća - grupa prijatelja odlazi u bioskop i tamo dolazi do prekida filmske trake.
Oni kreću da se šetkaju po bioskopu i jedan od njih pronalazi prelepu masku.
Stavlja je na lice šale radi, ali ostaje mu maleni ožiljak na obrazu.
Film počinje opet i on se priključuje svom društvu.
Tokom filma (paralelna horor radnja o demonima) on postaje demon...
Nastaje masakr u bioskopu...samo je jedna plavuša preživela od cele bioskopske sale...
Toliko sam se otkinula da nisam smela da gledam levo ni desno, a suze su mi samo tekle niz lice...
Dugo nakon toga me bio strah da odem u bioskop...navukla bedak :beyond:
I rešila sam, čim mi mama dozvoli, da se ofarbam u plavo kako bih mogla da pobedim sve demone ovog sveta :lol: :lol:
Nemogu vjerovat da se netko sjeca tog filma! Taj film je bio moja nocna mora ! I ja sam ga gledala u kinu i poslije toga pjesice prosla dva kilometra po mraku do kuce....Leptirica..ojme.Sjecam se tocno ..strah i trepet sedamdeset i neke (kako je bloger pisac odlicno objavio).
Neki dan ponovo odgledah leptiricu. Ja budalastine bogovu ti majku !@#$%^&*() :ticesmeni: :bes4:
ja jos uvijek obilazim oko njega... kliknuh neki dan da skinem torent al opet ga blokirah... neka osjecanja ovakva kakva su, nesto mi se neda da ih mjenjam :jok:
Charm kid
18.11.2006, 19:33
Teksashki masakr motornom testerom :uzbud: :stid2:
:gone: Poslednji dobar horor je ''Krug'' to jest ''Prsten'' ali sam gledala i neke inserte iz kineske ili japanske verzije što mi je bilo jako jezivo i ne bih smela sama da odgledam ceo film.Što se ostalih ''horor'' filmova tiče sa vanzemaljcima,vampirima i krvi do kolena ima poneki zanimljiv ali mi više nisu tako strašni.Kao klinka gledala sam film Variola vera i njega još uvek pamtim kao jezivog jer sam ga tada tako doživela inače kad sam ga skoro gledala i nije mi bio baš tako strašan...
1.Ajkula(Ralje)
2.Princ tame
3.Istrebljivac vestica
4.Noc vestica 1,2
5.Gospodari pakla
6.Blade-Triniti
7.Podzemni svet 1,2
Da li,mozda neko poseduje drugi deo filma-Podzemni svet (Evolucion)?Voleo bih da imam na DVD-u.Platicu posteno,ako je narezivanje kvalitetno.U kioscima ga jos nema ili negledam dobro.Unapred zahvalan.
Filmovi poput "SAW" mi ne ostavljaju neki jeziv utisak nakon gledanja.
Najgore mi je bilo posle Ringa i Emili Rouz.
Neuhvatljiva_
20.02.2007, 12:19
Fredi Kruger i Prsten....buaaahaaaaahaaa:hmm:
Saw 1,2 juce sam odgledala i 3 deo...strava je :ok:
http://img63.imageshack.us/img63/350/th9300dpiuq0.jpghttp://img444.imageshack.us/img444/6830/th6300dpiyx0.jpg
beshe to onaj bjesavi klowan...zbog tog filma i dan danas ne volim klovnove...
"IT"
la femme
12.03.2007, 00:52
kao klinka sam imala nocne more zbog Petka 13. Zbog jedne scene iz tog filma, mesecima sam gledala ispod kreveta pre spavanja - da se neko slucajno nije sakrio! :) naivno dete!!! :smeh:
ribenzzi
12.03.2007, 11:02
"Stah u ulici brestova", (Fredi Kruger- svaki dio)
Gledala kao mala i od tada nikada ne gasim svjetlo kad spavam :fijuk: :uredu:
"Stah u ulici brestova", (Fredi Kruger- svaki dio)
E ja sam od ovog filma dobila traume. :hmm: :wtf:
Najgore mi je bilo posle Ringa i Emili Rouz.
