VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Turizam i putovanja

Turizam i putovanja Prepričajte nam doživljaje sa putovanja, preporučite destinacije za letovanja i zimovanja...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Život u gradu ili život na selu?
staro
  (#1 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 04:10
Pol: Žensko
Život u gradu ili život na selu? - 22.03.2006, 03:22

koji vise preferisete? urabni ili ruralni?

iako sam dete iz grada, maltene sam provela svoje detinjstvo kod bake i dede na selu.. i uvek sam jedva cekala vikend, paznike i bilo koje ne radne dane, samo da bi spremila ranac i pravac ~ selo.. tamo je uvek bilo veselo i zanimljivo.. mozda bi neko pomislio.. ma da, kad si klinac dobro ti je bilo gde, cim porastes selo ti dosadi.. ma meni nije nikad dosadilo.. uvek rado odlazim tamo.. ali ne znam, mozda nisam prava osoba za donosenje zakljucaka.. najvise sto sam provela na selu je tri meseca za vreme letnih praznika.. a i druga stvar je doci iz grada samo na vikend.. a druga celo vreme ziveti na selu.. iako je vecina tih vikenda prolazila radno.. jer na selu je uvek aktivno.. bilo leto pa je koshnja u djiru.. bila jesen pa skupljanje krompira i sljiva.. bilo prolece pa sadjenje tog istog krompira..
na drugu stranu, u gradu je takodjer uvek zanimljivo.. (doduse zavisi koliko je neko sposoban da si ucini zivot zanimljivim..) u gradu su uvek neka desavanja, neke akcije, zujanje..

ne znam, drago mi je da sam pomalo prozivela i jedno i drugo.. kad mi dosadi grad uvek mogu da spakujem ranac i pravac ~ selo.. i 'mozak na pashu'

oba imaju svoje prednosti i nedostatke.. sta vi mislite ge je bolje? :smile:

moomoo meee juuooo

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..?
staro
  (#2 (permalink))
Goga
Dama Herc
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 21:09
Godine: 34
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..? - 14.05.2006, 10:56

stariji kazu "selo hvali, a u gradu zivi"

ja sam u nekoj sredini (sto nikako ne volim ), ali zivim u "predselu" velikog prljavog grada. za moju porodicu, skoro pa idealno..za 20-ak minuta sam u centru grada, isto tako, kad pozelim ili mogu da klisnem recimo na Obedsku baru..

staro
  (#3 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..? - 14.05.2006, 12:33

ja sam bas gradsko dijete, ali sam svako ljeto isla kod babe i djede u dalmaciju, a oni su by the way bas zivjeli u tipicnom malom selu - nije bilo vise od 100 kuca. tako bi ja prvih par dana kad bi dosla, jadna povracala i bilo bi mi lose dok se nisam malo aklimatizovala, a onda je krenulo jurcanje sa sestrama - oko krava, ovaca, branje vockica i badema, pa domace vino - koje smo pili kad nas nitko nije gledao , pa peceni kukuruz u polju, pentranje po smokvama i neznamtinijastasvene. pa onda ona njihova jela ispod peke , i da ne nabrajam dalje. medjutim, uvijek bi prvo birala zivot u gradu, a po mogucnosti napravila neku vikendicu na selu za punjenje baterija.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#4 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..? - 14.05.2006, 23:22

Selo dolazi u obzir samo na par dana, kao odmor, ali kao trajna varijanta - nikako Najstrasnije se smorim kad odem u onu vukojebinu od sela iz kojeg je moja keva, a u kojem, by the way, ne postoji ni prodavnica prehrambene robe a kuce na svakih 2 do 3 kilometra Sva sreca pa imam kolegu sa faksa koji zivi u civilizaciji udaljenoj 15 km odatle, pa veci deo vremena provedem s njim, inace bi odlazak tamo bio mission impossible

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#5 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 22:57
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..? - 23.11.2006, 18:03

O životu na selu znam iz priča i literature. U detinjstvu sam na selo odlazila kod dalje rodbine i to kada moram, čim sam mogla da kažem neću više nisam ni odlazila. Možda nemem nekih uspomena koje bi me navele da poželim da živim tamo, možda mi je takav način života samo nepoznat . Ali ipak, hvala, ne bih ni da ga upoznajem. Ostajem ovde.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#6 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:10
Godine: 33
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..? - 23.11.2006, 18:48

