mala matura je bila proslavljena na malomaturskoj ekskurziji koja je trajala tri dana, a by the way išli smo u kumrovec (of kors, nezaobilazni obilazak rodne kuće druga tita - sjećam se da sam čak i uspjela drmnuti glavom u prozor od te iste kuće, ali na svu sreću ništa nisam razbila - samo sam se malo zacrvenila

jer su me u tom trenutku prostreljali pogledom svi koji su se našli tamo). proslava je bila u nekom lokalu u varaždinu (pojma nemam kako se zvao, ali znam otprilike kako je izgledao). hitovi večeri su bili:
magazin - kokolo moj, la bamba, i´ve had the time of my life (hitčina iz prljavog plesa za slow motion), novi fosili na tone, jasna zlokić i ostala bratija.
na famoznu veliku maturu nisam išla iz protesta (bilo je veliko političko zakuhavanje, i tako to - da čovijek ne povjeruje da su tada držali političko-nacionalističke govorancije na velikoj maturi) - tako da mi uopšte nije bilo žao što nisam išla.
bilo je i apsolventsko, koje bi mogla slaviti još jednom zbog toga što se jedan profan toliko nacvrcao da sam se cijelu noć cerekala, pa mi se jedan drug za koga sam uvijek mislila da je kao od kamena rasplakao jer ga je pogodila pjesma (a i mi ostali smo neočekivano pustili koju suzicu, iako nas ta pjesma uopšte nije dotakla), a i zato što smo bili baš neka z*j*b*ntska i složna ekipa, pa nam dobrog slavlja nikad dosta.
i za kraj mala uspomena na velik hit iz osnovnjaka
Možda te se nebi više nikad sjetila
Da baš ovih dana kuću nisam redila
I u mnoštvu starih odbaćenih stvari
Našla jedan predmet prahnjav ali dragi
Spomenar je zbio naše tajne male
U njemu su mnoge slatke riječi stale
Ali od svih onih pisanih imena
Samo tvoje znam
Kokolo, Kokolo, Kokolo
Kokolo moj (ispod tog stojio potpis moj)
Kokolo, Kokolo, Kokolo
Kad si bio moj (onih dana kad je bio tvoj)
Kokolo, Kokolo, Kokolo
Kokolo moj (ispod tog stojio potpis moj)
Kokolo, Kokolo, Kokolo
Kad si bio moj
Voljeli smo duge šetnje sasvim sami
Brzo su nam tada prolazili dani
Sjećanje na tebe i sad mi se javi
Toga ljeta ti si bio onaj pravi
Od tebe sam tada nadimak ja dobila
K'o u nekoj priči ludo te zavoljela
Ali to su bili naši zadnji dani
Prošlost sad smo mi