|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Turizam i putovanja Prepričajte nam doživljaje sa putovanja, preporučite destinacije za letovanja i zimovanja... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Kakav ste putnik... |
|
Odgovor: Kakav ste putnik... |
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 13.01.2007 06:22
Pol: Žensko
Godine: 27
|
Odgovor: Kakav ste putnik... -
26.05.2006, 14:56
Ja moram da priznam da sam manijakalan
Uvek imam utisak da je vremena premalo,a stvari koje zelim da vidim i previse.E kada ispunim neki prvobitni plan,apetiti se povecavaju,te se problem odnosa vreme-sights vraca.Volim da prethodno nabavim knjigu o gradu u koji idem...tako da mogu da bacim na papir neku skicu sta,kada i kako videti.Mnogo pomaze..najcesce uspem da ostvarim sve sto sam zamislila. Bolje se osecam,naravno,kada poznajem jezik,jer mi to daje mogucnost da se bolje upoznam i sa ljudima,kulturom,obicajima,mestima u koje idu lokalci i sl.A i drugacije vas gledaju,dozivljavaju vas kao 'nji'ovog' Najbolje volim da idem sama...odnosno,bar sto se razgledanja grada tice.Nocni izlasci su vec druga prica...ovako,uzmem mapu u jednu aparat u drugu ruku i obidjem grad uzduz i popreko. ![]()
|
|
|
|
|
|
Samo svoja...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Godine: 31
|
26.05.2006, 16:41
Ja sam opušten putnik...
Dosta sam putovala i shvatila sam da malo toga od arheoloških i sl. stvarčica vredi toliko koliko upoznavanje ljudi iz tog kraja i druženje sa njima... pokušaj da pronađeš teme za razgovor i da iz te priče izvučeš njihovo poimanje sveta i događaja... Nekada pre sam samo manijakalno obilazila spomenike, pećine, zidine... Danas ne...volim da vidim prirodu neke zemlje, ali pre svega vreme provodim sa ljudima..i to je najveće bogatstvo koje sam stekla na svojim putešestvijima.. |
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
|
27.05.2006, 23:18
Citat:
Ne volim soping ni kad moram, a kamoli kao razonodu Volim da obidjem sto vise, ali ne po svaku cenu - odmor nije odmor ako ja posle toga treba mesec dana da se odmaram Naravno da volim i da izadjem, ali volim, brate, i ta se negde zavalim i ne mrdam, vec samo da posmatram ljude kako prolaze ![]() Sto se pakovanja tice, stalno se plasim da ce mi nesto zafaliti i manijacki trpam u torbu stvari i stvari. Naravno, nikad mi ne trebaju sve, ali uvek se povodim parolom "sta ako...?", pa strpam jos koju stvar Tako mi se desi da vucem krš stvari za samo 2 dana
|
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: danas 11:15
Pol: Muško
Godine: 27
|
28.05.2006, 02:04
-Jeste li culi za Jovancu Mitica? Ja ako nemenjam sredinu za do 6 meseci, kao ajkula!
-I sto bi rekao jedan od onih mudrih psihologa 19 veka: Bitan je PUT kojim ces ostvariti cilj... |
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 01:29
Godine: 32
|
10.02.2007, 21:39
Ja sam dosadan putnik, najdosadniji za moje domaćine ako ih ima, jer ja sve, sve, sve moram da vidim, omirišem, pipnem, uslikam (to je možda najsnažniji instinkt na mojim putovanjima, uhvatiti sve foto aparatom). Volim da zaglavim u neki lokalni bar ili restoran da vidim kako ljudi provode njihovo vreme. Volim da pojedem nešto od lokalne hrane, da odem u neki muzej (ako se radi o većem gradu), da kupujem razgledncie sa detaljima koji će me podsećati na te predele, volim da šaljem razglednice dragim ljudima, u poslednje vreme sam čak počela da pišem utiske, kako ne bih zaboravila sve te emocije jer jesu jedinstvene.
|
|
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 08:36
|
25.03.2007, 18:21
Definitivno ovo prvo...Uvek se trudim sa svaki trenutak maksimalno iskoristim da što više vidim, da što više upoznam grad i ljude...Praktično kad god negde odem najmanje vremena provedem u sobi...
|
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 06.10.2008 19:46
Godine: 25
|
25.03.2007, 19:23
Volim da sve vidim,cujem,osetim,totalno se izgubim u svom licnom dozivljaju da zaboravim da slikam tako da se nekako uvek vratim sa malo slika ili mene na istima skoro da i nema
![]() William Wordsworth |
|
|
|
|
|
Delete Woman
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 22:57
|
25.03.2007, 20:23
Zavisi gde putujem i šta je svrha putovanja.
U svakom slučaju, prvo što moram da uradim je da naučim da se snalazim u novoj sredini, da pronjuškam po svakoj pristupačnoj uličici i nađem centre orijentacije. Potom upijam u sebe ambijent. Prirodu, arhitekturu, jezik prolaznika, poglede i osmehe ljudi koje srećem. Onda tražim one objekte za koje je šteta ne videti ih. Često me to odvuče u ona sanjaranja : zamisli da sam ovde živela tada i tada (čudno, nikad sebe ne stavljam u ulogu sluga već vlastele ).Potom upoznajem širu okolinu. Ne maltretiram se dugim putovanjima, ok mi je sve ono što se može spojiti put, saznanja o nečem novom, nepoznatom i uživanje. Najbolje mi je ako to novo mogu spoznati uz neko putovanje brodom. ![]() Volim da upoznam "domoroce". Da im "opipam puls", čujem šta imaju da kaže, dobijem injekciju neke pozitivne energije, čujem neke nove, drugačije priče,... Ne ludujem za nekim izlascima, ali ako se tako namesti i te kako ću se prepustiti ludovanju. Šoping? E, to mi je stvarno gubljenje vremena. To maksimalno izbegavam. E, a ako je to godišnji odmor i neko more, volim da sebi ostavim dovoljno vremena da ne radim i samo se odmaram. Ne mislim, ne opterećujem se, ne bavim se suvišnim rečima, samo osećam. I uživam. |
|
|
|