Ovu Emili ne smem da odgledam. :hmm:
Plasim se :hmm:
logomach
13.04.2007, 21:10
Mislim da je dovoljno videti ovo lice!
Ovu Emili ne smem da odgledam. :hmm:
Plasim se :hmm:
gledala sinoc :wtf:
Plasim se i dalje :wtf:
:smeh:
vojvodjan
14.04.2007, 15:43
Osmi putnik-prvi deo...
..Biokop u Chacku..predstava u 22 ...
..nije bilo svejedno...
Uh,moram dodati i film Teksaski masakr motornom testerom....doooobar horor :ok:
Fredi Kruger .......mi je jos u mislimaaaaaaaa......:blink:
Hellraiser! I to ne zato što mi je nešto posebno strašan , nego zato što smo kod mog braše pravili filmski maraton.Zbog njega sam posle tuce filmova zakasnila u školu i propustila čas književnosti .He,he teško mi palo.(beše davno lepo li je bilo:roll: )
:ok: Naravno nenadmašni Clive Barker
Hellraiser
http://img100.imageshack.us/img100/8065/hellraiser721ga8.jpg
pa onda...
http://img501.imageshack.us/img501/9751/43571en0.jpg
ali pre svega...
http://img501.imageshack.us/img501/5088/alien1ge2.jpg
zdenkavuk
13.05.2007, 01:16
nesecam se vise ciji je film bio,al' filma se itekako secam
"grad koji se plasio zalaska sunca"
posle filma sestra i ja nismo smele da prodjemo mracnim hodnikom do kuce ,strasno :blink:
ovaj ste svi gledali - svet u kojem zivim :cesces:
Invisibleman
07.06.2007, 09:58
Dugo sam mislio da nijedan horor film ne može da me "naježi".
Gledao sam razne horore ali ovaj koji sam gledao pre neki dan oduševio me je.
Kakva ulica Brestova, Vrisak, Ring, Ovo, Ono...
U pitanju je turski film " d@bbe ". Odličan je!
http://www.dabbefilm.com/
Ja licno obozavam horor filmove i o tome sam vec pisala na nekoj temi ali jednostavno zadnjih godina ne mogu da nadjem adekvatan film koji bi mogao da mi pokrene adrenalin ili natera da poskakujem na stolici....
Svaka cast i stvaraocima "Kruga" ali meni je to sve samo ne horor...sve dok ja mogu pisati poruke u toku filma i pogledati ponekad u pravcu monitora, to nije film...
Sto se ovog gore spomenutog filma tice, nisam ga gledala ali cu pogledati prvom prilikom i nadam se da ce me pozitivno iznenaditi...:)
Jerry021
07.06.2007, 23:33
"Bal vampira", "Magla" ,"Princ tame ", "Pretskazanje 1 i 2 "- to su neki od filmova kojih se još sećam , a jako su dobri .
Postojao je još jedan hrvatski (čini mi se) film, koji mi je onako maloj bio jako strašan (a možda su to bili moji tripovi), imao je SF elemente, i ne usuđujem se da ovde prepričavam scene kojih se sećam, jer čak i sama ne znam da li sam ih ja konstruisala ili je stvarno postojao takav film... ali koga god sam pitala i prepričala tako nešto, bio je :blink:
:smeh: Evo lepo ne veeeeeeerujem (!!!!!!!) da sam napokon našla film o kojem trubim ljudima 20 godina i prepričavam, a niko ga se ne seća (sa jednim jedinim izuzetkom, ovaj 'Leb verovatno pamti gluposti ka' i ja :smeh: :kiss: )
A ja sam već počela da tripujem da sam ja to sanjala i da film ne postoji :smeh:
Link
HLEBmaster
27.06.2007, 23:46
:smeh: Evo lepo ne veeeeeeerujem (!!!!!!!) da sam napokon našla film o kojem trubim ljudima 20 godina i prepričavam, a niko ga se ne seća (sa jednim jedinim izuzetkom, ovaj 'Leb verovatno pamti gluposti ka' i ja :smeh: :kiss: )
A ja sam već počela da tripujem da sam ja to sanjala i da film ne postoji :smeh:
Link (http://youtube.com/watch?v=kgSe4oPGJ7A)
:uzbud::uzbud::uzbud: naravno da se secham. Samo nisam znao chega se secham. I ja sam 20 godina prepricahvao taj film i vech pocheo da gubim nadu da to nisam samo sanjao haha
Jebote pa ja sam se od ove smejurije ukenjavao hahha..slushaj glasove haha ...svi ko da su snifali helijum
YouTube - Broadcast Yourself.
