VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Turizam i putovanja

Turizam i putovanja Prepričajte nam doživljaje sa putovanja, preporučite destinacije za letovanja i zimovanja...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kakav ste putnik...
staro
  (#11 (permalink))
remorker-bgd
Iskusni forumdžija
remorker-bgd je uzor za ostaleremorker-bgd je uzor za ostaleremorker-bgd je uzor za ostaleremorker-bgd je uzor za ostaleremorker-bgd je uzor za ostaleremorker-bgd je uzor za ostaleremorker-bgd je uzor za ostaleremorker-bgd je uzor za ostaleremorker-bgd je uzor za ostale

Član od: 13.03.2007.
Poslednji login: danas 10:38
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Kakav ste putnik... - 27.03.2007, 11:03

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Zavisi gde putujem i šta je svrha putovanja.
U svakom slučaju, prvo što moram da uradim je da naučim da se snalazim u novoj sredini, da pronjuškam po svakoj pristupačnoj uličici i nađem centre orijentacije.
Potom upijam u sebe ambijent. Prirodu, arhitekturu, jezik prolaznika, poglede i osmehe ljudi koje srećem.
Onda tražim one objekte za koje je šteta ne videti ih. Često me to odvuče u ona sanjaranja : zamisli da sam ovde živela tada i tada (čudno, nikad sebe ne stavljam u ulogu sluga već vlastele ).
Potom upoznajem širu okolinu. Ne maltretiram se dugim putovanjima, ok mi je sve ono što se može spojiti put, saznanja o nečem novom, nepoznatom i uživanje. Najbolje mi je ako to novo mogu spoznati uz neko putovanje brodom.
Volim da upoznam "domoroce". Da im "opipam puls", čujem šta imaju da kaže, dobijem injekciju neke pozitivne energije, čujem neke nove, drugačije priče,...
Ne ludujem za nekim izlascima, ali ako se tako namesti i te kako ću se prepustiti ludovanju.
Šoping? E, to mi je stvarno gubljenje vremena. To maksimalno izbegavam.
E, a ako je to godišnji odmor i neko more, volim da sebi ostavim dovoljno vremena da ne radim i samo se odmaram. Ne mislim, ne opterećujem se, ne bavim se suvišnim rečima, samo osećam. I uživam.
Potpuno se slazem. Mish, za ovo bih ti dao jos jednu reputaciju, samo kad bi mi kompjuter dozvolio . Obozavam da putujem, a kako ce taj put izgledati, zavisi od mnogo faktora...U svakom slucaju, volim da upoznam svako mesto mnogo vise nego sto ti to omoguci preporucena turisticka tura u raznoraznim vodicima. Cak sam jedno vreme praktikovao da odem nekim gradskim prevozom na poslednju stanicu, i onda krenem polako ka centru...pohvatas usput neke orjentire (osim ako za odlazak ne koristis metro ), i polako krenes ka centru...primetio sam da ukoliko ides ulicama ka manjim brojevima kuca, uglavnom zavrsis u centru

Volim da putujem kolima, jer mi to daje mogucnost da vidim dosta mesta usput, i da se vremenski organizujem onako kako mi najvise odgovara...u poslednjih godinu dana sam tako prosao pola Hrvatske, u potrazi za uspomenama i gradovima koje sam tamo ostavio pre 15-tak godina...i bilo je carobno...

U principu, sve zavisi od vremena...i koliko planiras da budes na odredjenom mestu. Jer, volim i da besciljno setam gradom...i da vidim muzeje ili neku lepu izlozbu...a volim i da upoznam ljude...

...baš polaze galije...
...do vina i maslina...
...ajmo malo na jug Italije...
...zatvori oči...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Doti
Veteran
Doti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamantDoti je dijamant

Član od: 15.02.2007.
Poslednji login: 09.10.2008 07:40
Pol: Žensko
Odgovor: Kakav ste putnik... - 15.04.2007, 02:25

Volim jako da putujem, i obozavam da fotografisem.....i hvala bogu digitalnom foto aparatu i kameri ja samo skljockam a kada stignem kuci izbrisem sta mi se nesvidja od fotografija.......Zivela tehnologija.....

staro
  (#13 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Kakav ste putnik... - 15.04.2007, 13:26

pod broj jedan sam nestrpljiv, gdje god treba da idem, ja se već deset dana pred put unervozim. kad konačno stignem na odredište, volim da se družim za lokalnim stanovništvom, sve me živo zanima, u sve moram da zavirim, jedino šoping ne dolazi u obzir, pogotovo ako se radi o onim jeftinim suvenirima. nisam rob fotoaparata, škljocnem tu i tamo ako mi se nešto učini da je jako interesantno.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#14 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 09.10.2008 19:54
Godine: 35
Odgovor: Kakav ste putnik... - 02.06.2007, 21:04

и ја волим да њушкам свуда унаоколо... фоткам,наравно,али не претерано. обавезно се после неког времена забодем у неки бар и осматрам околину...
волим да истражујем непознате,забачене улице,стазе и богазе...одушевљавам се архитектуром,прастарим здањима,лепим женама све у свему,једва чекам следеће путовање!!!!!!

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#15 (permalink))
Aca1983
Poznata faca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 09.10.2008 22:43
Godine: 24
Odgovor: Kakav ste putnik... - 03.06.2007, 00:42

Kakav sam putnik (na ekskurzijama) -joj-joj, kao Denis Napast - nestašan, ali ne i bezobrazan. Veče pred putovanje nema spavanja. U busu se uvek nadjem u donjem kraju, pevamo, urličemo, ne znam ni sam šta sve ne radimo. Po četvoro nas na dva sedišta sedne (a pola mesta slobodnih postane)-jedni drugima u krila, jedni preko drugih, ma djavo će ga znati kako. Profe se dislociraju napred, ali vidi se da im je milo što se dobro provodimo u toku samog putovanja-tj.vožnje-možda i bolje nego na samom mestu koje posećujemo-nekako najmilije im bude kad svi u glas dreknemo: „Štrumf-Uraa za profu (tog i tog) i profanku (tu i tu)”(ko mala deca). Inače, što se samog mesta koje obilazimo tiče, uvek me interesuje mnogo štošta drugog, a obilasci spomenika, manastira,i sl.… me ne privlače . Od spomenika volim tvrdjave-gde možemo svi da posedamo, i djuture se zezamo-parovi koji su zajedno da uživaju u pogledu na reku ili panoramu (zato sto se tvrdjave obicno nalaze visoko i blizu reka). Volim da obilazim mesta gde se dobro klopa , gde ja fina muzika , i to sa odabranim ljudima . Ne fotografišem gotovo ništa-nemam vremena za gubljenje. Sad volim i da u svakom gradu koji posećujem prvi put nadjem bar par mladjih ljudi ili devojaka-slučajnih prolaznika, i popričam malo s’ njima kakav je gradić i život u njemu, i gde po njima vredi utrošiti to kratko vreme koje nameravam da provedem tu. Što se šopinga tiče-ne volim da idem u kupovinu ni ovako, a kamoli negde u ...,eventualno neki suvenir uzmem-da me seća na ...i to je to .

Sreća-sreća-radost-uživancija.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Turizam i putovanja > Kakav ste putnik...
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Kakav raskid vam vise odgovara? jellena Muška kafana 39 25.09.2008 15:06
Kakav Vam je partner potreban Lillith Astrologija 37 29.08.2008 01:07
Šta sve putnik treba da zna pre početka putovanja Lady S Turizam i putovanja 2 11.07.2008 02:26
A kakav vi donji veš nosite? Lady S Muška kafana 41 16.06.2008 23:47
Na kakav sex ne biste nikad pristali? SQUAW Erotika & sex 68 12.02.2008 00:38