Puna verzija : Letovanje u Hrvatskoj?
Pozdrav svima!
Putujem u Hrvatsku na more posle toliko godina:more: ....pa me zanimaju vasa iskustva?
Kako ste se proveli? i gde ste bili?:mahanje:
yige_gui
28.07.2006, 06:37
pa zavisi gde putujes i sta te interesuje..
mislim ima lepih mesta na moru, ali da je sve skupo, jeste.. i to previse..
ali ako imas dobro drustvo, niej bitno gde si, uvek ces se dobro zabaviti ;)
Bacvanin
12.09.2006, 21:19
Voleo bih i ja da čujem nečija iskustva iz Hrvatske! Ja za sada još ne bih smeo tamo da letujem!
Ja bih smela, verujem da uopste nije tako strasno kao sto se predstavlja. Bas sam od dosta ljudi cula da je atmosfera skroz ok... E, sad, sto moj kum ide nocu ulicama Splita mrtav pijan i vise "Srbija, Srbija!!! :srpko:" to je druga stvar :smeh: Ne, nije pazario batine, imao je srece sto je bilo previse kasno (tj. rano) kad se vracao iz grada, pa nije zive duse bilo na ulici :roll:
Meni je jedina prepreka da odem tamo na more to sto je skupo.
Predprošle godine je bilo :uzbud:
Prošle godine je bilo :osmeh:
A ove godine su toliko digli cene da mogu reći samo :bes: :grrr: :toljaga:
Meni je bilo savrseno! Bila sam prvi put posle toliko godina, prosle godine a ove godine cak dva puta!
Prednost mi je bila u tome sto sam bila u kuci svog momka, ali stavrno je skuuupo za nas!
Priroda je predivna, more cisto ali to verovatno sve znate!
Nisam imala nikakvih problema, mada sam ja imala intresantnu situaciju, jer smo pricali srpski\slovacki\nemacki, pa mislim da ljudi bas nisu kontali ko smo!
Prosle godine me samo jedan klinac upozorio da oni nemaju "menjacnicu" nigde, vec samo "mijenjacnicu", pa smo se dvoumile da li da pricamo slovacki ili srpski, ali dobro je ispalo do kraja.
Mada ja sam bila u Istri, tamo su ljudi opusteniji nego u Dalmaciji.
Eto, toliko od mene :)
Ja se vratila pre nedelju dana iz Istre, pa ću podeliti sa vama moje utiske.
1. Bog ih je podario prelepom prirodom i oni to kanda umeju da cene i čuvaju. Iznad plaže je borova šumica gde je teniski teren, golf teren, igralište za decu, kafić (iz čije bašte je tenda probijena kako bi bor opstao). Na plaži ima i dela sa velikim kamenjem, pa onda ona šljunkovita, pa betonirana sa posebnim stepenicama za ulaz u more. Svuda je tuš i kabina za presvlačenje. Celom dužinom plaže, dovoljno duboko je ograđeno bovama (bove jedna do druge) kako u toj zoni ne bi ulazili čamci i skuteri. Nisam videla nikog da čisti plažu, ali nisam videla niti jedan pikavac, ni papi, ni kesu. Dakle, preterano.
2. Činjenica da govorim ekavski i da dolazim iz Novog Sada mi je samo dala kod domaćih privilegija. Dakle, s' te strane nisam imala nikakvih problema.
3. Zaista je sve skuplje. Ugostitelji, trgovci, hotelijeri, turistički radnici okrenuti su visokom turizmu, i imam osećaj da njima ni turista iz Hrvatske koji nije dovoljno težak da bi trošio (za nas) basnoslovne sume po restoranima i zlatarama nije dobrodošao. Ali i kapaciteti domaćih koji su godinama izdavali sobe su prazni jer ljudi jednostavno nemaju da ulože za ono što im turistička zajednica traži da bi to bio "high" turizam, pa nas oni dočekuju moglo bi se reći i sa oduševljenjem.
blueella
09.10.2006, 17:54
bila i ja ove godine..i to 2x...
u Splitu i u Istri..tacnije Pula,Porec i Rovinj!
prelepo!i bezbedno:ok:
...daleko im lepa njihova (plaža)...ja nemam nameru tamo da idem...:jok:
zvucnjak
03.04.2007, 19:31
Ja jos nisam bio, ali ove godine cu ici, kod nekih prijatelja:jeee:
ako vas zanima posle cu priopciti utiske :)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.