Odlazak sa koncerta Pepersa.
Nikome ga ne preporučujem, mnogo je strašan. :huh:
Mislim da su ubedljivi horori, bez puno trikova, i dalje: Petak 13 ; Helloween ; 876 Evil ; Strava u ulici brestova ; cuvari pakla ; i naravno Demoni 1 i 2 .
beshe to onaj bjesavi klowan...zbog tog filma i dan danas ne volim klovnove...
"IT"
gledala ko klinka vishe puta, brat nabavio vhs, ali sinhronizovan na madzarski, koji, btw , ne razumem,:cesces: ,
shto ga ni malo nije uchinilo manje strashnim, shta vishe. i dan danas me kad chujem madzarski prodje jeza jer se oma setim ita :ufrci:.
i japanski me pomalo plashi zbog the grudge tj jugioh?, dve sestre, prstena I,II..., ...
i najgori japanski je uvek bolji od danashnjih engl., amer....,
ali jedan jedini, legendarni , jedvaprezhivljeni, razlog velikog br. mojih dechijih tikova i anksio/neuroza, jednom davno odgledani gatjotres, nasha srpska, domatja:
Leptirica
:wacko:
Body_Mind_Soul
17.07.2007, 13:37
"May" u reziji Lucky McKee-a. Najcudniji, najtezi i najmorbidniji horor koji sam ikad pogledala...
Invisibleman
27.07.2007, 11:32
Da vam pomognem malo.
Sve su to priče za malu decu.
Moram još jednom da vam pomenem turski horor D@BBE.
Uzmize i Ring 1, 2 i nulti deo, i američku verziju istog, i sve delove sa Krugerom, svaki petak 13, sve noći veštica, čuvare pakla, džejkobovu lestvicu... pa i one komedije vrisak i znam šta ste radili prošlog leta...
E, sve ove sakupite u jedan i po sat filma
pa opet nije ni upola kao D@BBE.
Fenomenalan je i zbog kamere, zvuka, svetla, gluma je malo njake-njake, a priča je totalno nepredvidiva a pre svega neočekivana jer obrađuje dolazak sudnjeg dana po Kuranu.
Garantovana jeza duž celog tela u proseku svakih 30 sekundi.
Kako nabaviti film. Sigurno na najlon pijaci "kod ukočenog lika" koji kako on sam kaže: "Sve imam samo pameti nemam."
Evo par sličica.
Uživajte
http://img224.imageshack.us/img224/7800/dabbe013hm.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/news/218638.jpg
Body_Mind_Soul
27.07.2007, 12:30
Horor filmovi u kojima glumci izgledaju onako kao ovi u kadrovima koje si ti postavio, nisu garancija straha i jeze... Dzabe... nije ti uspelo da zainteresujes za film... :fijuk:
Invisibleman
27.07.2007, 13:35
Horor filmovi u kojima glumci izgledaju onako kao ovi u kadrovima koje si ti postavio, nisu garancija straha i jeze... Dzabe... nije ti uspelo da zainteresujes za film... :fijuk:
Glumci ne izgledaju tako. To je samo nekoliko frejmova.
Glumci ne izgledaju tako. To je samo nekoliko frejmova.
