VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Umetnost

Umetnost Mašta je važnija od znanja

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke?
staro
  (#1 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 06:18
Pol: Muško
Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 28.10.2007, 23:48

Svi polazimo da smo pismeni jer znamo da pišemo i čitamo,
velika većina polazi od toga da nema pojma o crtanju iako je prvi kontak sa sredstvima za pisanje tj. crtanje imala mnogo pre nego što je naučila slova, što znači da smo svi prvo naučili da crtamo i to je činjenica.

Svi smo u detinjstvu prvo počeli da nešto škrabamo i crtamo, kasnije smo to radili onoliko koliko je to bilo potrebno za školu, neki iako retki su to upražnjavali nešto više ...
Mnogi od tih školskih dana nisu pipnuli olovku osim kada treba da nešto napišu, da nacrtaju klincima domaći zadatak ili kada su nervozni pa neartikulisano ubijaju nervozu povlačenjem brzih i nejasnih linija po papiru.

Ubedjen sam da u svima nama leži po neko parče kreativnosti, ubedjen sam da svaki čovek ume da crta samo je pitanje koliko ima moći da se opusti i da dozvoli ruci da prati njegove misli. Skoro svi razmišljamo u slikama, neki malo bolje ali ipak moramo znati da sve ono što vidimo kada zatvorimo oči trebalo bi da možemo i da nacrtamo.

Kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke?
staro
  (#2 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 10.07.2008 13:05
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 29.10.2007, 15:44

Ja stvarno ne znam crtati. Nikad nisam niti mislila da znam.

Hoćete vidjeti moje najveće dostignuće? Friško je..

Neka, znam da sam u ovom području 'banana' ali zato imam talenta za neke druge sporedne stvari, sitnice koje ispunjavaju naš život.

staro
  (#3 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: danas 14:09
Godine: 26
Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 29.10.2007, 19:00

Uh, oduvek sam volela da crtam. Kao mala crtala sam na svemu i svačemu, počevši od papira, knjiga, pa preko ormana i parketa Moji su pre par godina sredjivali parkete (preko kojih su godinama stajali tepisi) i našli moje crteže iz raaaanog detinjstva. Nekada sam crtala iz zabave i razonode, a sada se zabavljam nekim drugim stvarima, pa se crtanja setim tek onda kada imam neki problem i kada mi je potrebno da se opustim. Joj što to mene opušta, pa to je nešto neverovatno... I uvek crtam nepoznata ženska lica, ne znam zašto baš to.
Mnogo volim da crtam i imam talenat koji, na žalost, nisam dobro iskoristila.

staro
  (#4 (permalink))
dapokalypto
Početnik
dapokalypto će uskoro postati poznat člandapokalypto će uskoro postati poznat član

Član od: 25.10.2007.
Poslednji login: 11.06.2008 10:37
Godine: 28
Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 29.10.2007, 19:14

naravno! baš sam pre neki dan crtkao malo na predavanju u trenutcima dokolice

Citat:
Lady S kaže: Pogledaj poruku
Uh, oduvek sam volela da crtam. Kao mala crtala sam na svemu i svačemu, počevši od papira, knjiga, pa preko ormana i parketa Moji su pre par godina sredjivali parkete (preko kojih su godinama stajali tepisi) i našli moje crteže iz raaaanog detinjstva. Nekada sam crtala iz zabave i razonode, a sada se zabavljam nekim drugim stvarima, pa se crtanja setim tek onda kada imam neki problem i kada mi je potrebno da se opustim. Joj što to mene opušta, pa to je nešto neverovatno... I uvek crtam nepoznata ženska lica, ne znam zašto baš to.
Mnogo volim da crtam i imam talenat koji, na žalost, nisam dobro iskoristila.
pošalji samtin da vidimo.. red je

bolje imati nego nemati

staro
  (#5 (permalink))
dapokalypto
Početnik
dapokalypto će uskoro postati poznat člandapokalypto će uskoro postati poznat član

Član od: 25.10.2007.
Poslednji login: 11.06.2008 10:37
Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 29.10.2007, 19:22

eto tako nekako
Priložene slike
Tip fajla: jpg crtkanje.jpg (95.3 KB, 8 pregleda)

bolje imati nego nemati

staro
  (#6 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: danas 14:09
Godine: 26
Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 29.10.2007, 19:32

Citat:
dapokalypto kaže: Pogledaj poruku
pošalji samtin da vidimo.. red je
Hoću samo da uhvatim momenat kad me ne bude mrzelo da skeniram

staro
  (#7 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 14:05
Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 29.10.2007, 23:05

...prosle zime cini mi se.....a nekada sam to radila svakoga dana.....

Moracu da pronadjem vremena i za to.....

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#8 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 30.10.2007, 00:02

Citat:
dapokalypto kaže: Pogledaj poruku
eto tako nekako
A može i ovako ...
Priložene slike
Tip fajla: jpg crtkanje-1w.jpg (91.2 KB, 8 pregleda)

staro
  (#9 (permalink))
simke
Senio®

Odgovor: Crtanje, slikanje i VI - kada ste zadnji put uzeli olovku u ruke? - 30.10.2007, 00:14

Citat:
little fairy kaže: Pogledaj poruku
Ja stvarno ne znam crtati. Nikad nisam niti mislila da znam.

Hoćete vidjeti moje najveće dostignuće? Friško je..

Neka, znam da sam u ovom području 'banana' ali zato imam talenta za neke druge sporedne stvari, sitnice koje ispunjavaju naš život.

Evo samo još ova prepravka i obećavam da neću više to raditi, osim ako to neko baš ne želi ...
Priložene slike
Tip fajla: jpg 93915608lf5-a-W.jpg (28.5 KB, 5 pregleda)

staro
  (#10 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum