|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Turizam i putovanja Prepričajte nam doživljaje sa putovanja, preporučite destinacije za letovanja i zimovanja... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Budimpešta |
|
Odgovor: Budimpešta |
|
|
|
|
|
odžačar grla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 22:39
Pol: Muško
Godine: 37
|
Odgovor: Budimpešta -
26.09.2007, 09:44
..desilo se jednom prilikom....da smo voljom drage nam turističke agencije...
...dospeli u "viki" hotel...slagaću vas...ali mislim da je 19 kvart ili zona...mislim da će uriel to bolje da zna... ...i verujete mi na reč da je to iskustvo koje vam do detalja da kompletnu sliku o situaciji u pomenutom gradu... ...novosađani znaju šta je mali beograd...e pa zamislite hotel u takvom okruženju...![]() ...odžake...
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 23:21
Pol: Žensko
Godine: 33
|
26.09.2007, 14:49
Ja sam bila nekoliko puta, turistički, zbog provoda
ili na nekim sajmovima, ali sam zapamtila naziv samo jednog hotela - Platanus ili tako nekako (znam da je drvo ), i bio je pristojan, šta znam, mirna ulica, drugo nisam ni primećivala, jer sam bukvalno samo spavala tu, i tako u svakom. Meni je taj grad divan i stvarno sam se trudila obići što više da što više vidim i upoznam ono što na razglednicama nema... a po meni je to duša grada... pešačila dosta... zavlačila sam se i po nekim kvartovima koje sam jedva nalazila, jer ti uvek neko uvali neki specijalni zadatak kad čuje da ideš, pa sam tako iskopavala neke sprčeve od lokala bogu iza tregera samo da nađem neke specijalne voskarske boje, objašnjavala rukama i nogama dok me ne shvate da mi treba rakija od trešnje (valjda je bila trešnja) neka njihova bez koje da se ne vraćam itd. Stekla sam utisak, onako generalni, da nisu nešto otvoren narod, ljubazan, šta znam. Ne tretiraju engleski, neće da me usluže čak ni kada pokažem prstom šta mi treba, ne vidiš neku ljubav prema tome što rade niti neku toplinu u obraćanju, sve je nekako mehanički. A trudila sam se da naučim i da ih pozdravim kad uđem u radnju sa "juno pot", nasmejem se, al' uvek naiđem na zid i nezainteresovanost nikada mi nije bilo jasno zašto. Naravno, i pozitivnih kontakata je bilo i ljubaznih ljudi koji se potrude da sa tobom na mapi nađu tu zajebanu ulicu koju tražiš itd... ali ne toliko koliko negativnih - u drugim gradovima sveta nisam imala takva hladna iskustva ![]() Sve u svemu, otišla bih ponovo. Grad je stvarno lep ali verujem Urielu na reč ![]()
|
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 21:37
Pol: Žensko
|
26.09.2007, 16:44
To je grad koji me je potouno odusevio. Arhitektura, ljudi, hrana... Super sam se provela...
Posto su moja 2 Americka prijatelja planirali da posjete Budimpestu, ja nahvalim grad ... I evo sta ime se dogodilo prije 2 godine. Njih dvojica odu da se staju Vaci ulicom i svrate na pivce u neki kafic . Popili po jedno pivce i zatrazise racun; kad ono shok. Racun za 2 piva je 300 $. Oni nikako nisu htjeli da prihvate da plate toliko, jer gdje to ima da su 2 piva toliko . Nakon 2 sata raspravljanja i svadjanja, platise 100 $ samo da odu odatle. Rekose mi da vise nikad nece vratiti u te krajeve . Kazu da ne mogu da vjeruju da su htjeli da ih opeljese samo zato sto su Amerikanci . |
|
|
|