PDA

Puna verzija : "ludi mis"

irnik
24.06.2006, 18:37
S vremena na vrijeme "pointer" na mom lap-topu poludi i pocne sam da gasi programe. Iskljucila sam "touch pad" na lap-topu i sad koristim "externi" mis, ali opet isto.

Ima li neko resenje za mog "ludog misa"?

goldie
24.06.2006, 19:41
Nisam neki serviser :jok: (zato mozda i nisam u pravu) ali ja mislim da je sa tvojim misem sve u redu. Mislim da je u pitanju neki virus koji si mozda negde zakacila i koji se poigrava sa tvojim browser-om i otvorenim prozorima. Probaj da nekim tune up programima,skeniranjem antivirusnim programom i skeniranjem spyware programom ocistis racunar od "nepozeljnih".

gogothegreat
24.06.2006, 20:35
Slažem se sa Goldie, mada i ja nisam neki stručnjak za laptop kompjutere. :cesces:
U svakom slučaju, bolje ti je da što pre probaš sa uklanjanjem virusa, nego da čekaš na podršku Kunića, koji će ti garant predložiti da svoj laptop zaviješ u 5 jevreja i baciš, te odmah kreneš u kupovinu novog! :smeh:

irnik
24.06.2006, 23:57
Nisam neki serviser :jok: (zato mozda i nisam u pravu) ali ja mislim da je sa tvojim misem sve u redu. Mislim da je u pitanju neki virus koji si mozda negde zakacila i koji se poigrava sa tvojim browser-om i otvorenim prozorima. Probaj da nekim tune up programima,skeniranjem antivirusnim programom i skeniranjem spyware programom ocistis racunar od "nepozeljnih".

Sve vec probala... :uredu:

Nema ni virusa, ni "bakterija", ni "crva", ni "vaski"... :wacko:

Slican problem ima i moj kolega (u pitanju je ista marka (HP Compaq Presario)).

goldie
25.06.2006, 00:10
Pa onda cu da posudim Kunicev savet. :smeh::smeh::smeh:

Kupi novi lap top! :smeh:

irnik
25.06.2006, 00:34
Pa onda cu da posudim Kunicev savet. :smeh::smeh::smeh:

Kupi novi lap top! :smeh:

I moj dragi meni kaze:

"Ma, baci taj CrapTop i kupi novi" :)

A ja tvrdoglava pa :jok:

valter
25.06.2006, 00:47
-Neeeeeeee da bacas, greota !

goldie
25.06.2006, 01:41
Mozda da vidis da ti neko strucan pogleda lap topic, otvori koliko moze i mozda je u pitanju neki los kontakt pa ti zato brljavi mis. A nemoj bacati lap top. Display moze da se iskoristi za pravljenje projektora. ;) Ja tragam za nekim pokvarenim lap top-om da bi moj brat napravio projektor pa da pravimo ulicni letnji bioskop. :smeh:

irnik
25.06.2006, 06:18

Naravno da necu da bacam.

swba
25.06.2006, 06:47
napravis policu za cvece, recimo :osmeh:

irnik
25.06.2006, 16:11
napravis policu za cvece, recimo :osmeh:

Bolje za knjige :smeh:

Kunic
26.06.2006, 00:21
Neće Kunić reći da ga baciš, nego će za početak da postavi par pitanja:

koji operativni sistem je u pitanju,
posle koliko vremena rada na lap-topu se to dešava,
da li se zatvaraju prozori od određenog programa (ovde mislim da li zatvaranje počinje nakon otvaranja određenog programa) ili se svi prozori zatvore nasumično,
koji je miš u pitanju (ovo pitam iz zajebancije).

goldie
26.06.2006, 01:53

Kako koji mis??? Pa "ludi mis"! :smeh:

irnik
26.06.2006, 02:47
Neće Kunić reći da ga baciš, nego će za početak da postavi par pitanja:

koji operativni sistem je u pitanju,
posle koliko vremena rada na lap-topu se to dešava,
da li se zatvaraju prozori od određenog programa (ovde mislim da li zatvaranje počinje nakon otvaranja određenog programa) ili se svi prozori zatvore nasumično,

E pa 'vako:

windows
ne desava se stalno, vec s vremena na vrijeme (a pocelo se desavati pola godine posle kupovine laptopa)
Nema veze koji je program u pitanju - zatvara sve koji nisu minimizirani (znaci pointer ode u cosak i "sam klikne na sve x" :osmeh:

Ja sam se navikla na to, tako da se trudim da sto vise koristim tastaturu i onda je :ok:

Medjutim, u skorije vrijeme mi se pojavio jos jedan problem sa laptopom. Displej poceo da zeza :beyond:. Ojednom su se pojavili neki zeleni pixeli (kako se ovo kaze :beyond:) na monitoru. I to traje nekoliko dana i onda sve OK. U poslednje vrijeme je sve vise i cesce.
I mislim da je stvarno doslo vrijeme da ovaj moj CrapTop odnesem kod chike (kao sto kaze yiqe) na poravku.