Mene je zainteresovao :uredu: vršljam po torrentima ali nađoh samo jedan jedini primerak i čini mi se da je sporo tj i ne kreće. Takođe prevoda nigde, nađoh engleski, nije mi problem da gledam sa engleskim (turski slabo mogu da pohvatam :smeh: ), ali ako imaš naš subtitle ti zipuj pa okači u attachment ovde i zbog drugih koje je film zainteresovao.
Invisibleman
27.07.2007, 19:49
YouTube - D@BBE - Fragman
BTW
Nema prevoda na nas jezik.
A jel moze i koji se jos uvek sanja?
Prvi horor u mom zivotu...Ralje-ajkula!!
Noc vestica-ubedljivo!!!!!
Arthur Dent
27.07.2007, 23:15
Nosferato sa Klausom Kinskim u glavnoj ulozi.
Gledanje tog filma nikad neću zaboraviti :jok:
i pamtim ga bolje neko mnoge druge horore
Ceo film sam prodrhtao...
a tek z z z zu b b bi šš što su m m mi c c c cvo k ko tali.
Ja klinac... hoću da gledam film u bioskopu :roll:
Napolju minus 25 :brr: a u bioskopu grejanje ne radi :smeh:
Ma smrzo sam se ko... :fijuk:
Invisibleman
28.07.2007, 08:34
Kako se zove horor?
Ima preko 15 godina a mozda i vise. Ne znam da li je Australijski ili Novozelandski film.
Film pocinje kako neko ostrazivaci na nekom pacifickom ostrvu od domorodaca kradu neku zivotinju pola majmun pola pacov.
Naime zivotinja zavrsava u zoloskom vrti i koga ujede ili ogrebe on postaje zombi iliti zivi mrtvac.
U sustini film je pisanija od smeha.
veljko yaric
28.07.2007, 09:21
hanibal
strah u ulici brijestova
od sumraka do svitanja
Invisibleman
28.07.2007, 11:29
hanibal
strah u ulici brijestova
od sumraka do svitanja
Cela trilogija od sumraka do svitanja???
JasnaBGD
28.07.2007, 13:02
Ne volim da gledam horor filmove.
Ja to preživljavam jaaakooo dramatično, valjda sam živčana... ili šta već.
:uzbud:
Čim naslutim da će to biti neka psihodelična priča, sa elementima gorenavedenog žanra - hrabro odustanem.
;)
"LEPTIRICA",prvi nas horor filim,mislim da ga mnogi pamte i dan danas ga se boje pogledati!
love hunter
05.09.2007, 22:17
Kletva,definitivno....onda,Dead end i Jeepers creepers,prvi deo.
Petak 13. svih 13 delova :) nikad neću zaboraviti ni prežaliti uzaud protraćeno vreme, a morao sam da ih gledam. tako nešto debilno jednostavno morada se gleda
starsica
07.09.2007, 16:23
mrzim filmove tog zanra.. ali me nekako uvek nagovore da ih gledam.. ne mogu bre da spavam nocima od takvih idiotarija.. uplase me sve te nakaze, to nije humano..
a ne pamtim ni jedan.. nikad ne stignem da ulovim naslov, jer uglavnom pocnem da ih gledam na nagovor.. :dry:
Predskazanje,ne bih ga opet gledala.:djavo:
little fairy
01.10.2007, 10:07
Alien - svi nastavci.. Prestrašno.. :blink:
http://img239.imageshack.us/img239/5851/alieniu8.png
Invisibleman
01.10.2007, 10:24
Ja opet kazem D@BBE
http://www.maksimum.com/i/glr/0512014de8/im17545.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/news/221392.jpg
little fairy
01.10.2007, 10:28
Ja opet kazem D@BBE
http://www.maksimum.com/i/glr/0512014de8/im17545.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/news/221392.jpg
Bogami.. Ove same slike me već straše. Možda i bolje da nisam gledala :uzbud:
prvo gledanje Leptirice
:uredu:
Nikad necu zaboraviti, jer sam bila mala... Nemam zelju da ovaj film ponovo pogledam, jer imam utisak da vise nece biti tako strasan kao ranije.
