|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Televizija i ostali mediji Serije, emisije, voditelji, novine, masmediji, reklame... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Vratiće se rode |
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 11.09.2008.
Poslednji login: 27.10.2008 12:01
Pol: Muško
Godine: 19
|
Odgovor: Vratiće se rode -
13.09.2008, 10:33
Jedan dan je dosla ekipa, snimali ceo dan, svi mislili pocinje nastavak, kad ono snimali reklamu
![]() |
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 00:43
Pol: Žensko
Godine: 32
|
20.09.2008, 11:34
Samo po neki deo, kako mi doleti...
Jagoda i voda... "Možda, to je jedino što čovek može da obeća, jer obećanja mogu dati samo bogovi, ne ljudi..." "Nemoj me čekati, jedino kada me prestaneš čekati ja ću možda doći" Gosin Dule, Duško pacov, štakor, kako god "Što kaže slavni kineski pesnik Haiku, samo pijan gost je dobar gost" ![]() Moj omiljenji Ajnštajn "Đedo meni kaže: Il' se živi u životu il' u pjesmi. Ja slabo podnosim život, a za pjesmu sluha nemam...." "Kud ćeš boljeg posla, nego da se meni sviđaš, puška te ubila!" |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 00:46
Pol: Žensko
Godine: 37
|
20.09.2008, 12:29
Nisam do sada ni videla ovu temu... Pa da dam svoj komentar...
Serije koje se snimaju u poslednje vreme kod nas karakteristicne su po dva nacina igranja: ili se tekst izgovara potpuno bez emocija, "prirodno", u sustini vrlo ogoljeno, pa se ima utisak da je "blam" dati nesto vise od teksta samog po sebi, i pri tom sve izgleda kao da glumci igraju bas sebe; a drugi nacin je da se preglumljuje u komedijama, kada se tekst izgovara na "smesan" nacin, sa sve dignutim obrvama i poludebilnim izrazom lica, ili do kraja pateticno kada su nase verzije spanskih serija u pitanju. Izdvojila bih "Otvorena vrata" i "Crnog Gruju" koji su igrani sa osobenom vrstom humora i glumackog izraza koji, i kad je prenaglasen, ima smisla, tacan je, pleni. Rode su u tom smislu takodje izuzetak. Nema zezanja, nema zabusavanja, sve je odigrano tacno i do kraja. Reditelj je od svih u ekipi zahtevao maksimum, i to se tako dobro vidi. To je jedna od onih serija gde ni jedan glumac ne moze da se zali da nije imao svojih 5 minuta, i priliku da kroz neki monolog pokaze sta ume. Verujem da su svi bili silno inspirisani, jer se to realno retko desava, pa su se stvarno svi i potrudili. Od nekih monologa covek se naprosto smrzne, zaista sjajne glumce imamo. Pored nekih mojih stalnih miljenika, izdvojila bih Jokovicku koja me nikad do sad nije razocarala, zapravo mislim da je jedna od najboljih nasih glumica (relativno) mladje generacije, a drago mi je da su neki pozorisni glumci "proradili" najzad u pravom svetlu i van pozorista, kao Boris Komnenic (koji je do sad u serijama uvek imao neke glupave uloge), Rale Milenkovic, Goca Djuricic, Novak Bilbija... E sad, jedino mi je malo bleda u svemu tome Marina, koju tumaci Nada Sargin, ne znam da li je scenario ipak imao nekih mana, ali ona na mene nije ostavila neki utisak, a iskreno mislim da je i Bjelogrlic mogao iznaci jos neke "osobine" lika, malo je ravan, iako je imao zaista blistave trenutke... Kraj sa Mirom Furlan, za razliku od ostalih prica, mi je nekako ostao nedorecen, ali je ceo razvoj te price ionako maestralno zasenio Brstina svojom igrom, pa nema veze... Scenario je malo cudan i po tome sto svaka epizoda nije prica za sebe, radnja se cepkala na razlicite price, uz razlicite emotivne naboje, u nekom disharmonicnom nizu. Nije mi to smetalo, samo sam umela da budem iznenadjena. Svakako mi je drago kad primetim da se u nasoj kinematografiji stvari pomeraju i izlaze iz klisea. Sve u svemu, pozitivan utisak ![]() |
|
|
|