Iako gradsko dete, ovakva kakva jesam mogla bih da se uklopim svuda... samo, kad bih mogla da biram, ne bi bilo sredine. To bi bio ili neki teški beton i urbanizam ili neka teška vukojebina. Ono, da nema nikog nigde na ko zna koji kilometar, a da imam ono što mi treba... Ne volim baš te male sredine gde svako svakog zna, a svi znaju ko šta danas kuva... Zato bi došla u obzir samo ona druga krajnost. Za sad mi se dopada ovaj beton, a povremeno zbrišem van civilizacije...

A rado se sećam dana kad su me moji vodili negde na selo... pa to je bio čitav svet za otkriti anegdote, avanture i šta sve ne... pa uveseljavala sam i moje i meštane raznoraznim pitanjima... Mama zašto koka ide bosa? Mogu li da vozim kravu? Tata, a zašto svinja na nosu ima utikač?

Dete sa betona a to ću i ostati, najverovatnije

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#7 (permalink))
Goga
Dama Herc
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 21:09
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..? - 23.11.2006, 21:01

Citat:
nattydread kaže: Pogledaj poruku
ja sam bas gradsko dijete, ali sam svako ljeto isla kod babe i djede u dalmaciju, a oni su by the way bas zivjeli u tipicnom malom selu - nije bilo vise od 100 kuca. tako bi ja prvih par dana kad bi dosla, jadna povracala i bilo bi mi lose dok se nisam malo aklimatizovala, a onda je krenulo jurcanje sa sestrama - oko krava, ovaca, branje vockica i badema, pa domace vino - koje smo pili kad nas nitko nije gledao , pa peceni kukuruz u polju, pentranje po smokvama i neznamtinijastasvene. pa onda ona njihova jela ispod peke , i da ne nabrajam dalje. medjutim, uvijek bi prvo birala zivot u gradu, a po mogucnosti napravila neku vikendicu na selu za punjenje baterija.
Ne kaže se za dž. ''selo hvali, a u gradu živi''
Odrasla sam na selu, ali nije to ona idilična priča o raznoraznim životinjkama i biljčicama, već život ni na nebu ni na zemlji... Blok stambenih zgrada usred selendre , ''starosedeoci'' su nas gledali kao da im otimamo nešto (posao), a to što su nam roditelji u ono vreme završavali fakultete nije imalo nikakve veze te su na konto diploma postajali ''otimači'', samim tim i mi - njihova deca...
Sada živim blizu grada, a selo je u pitanju , sve bi bilo super da imam kućicu u cveću... i da nismo u industrijskoj zoni...
Sledeće godine u ovo vreme imaću kućicu u cveću u selu gde živim

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#8 (permalink))
blueella
x3m member
blueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen član

Član od: 28.09.2006.
Poslednji login: 07.09.2008 16:43
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..? - 05.12.2006, 23:18

vise sam za prigradsku varijantu,znaci ni selo,ni centar grada,a da si blizu i jednog i drugog...za opustanje mi je potreban mir koji pruza selo...a za rad i shoping je svakako grad...

Ili ne pokusavaj, ili dovrsi!

staro
  (#9 (permalink))
psssst
tisina je zlato...
psssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostale

Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: juče 22:27
Godine: 24
Odgovor: zivot u gradu ili zivot na selu..? - 05.12.2006, 23:26

Citat:
blueella kaže: Pogledaj poruku
....za opustanje mi je potreban mir koji pruza selo...a za rad i shoping je svakako grad...

Nekako je sve ovo teska dilema...........ja licno volim i jedno i drugo.
Veeeeliki plus za selo leti,ili u bilo koje godisnje doba(osim zime),jer leti sebe ne mogu da zamislim u gradu - mozda kad bi me u njemu nesto zadrzalo tada bih ipak razmislila
Zima je van grada lepa na par dana(romantika, idila...).........suvise volim CG

Prave stvari se uvek nalaze u rukama pogrešnih ljudi...