|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Umetnost Mašta je važnija od znanja |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Antonio Gaudi |
|
Odgovor: Antonio Gaudi |
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 00:43
Pol: Žensko
Godine: 32
|
Odgovor: Antonio Gaudi -
09.10.2008, 00:13
Barselona je kao princeza, na svakom koraku se prepoznaje njegov pečat, bila su tu još dvojica poznatih arhitekti čija sam imena zaboravila, ali mislim da je La Sagrada Familia jedno od najveličanstvenijih dela današnjice, još nezavršeno. Moj apsolutni favorit i najlepša zgrada koju sam ikada videla je la Pedrera.
|
|
|
|
|
|
....dream chaser....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 02:08
Godine: 28
|
09.10.2008, 10:19
![]() ![]() ![]() Prelepa je zaista...volela bih da je vidim.... ![]() Covek je sinteza beskonacnosti i konacnosti,prolaznog i vecnog, slobode i nuznosti, kratko: sinteza.
![]() |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 02:27
Godine: 37
|
24.10.2008, 09:06
Barselona možda jeste princeza... Ali robusna i nepredvidiva... Plemkinja koja izbegava protokole, pa od iznenađenja, pa i krajnosti, naprosto zastane dah...
Gaudi je bio kralj mašte, inventivnosti, i tu titulu stekao upravo opirući se konvencijama. Ako bi ičemu služila reč "osebujan", pripisala bih je njemu... ![]() U parku kojem je dao svoj veličanstveni pečat, mislim da bih mogla provesti dane i dane... Nadam se da će mi se u životu ukazati prilika da bar još koji tamo provedem. Tamo je on pokušao da izgradi jedan čudesni svet u kojem je upotrebna vrednost stvari daleko iza utiska koji ostavlja njihov maštovit izgled i energija kojom odišu i plene... Takve su i čuvene klupe... Da, može se na njima i sedeti, ali... ![]() ![]() ![]() Gušter, simbol parka... ![]() ![]() Na žalost, Gaudi nije stigao da uredi ovaj prostor do kraja. Izgrađeno je tek nekoliko kućica, a koliko znam on je želeo da izgradi naselje za stanovanje sa 72 bajkovita objekta. U jednoj je danas galerija i knjižara... ![]() ![]() I još jedan pogled na park... Eto kako je pomogao palmama da izgledaju još monumentalnije... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Antonio Gaudi |