Jos jedan domaci film koji svrstavam u horor (iako mozda i nije) je Variola Vera. Uvijek se ruzno osjecam (i uplaseno) nakon gledanja tog filma.
Darlington
25.12.2007, 23:52
Isterivanje đavola iz Emili Rouz, horor svih horora
biterlemon
26.12.2007, 00:00
The Thing - najbolji svih vremena
Noc vestica prvi deo
Petak 13 prvi deo
I neki gde neki stvor ispod peska jede kupace na plazi (je li neko gledao)
Kristina (onaj rose Cadillac)
Ajkula I
Vise ne gledam horore. Oslabili mi zivci, prebrzo potezem oruzlje...
;)
Leonard Peltier
26.12.2007, 00:22
leptirica (domaći)
Ovaj film sam gledao kao jako mali (krišom) i imao sam košmare nedeljama od njega :blink:
Što znači, dobar horor film :smeh:
:ok:
NSdjanka
30.12.2007, 00:11
Exorcist... Bas,bas strava i užas... :sokiran:
Pad kuce Asarovih......................extra horor,:ok:ko ga nije gledao obaveznoooooooooooooooooooo nek pogleda!!!!!!!!!!
Predskazanje (The Omen)...gledala sam ga mnogo puta ali me svaki put strah ... :sokiran:
Vrisak 1,2,3 i neka verzija 4!
Residenat Evil 1,2,3!
coolgirl
05.02.2008, 16:22
Hmmm...
Isijavanje...Taj je film imao vise dijelova oko 3-4,nisam sigurna. Znam da smo ga gledali svake subote... :hmm:
Krug-dobar film...Strasan. Po njemu je radjen Mrak 3...:lol: Gledala sam nesto malo filma po kojem je radjen Krug. Napisao ga je neki Kinez. I gledala sam sto su kinezi glumili... Joj,ova 'americka verzija' 500 puta bolje uradjena...
Teksaski Masakr. To bi trebao da bude horor :blink: To je glupost odvratna...
Saw-i to isto nije neki sad horor... Komadaju ljude i tako to... Fuj
The Dark-Boze... Glupljeg 'horora' u zivotu nisam gledala :blink:
Eto tih se trenutno mogu sjetiti :D
Hmmm...
Isijavanje...Taj je film imao vise dijelova oko 3-4,nisam sigurna. Znam da smo ga gledali svake subote... :hmm:
A da ne misliš na Predskazanje? :cesces:
pirane.
imala sam 5-6 godina kad sam ga gledala. trake i projektor. u klubu jugoslovena. matorci roshtiljali i pili a nas nekolicina dechurlije s opushtenim vilicama, hipnotisani gledamo u prazno platno, chekamo da chika promeni traku, pa da se strava nastavi.
....i danas mogu da osetim strah kad se prisetim. bude mi smeshno ali osetim na trenutak kako mi se utroba zgrchi.....
...danima se, posle filma, nisam umivala. odem u kupatilo, odvrnem slavinu i onda zurim chekajuchi zlu ribicu da izleti...... obozzavam kupanje u kadi, ne tushiranje nego lezzanje u vodi,..... tada se nisam usudila.
...pa je onda palo racionalisanje - to je samo film, nishta to nije stvarno, smeshna si, umivaj se.... pa sam polako popustila, napunila kadu, kupala se.... i secanje na film je jenjavalo....