Kunic
26.06.2006, 22:50
Sada, ako budeš imala sreće, možeš jednim udarcem ubiti dve muve. ;) Elem, ti "zeleni" pikseli znače da jedna (u tvom slušaju dve) boje ne rade. Piksel se sastoji od Red, Green i Blue. Znači, tebi R i B ne rade, tj. mrtvi su. To se naziva polumrtav piksel, koji ima velike predispozicije da postane mrtav (crna tačka na monitoru). E sad, većina proizvođača daje garanciju na LCD monitore, makar oni bili i na lap-topu. Garancija se kreće od minimum godinu dana, pa do dve, tri itd. S obzirom da je u pitanju ozbiljan proizvođač, trebala bi i garancija da bude ozbiljna. Znači, lap-top po mišku, pa u radnju i kažeš im da ti crkava monitor. Čak u i Srbiji su (uglavnom) dužni da ti promene monitor u slučaju da imaš jedan mrtav piksel ili tri polumrtva. A verujem da HP daje finu garanciju na svoje proizvode, prema tome... E sad, ako ti je istekla garancija, onda nastaje problem, jerbo se mrtvi pikseli ne mogu popraviti. :beyond:

A što se tiče miša, probaj ti da skineš najnovije definicije antivirusa, čak probaj sa instalacijom drugog, jer je prevelika slučajnost da kursor ode baš na X i pozatvara sve prozore. Nekako mi je to suviše inteligentno za hardversku grešku. :)

goldie
26.06.2006, 23:35
Pa i ja sve vreme mislim da je virus u pitanju sto se tice misa. Tako da je najefikasnije resenje dizanje novog Windows-a.

irnik
27.06.2006, 06:59
E sad, ako ti je istekla garancija, onda nastaje problem, jerbo se mrtvi pikseli ne mogu popraviti. :beyond:

A što se tiče miša, probaj ti da skineš najnovije definicije antivirusa, čak probaj sa instalacijom drugog, jer je prevelika slučajnost da kursor ode baš na X i pozatvara sve prozore. Nekako mi je to suviše inteligentno za hardversku grešku. :)

Garancija istekla i odmah se par dana nakon toga pojavio ovaj problem sa monitorom (ko da su isplanirali ;) ). Najcudnije je sto se displej s vremena na vrijeme normalizuje. I cim se laptop pomalo pomjeri, onda se opet pojave zeleni pixelici. Da li je moguce da se nesto otkacilo (mozda neki kabal ili da je neka konekcija losa?)

Pa i ja sve vreme mislim da je virus u pitanju sto se tice misa
Definicije za antivirus redovno update-ujem jer su nam omogucene preko univerziteta (bespalno za studente); to je sigurno u redu.:)

Kunic
28.06.2006, 21:51
Garancija istekla i odmah se par dana nakon toga pojavio ovaj problem sa monitorom (ko da su isplanirali ;) ). Najcudnije je sto se displej s vremena na vrijeme normalizuje. I cim se laptop pomalo pomjeri, onda se opet pojave zeleni pixelici. Da li je moguce da se nesto otkacilo (mozda neki kabal ili da je neka konekcija losa?)

Pih... :dry: Jebeš HP.

Znaš kako, da je u pitanju CRT monitor, pa da pomislim da se izvukao kabel i da zato pozeleni, (ovo se desilo mojoj majci i žena se za malo nije onesvestila od straha da je nešto pokvarila), ali ovo je LCD... :cesces:

E, a što ga ne bi odnela u servis, čisto da čuješ šta će ti reći? :cesces:

Open-air
19.07.2006, 00:25
Ok IRNIK, dobrodosla u klub "srecnih korisnika HP" :) Ti si samo jos jedan od OOOOOggromni broj korisnika HP-a koji imaju problema sa display-om. Sve se svodi na isto: Dead pixel, stuck pixel.... Stvarno je cudno kako je to moguce, ali uvek se kvar dogodi malo pre isteka garancije :) Znaci LCD i DVD/CD ROM su razlozi zasto nikad ne bi trebala da se odlucis za HP!!! Nemam odgovor na tvoj problem, a verovatno ga ni serviseri HP-a nece imati :)
A sto se tice misa, to DEFINITIVNO nije hardverski problem. Posto nije virus, kako ti kazes, samo kao sugestija, proveri dali ti je aktivirana opcija remote access, i dali ti se to desava samo kad si konektovana na net?

Galahad
19.07.2006, 01:26
Sto se tiche dead pixela, samo kad se pomeri tiptop, kontam da je ipak losh kontakt na spoju, tamo gde su "sharke" tiptopa...

Shto se misha tiche, shansa da je u pitanju hardverski problem je oko 1%, a 99% svaljujem na Windows i loshe drajvere... Jerbo ja kutji imam Logitech-a, optichkog, koji s vremena na vreme, odlepachi, i skochi mi negde... Sad, chesto se to poklopi sa mojim pritiskom na dugme, pa se svashta mozhe desiti...

Mozhda je kod tebe neki glitch, da ide stalno u isti tjoshak, pa zatvara... Chisto sumnjam da je virus, nekako je... I unno, suvishe lame, kao da se dete igralo... Ja tipujem na Windows iloshe drajvere

A to za garanciju... Svaki parchitj opreme radi do isteka garancije, a onda rikne... To je nauchno dokazano :)