PDA

Puna verzija : Naj Srbin

Kunic
21.03.2006, 02:44
Ko je po vama naj Srbin/Srpkinja? Ako ne mozete da se opredelite za jedno ime, slobodno napisite nekoliko.

Lady S
21.03.2006, 11:36
Nikola Tesla, pa onda svi ostali...

Kunic
21.03.2006, 13:20
Car Dušan, Sveti Sava i Nikola Tesla. :ok:

SQUAW
24.03.2006, 19:07
-Kralj i car Stefan Uros IV Dusan, zato sto je znao da sredi nemire u unutrasnjosti svoje zemlje, zato sto je bio i Grcki car, zato sto je Srbija bila velika i mocna, i zbog jos necega, al' necu da kazem. :fijuk:

-Milos Obrenovic, zato sto je pokazao mnogo prisebnosti, pameti i takta pa su mu verovali i Turci i Srbi, zato sto je bio fantastican diplomata, zato sto je moj cukuncukundeda bio narednik na njegovom dvoru.

-Sveti Sava, zato sto nas je opismenio i zato sto je iz ispravnog tripa pobegao od kuce kao mali. :smeh:

-Carica Milica, zato sto je pokazala da i zena moze da vodi drzavu, zato sto je svog muza toliko volela da se posle njegove smrti zamonasila.

-Desanka Maksimovic, zato sto je volela Srbiju, decu, prirodu i zivotinje, zato sto sam bakicu sa sesiricem ja volela kad sam bila mala, zato sto je bila puna ljubavi, zbog jedne ploce iz detinjstva.

-Zoran Djindjic, zato sto mi je bilo milo da nas u svetu predstavlja neko pametan, obrazovan, pa jos i lep.

-Dzems Bond :uredu:

greco
06.04.2006, 19:30
Car Dušan, Sveti Sava i Nikola Tesla. :ok:

Pa bravo kralju, potpuno istim redoslijedom sam mislio napisati! Nevjerovatno! :ok:

Panta Ray
10.04.2006, 11:03
Sveti Nikolaj Žički, sveti Sava i sveti Simeon Mirotočivi, i Crni Đorđe i Mihajlo Pupun i Vojislav Nikolajević i Blažo Radović i Nadežda Petrović i Knez Mihajlo i Vasa Ćarapić i major Milan Tepić i vojvoda Sinđelić i Nikola Tesla I Slobodan Jovanović i Jovan JOvanović Zmaj i Branko Radičević i Milan Rakić i Veselin Čajkanović i kneginja Milica i Milutin Milanković i Jovan Cvijić i Filip Višnjić i Vuk Karadžić i hajduk Veljko i Starina Novak i Miloć Obilić i Boško Jugović i Toplica Milan i sveti kralj Milutin i despot Đurađ Branković i Zmaj Ognjeni Vuk i Rastko Petrović i vojvoda Živojin Mišić i Sava Šumanović i Petar Konjović i Laza Kostić i Mika Alas i Nikola Pašić i kralj Petar I i Dositej Obradović i Desanka Maksimović i Radoje Domanović i Petar Petrović Njegoš i Prota Mateja Nenadović i Birčanin Ilija i Stanoje Glavaš i Čučuk Stana i Kosančić Ivan i Laza M. Kostić i Branislav Petronijević I Josif Pančić i Jovan Sterija Popović i Joakim Vujić i Milovan Glišić i Branislav Nušić i Janko Veselinović i Kosta Pećanac i Laza Lazarević i Ivo Andrić i vojvoda Radomir Putnik i despot Stefan Lazarević i serdar Janko Vukotić i đeneral Božidar Janković i Ilija Garašanin i kralj Tvrdko II i Ruđer Bošković i kapetan Husein Gradaščević i Medo Pucić i Duško Radović i Mehmed paša Sokolović i knjaz Miloš i sveti Avakum i car Dušan i kralj Vukašin Mrnjavčević i ...

Phoenix
10.04.2006, 17:46
Sveti Nikolaj Žički, sveti Sava i sveti Simeon Mirotočivi...I svi ostali, baš kako si nabrojao :uredu: . Ne može Car Dušan da bude ispred srpskih svetitelja :jok: . Razmislite zašto ga SPC nije proglasila za sveca. Ili, pročitajte istoriju ponovo. Ovaj put, temeljnije. ;)

Panta Ray
10.04.2006, 19:07
Nisam ih nabrajao po prvenstvu jer su svi bitni več kako mi je ko padao na pamet.

SQUAW
10.04.2006, 19:18
Panta Rey, dozvolićeš da se nadovežem na tvoj niz? :roll:

... i svi oni koji su svoje živote položili za ovu zemlju i ovaj narod, a da im se ni imena ni groba ne zna.

Panta Ray
10.04.2006, 19:24
Da i sve one majke u crnini koje su dale svoje sinove, braću i očeve.

Podbarac
20.04.2006, 14:52
SVETI SAVA! Svi ostali, kojih ima mnogo, dolaze na listu zahvaljujuci NJEMU.