..... bole korkodelovic, novinar tanjuga, zziveo je u kuci sa bazenom. njegov sin beli bio je mojih godina pa su nam se roditelji cesto druzzili. .... te tako standardno nedeljni ruchak kod boleta i ivane....belcha i ja u bazenu.... bole nije voleo da chisti bazen, a nije mu bilo milo ni da nekome placa za to te je tako samo sipao hlor i kad se alge razmnozze do te mere da voda smrdi do boletove radne sobe, tada se chisti bazen.
ova nedelja nije bila jedna od tih. jeza me hvatala od klizavih algi na stepenicama al sam chvrsto odluchila da zanemarim strah i plivam samo po sredini ne dodirujuchi stranice bazena.....sve je bilo super dok se nisam zaboravila... stala sma nogom na dno, osetila ljigavo i klizavo, prebledela i pretrnula u sekundi. samo mi je na pameti bio onaj chika shto je pecao i shto su mu piranje oglodale potkolenice i stopala.
istrchala sam iz vode brzinom svetlosti..... zbog pirana umem i ja da hodam po vodi :)
"Ispijanje krvi" :(
okončao ga je moj advokat razvodom braka :uzbud:
uh,ne mogu da se setim imena,a radi se o malom decaku koji je ubio celu svoju porodicu.Odgrizao im je usi...uh...... Stalno se sakrivao ispod kreveta...(od tada imam sindrom-dizi noge odmah na krevet :hahaha:)
Najjaci i najduzi utisak je ostavo Leptirica...
Gledala sam ga kao dete i dugo, dugo sam ga se secala....sa ogromnim strahom...Kao i mnogi ovde, cini mi se....
YouTube - Leptirica (Butterfly) (1973)
MaxBaron
12.03.2008, 15:53
The ring i event horizon
Ja bi dodala i film 30 days of night , dobar horor, priča je fokusirana na mali grad na Aljaski, koji je u mraku po 30 dana, gde se iz tame pojavljuje zlo (vampiri) koje stanovnike grada baca na kolena....:ufrci:
http://img182.imageshack.us/img182/7492/405px30daysofnightteaserq1.jpg
BLue stAR
19.03.2008, 15:26
Hostel i Saw-morate ovo da odgledate.
uh,ne mogu da se setim imena,a radi se o malom decaku koji je ubio celu svoju porodicu.Odgrizao im je usi...uh...... Stalno se sakrivao ispod kreveta...(od tada imam sindrom-dizi noge odmah na krevet :hahaha:)
Da nije mozda Omen(predskazanje)?
Najjaci i najduzi utisak je ostavo Leptirica...
Gledala sam ga kao dete i dugo, dugo sam ga se secala....sa ogromnim strahom...Kao i mnogi ovde, cini mi se....
Takodje :)
Ne znam zašto kod nas nikada nije zaživela praksa snimanja horora jer se korpus demonskih bića iz naših narodnih verovanja može više nego dobro iskoristi ..
Pinky993
19.03.2008, 16:25
Krug,ali japanska verzija koja je daleko strasnija od americke.Drugi deo je ubedljivo najgori,ali ni prvi ni treci ne zaostaju...
jos uvek The Evil Dead iz 1983 ...:ljutko:
Grobarka89
15.04.2008, 01:04
Creep:blink:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/6/62/Dracula_Stamp.jpg
To sam gledao kao dete, posle filma plašio sam se i mesec dana ostavljao je jak
utisak na mene. Međutim gledajući sada filmove nije bitno kog je žanra Drakula je
mala beba za njih.
angel's heart
18.06.2008, 20:00
Fragile
The Ring
The Grudge 1,2:hmm::hmm::hmm::hmm:
Joj Leptirica definitivno... Gledao sam ga kao mali i tek sam se ohrabrio pre mesec dana da ga ponovo odgledam... :huh:
prewrnuta_torta
22.06.2008, 01:01
The ring, poslednja xqrzija 1,2
Plava ptica
30.06.2008, 22:29
Neko te posmatra :uzbud:
The Gunslinger
01.07.2008, 14:11
Brda imaju oči
Pogrešno skretanje
Kocka
Gospodar pakla (hellraiser) 1 i 2
Ima ih još....
