Moja je snaja uciteljica u OS Nikola Tesla u N.Sadu. Uvek je puna prica o dozivljajima sa njenih casova. Jedna od njenih prica me je do suza nasmejala:
Radilo se o tome da deci objasni sta su to asocijacije.
Nije znala bolji primer da im navede, od sledeceg: "Vidite deco - na stolu stoji stolnjak; znaci sto nas asocira na stolnjak" itd...!
Ubila se sirota objasnjavajuci im sta je asocijacija! Sada ih ona pita, da navedu primere...
Klinci odgovaraju:
1) ... u vazi stoji cvece...
2).... u kaminu gori vatra
3) ... na zidu vise slike
Pita, zatim ona jednog malisu, a on siroma ne moze nicega da se seti. Ona mu pomaze: "Gorane, u peratonici stoje....???? STA?
Goran se misli: "u peratonici stoje..... u peratonici stoje..... u peratonici stoje.... Ma, otkud ja znam uciteljice, sta ti je to per'tonica!!!
Druga dobra prica:
Moja snaja u zbornici, nazdravlja sa rakijom za kolegu, koji odlazi u penziju. Gucnula je samo malo, jer je morala da ide na cas. Na casu, sagla se iznad ucenika u klupi da mu nesto objasni, a ovaj ce: "Uciteljice, smrdis na rakiju!!!"
Ona mu objasni, da je popila casicu rakije, da bi nazdravila za ucitelja koji ide u penziju, a klinac na to: "MA, UCITELJICE, TI SI PIJANA!!!"
Ima jos puno bisera, ali o njima drugi put....