|
severna svetlost
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 19:03
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Putnicke asocijacije ... -
17.05.2007, 17:33
Grčka - na radost, vesle ljude, plavo more, bezobrazne meduzice, plavo nebo, Akropolj, svi Bogovi i ja mala sa njima, sirtaki, skakanje po stolovima i razbijanje svega što podleti pod noge, dobrodušnost, otvorenost, prijateljstvo, jednu prosidbu neuspelu, na neku čežnju, i veliku želju da opet prošetam nekim krajevima.
Italija - na moj prvi korak u nešto što liči na zapadnu Evropu, na osećaj slobode, na "bela sinjorina" što te prati na svakom koraku koji napraviš, na jednu ludu noć u jednoj kafani negde u Riminiju, na čarobnu Veneciju, muzej više nego grad, Firencu i Mikelanđelovog Davida kako se šepuri na jednom od trgova, na velelepne katedrale, Veronu grad Romea i Julije, na neke spoznaje koje su usledile odmah posle te Italije..
Francuska - na jedno snažno prijateljstvo, na umetnost, Monmartr kao san, čudan osećaj da sam tamo možda već nekada bila, na kroasane, šansone, Senu koja me je malo razočarala, posle Dunava ništa nije toliko snažno...
Austrija - na prvi sneg, jednu pijanu noć sa dva draga prijatelja, Novogodišnja noć i valcer u ponoć, na moju nespretnost, na sankanje niz padinu brzinom, joooj ne znam kolikom brzinom, na vrištanje na sav glas na tim sankama, na čaj sa rumom u jednoj planinskoj kućici, na Grac koji me je dobio više nego možda bilo koji grad do sada, na neukrotivi Mur, krovove kao iz neke bajke ukradene, na jedno poznanstvo koje, nažalost ili ne, nije uspelo da preživi sve potrese koje život donosi...
Švajcarska - na uređenost, neopisiv mir, ravnotežu, osmehe na licima zadovoljnih ljudi, na jedno jezero, i veverice koje su trčkarale uz borove, na Alpe, neki vrh od skoro 3000m i spuštanje sa tog vrha, promene u vegetaciji kako se visina smanjuje, na zeleno.
Nemačka - na džentlmene i bežanje od upotrebe engleskog jezika.
Hrvatska - na detinjstvo, putovanja kolima, obilne ručkove na plažama, na možda prve ljubavi, na moje selo koje više nemam, na divan prost narod koji mi do bola nedostaje, na jednu kućicu u jednom mestašcu kod Šibenika iz koje je pucao pogled na čitavo mestašce i do koje je trebalo stisnuti zube da bi se stiglo i na kojoj je jednog dana osvanu natpis "Torcida" i koja je ostala tamo...
Crna Gora- Na neke nezboravne momente, na najdraže prijateljice, na najplavlje more koje sam ikada videla u životu, na vožnju barkama, na plivanje do nekog ostrvca nasred mora kada umalo ne poginuh od iznemoglosti, na pedaline, na izlaske, na kafenisanja u hladu vinove loze, na manastir Ostrog, na Nikšić i moje nikšićane, na karaulu na Cijevni iznad Podgorice gde je moj bata služio vojsku, na sreću i ispunjenost, na šarolikost, skrivene predele.
Holandija - to nije samo poseta, to je moja druga domovina, tu bih mogla da pišem danima, Holandija na osmehe, na slobodu, na upoznavanje sebe, na pronalaženje nekih skrivenih dimenzija, na nova čvrsta divna prijateljstva, na moja dva najdraža grada Utrecht i Groningen, na teške borbe, na pobede, na vozove, na moj život nekako...
...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...
Poruku je izmenio euridika, 17.05.2007 u 19:56.
|