Kocka mozda vrsta horora i Uspavana dolina najbolji za mene
jos uvek The Evil Dead iz 1983 ...:ljutko:
jos uwjek kazes:smeh ewo pogledaj: The ring, grudge,saw,brda imaju oci...:)
Painkiller
20.09.2008, 22:27
Mozda nije horor ali..."Wrong Turn"
groblje kucnih ljubimaca..
Mozda nije horor ali..."Wrong Turn"
Jeste, horor je :uredu:
djavolcic
25.09.2008, 16:48
Horor film koji pamtim je Isterivač Đavola
:sokiran:
paparazzo
25.09.2008, 22:34
Kuća duhova (ali tada sam imala samo 6 godina).
Ala je to bilo strašno:wtf:
prvi horor je bio psiho:(
vidim da su mnogi napisali ,a i meni je "Leptirica",mesec dana oka nisam sklopio.....posle 20 godina, gledao sam ga pre tri meseca ponovo,i opet oka nisam mogao da sklopim.Kakav film,neverovatan.
Citao sam negde da je reziser morao komsijsku decu da vodi kod te devojke da se uvere da nije vampir.
Strava u ulici brestova i neizbezan Fredi Kruger....:aaa:
monalisa
02.11.2008, 22:10
Posle "Isterivača đavola" nisam spavala tri noći, imala sam tripove da mi se trese krevet i sve te gadosti iz filma, jes da sam bila klinka...Ali ipak više pamtim "Grad koji se užasavao zalaska sunca".
Onaj koji sam poslednji gledala - Mirrors
njesra, kao i svaki horor :dry:
Onaj koji sam poslednji gledala - Mirrors
njesra, kao i svaki horor :dry:
nije ka i swaki..ih sto ti odma ....
pogledaj totalno nesablonski film SAW ..
groblje kucnih ljubimaca..
kako los film....
prsten..:ok: ... Brda Imaju Oci..
Noc vestica,petak trinaesti,propusten poziv
Charlie Harper
23.11.2008, 18:03
THE HILLS HAVE EYES (1977), CHRISTINE (1983), TEXAS CHAINSAW MASSACRE (1974), HALLOWEEN (1978 ), BIRDS (1963), THE FALL OF THE HOUSE OF USHER (1928 ), FRANKENSTEIN (1931) i A NIGHTMARE ON ELM STREET 1-7 (1984-1994) su filmovi od kojih se uvek najezim i zato ih obozavam.
Od novijih horor filmova bih izdvojio sledece:
JEEPERS CREEPERS 1 i 2 (2001-2003), THE BLAIR WITCH PROJECT 1 i 2 (1999-2000), HOSTEL 1 i 2 (2005-2007), BOOGEYMAN 1 i 2 (2005-2007), SHROOMS (2006), WRONG TURN 1 i 2 (2003-2007), FIRST BORN (2007), THE WOODS (2006), UNDERWORLD 1 i 2 (2003-2006), THE OTHERS (2001).
BoginjaMarija
23.11.2008, 18:13
Deca kukuruza:blink:
Nisam spavala 6 nedelja kad sam gledala taj film.
THE HILLS HAVE EYES (1977), CHRISTINE (1983), TEXAS CHAINSAW MASSACRE (1974), HALLOWEEN (1978 ), BIRDS (1963), THE FALL OF THE HOUSE OF USHER (1928 ), FRANKENSTEIN (1931) i A NIGHTMARE ON ELM STREET 1-7 (1984-1994) su filmovi od kojih se uvek najezim i zato ih obozavam.
Od novijih horor filmova bih izdvojio sledece:
JEEPERS CREEPERS 1 i 2 (2001-2003), THE BLAIR WITCH PROJECT 1 i 2 (1999-2000), HOSTEL 1 i 2 (2005-2007), BOOGEYMAN 1 i 2 (2005-2007), SHROOMS (2006), WRONG TURN 1 i 2 (2003-2007), FIRST BORN (2007), THE WOODS (2006), UNDERWORLD 1 i 2 (2003-2006), THE OTHERS (2001).
...:cesces::huh:..pa owi stariji horori da ih sad cowjek gleda bilo bi mu komedija..smijesni su:)
a sto se owih sledecih tice koje si naweo...:hmm:JEEPERS CREEPERS 1 i 2 (2001-2003), UNDERWORLD 1 i 2 (2003-2006), kao i THE OTHERS (2001)...paaaa..owaj prwi je bas bzw..smijesan slijepi mis:roll:nego o ukusima se ne rasparwlja.....a owa 2 to nisu horori ,kolega..:roll:
Charlie Harper
25.11.2008, 14:12
THE OTHER (2001) ili kako je kod nas preveden DUHOVI U NAMA jeste horor, {The Others is a 2001 psychological horror film} izvor informacije wikipedia, i jedan je od najboljih zato sto je ideja "ukradena" iz starih horor filmova.
http://www.musicweb-international.com/film/2001/Dec01/others.jpg
Meni je taj film poseban po smirenosti/ozbiljnosti i strahu koji je non-stop prisutan a kada se nesto desi to bude naglo/brzo i ako nisab plasljiva osoba ovaj film poseduje scene zbog kojih sam se par puta strecnuo/cimnuo.
http://posters.motechnet.com/covers/tt0230600_largeCover.jpg
Nicole Kidman je po meni najbolja glumica i najlepsa zena na planeti pa je to samo + za film koji je po meni jedan od najboljih u svom zanru.
kolega,Nicol Kidman je simapticna zena i ima tu neku ljupkost,ali ona smijesno je da kazes da je ona najljepsa zena na planeti:smeh: pored recimo Jessice Allbe,Angeline Jolly,Haley Bery..ili sta ti ja znam..Laura Hariss,Cete Beckinsale,Pa Diane Lane..ma to je stwar ukusa ali smijesno mi malo..
a sto se tice tog horora..nije to horor:jok: al ok..to je samo psihotriler,napet ustwari ono..i to je to..
Horor je recimo Wrong Turn,Brda imaju ochi..ili nesto slicno..recimo SAW nije horor,nije..jaci triler sa scenama ono,ali nije horor....
a sto se tice tog horora..nije to horor:jok: al ok..to je samo psihotriler,napet ustwari ono..i to je to..
Horor je recimo Wrong Turn,Brda imaju ochi..ili nesto slicno..recimo SAW nije horor,nije..jaci triler sa scenama ono,ali nije horor....
slazem se. cesto i sa kolegama polemisemo to da danas vise ne postoji pravi horor kao nekad, nego sve su neke kombinacije... naprimer meni je horor film "Nocna mora u ulici brestova" i slicno, a ne film u kojem postoji znaci zivi covek - psihopata i masakrira ljude oko sebe..(kao u SAW)
horor koji pamtim po tome sto me je uzasno prepao i nisam mogla da ga gledam (nakon 15 minuta ugasila sam DVD) bio je "OKO" ali originalna japanska verzija.
dok kad sam gledala "The Ring" prvi deo prepala sam u trenutku kad glavni lik gleda kasetu i ocekuje da zazvoni telefon,jer u tom trenutku poceo da zvoni moj telefon :smeh:
starsica
03.12.2008, 13:13
negde iza, rekoh da ne pamtim ni jedan.. e zajebala sam se :kez:
pominjala sam strah o klovnovima koji imam.. secam se da sam kao klinka na TeVeju gledala film sa nekim klovnom koji je jeo decu, i bio je zesce strasan da se useres.. ostala mi neka scena u glavi, mada nisam sigurna da li sam ja to iskonstruisala ili je to stvarno bilo tako.. uglavnom, prvo sto se secam je neka kamp prikolica i drugo, kako se krv sliva niz ivicnjak i uliva u saht :ufrci: brrrrate mili, prosla me jeza :sokiran:
da, i Descent :kez: ja jos uvek ne spavam kako treba i jos uvek mi je upaljeno svetlo u sobi i trzam se na svaki sum cim zatvorim oci.. a kad nesto jace susne, ja sam an plafonu.. :smeh:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.