VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Televizija i ostali mediji

Televizija i ostali mediji Serije, emisije, voditelji, novine, masmediji, reklame...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: '' Džet set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci
staro
  (#11 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 16:15
Pol: Muško
Odgovor: '' Džet set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 25.09.2007, 20:18

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
(Sejo je inache u filmu govedo koje pase travu po grmechu)
По планини Игман

Одгледао, одушевљен, шта рећи, цепао сам се пола времена... буди говедо Бобане... За тебе Шапке...

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci
staro
  (#12 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 02.12.2008 20:39
Godine: 35
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 25.09.2007, 21:37

дакле, не могу да верујем да се већина овде одушевљава овом "пародијом"... одгледах је недавно, информативно, и... могу вам рећи да су народњаци профитирали овим покушајем да се на духовит начин аутор осврне на свеопшти примитивизам у нас.
овај неуспео покушај карикирања се завршава на тај начин да се поклоници ове музике популаришу и постају својеврсни андерграунд. жао ми је што се полемише о томе из крајње погрешног угла.
колико видим, та жалосна музика и опстаје толико дуго јер се несвесно и перфидно и волшебно промовише на овај или онај начин - и у томе учествују и они који слове и који се декларишу као "противници".
жалосно, бре.

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#13 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 24.11.2008 22:17
Pol: Žensko
Godine: 26
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 25.09.2007, 23:23

@broj310

Svakako imaš pravo na svoje mišljenje, ali ja sa njim nikako ne mogu da se složim. Jet Set zaista jeste parodija, i to odlična parodija. Likovi su ismejani do krajnje granice, kao i celokupna ta Grand "situacija". Ne vidim na koji način su oni to ovde pozitivno promovisani? Činjenica je da ja neke od tih "pesama" nikada ne bih čula da nisam gledala ovaj klip, ali nakon što sam ih čula mogu samo svakodnevno da im se smejem... do suza... što u principu i radim.

Volela bih da mi objasniš kako je ovaj klip pozitivno uticao na promociju primitivizma zvanog "Grand parada".

I da, baš sam pre neki dan prolazila kroz Stepojevac na Ibarskoj magistrali i setih se Jet Set-a

staro
  (#14 (permalink))
Leonard Peltier
Onaj Koji Je Puk'o
Leonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimum

Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: 02.11.2008 21:50
Godine: 31
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 25.09.2007, 23:25

Dobra je ideja i lepo je urađeno ( moglo je i bolje, ali u svakom slučaju momci su se potrudili i odradili filmić kako treba) . Mislim da je SansRomantic u pravu i da je stvarno u pitanju rad studenata FDU.

Uz već pomenuto: Budi govedo Bobane

i ona što peva na početku ( sa kesom na glavi - Minela):

Minela - Ti propadaš

Za tebe bila sam ja
u gradu drolja poslednja
i sve sam pristala ja
samo da bih s tobom ostala

Ti propadas, ti propadas
jer se opijas
ti propadas, ti propadas
jer se drogiras

Pristala zauvijek sam ja
kraj tebe biti robinja
i ona kap iz oka
sto tece kad si drogiran

Ti propadas, ti propadas
jer se opijas
ti propadas, ti propadas
jer se drogiras

Okrece se svijet i sa njime ja
svako zaljubljen, samo nisam ja

Nek brinu sad oni svi
sto piju isto kao i ti
nek brinu isto kao ti
svoj zivot sto su srusili

Ti propadas, ti propadas
jer se opijas
ti propadas, ti propadas
jer se drogiras

Kad sam ovo cuo, smejao sam se do suza. Covece, ovo je.....

dobar je i deo:

mu mu mumu mu mu mumu mu mu ( cow to man konvertor)

"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best"

Poruku je izmenio Leonard Peltier, 25.09.2007 u 23:32.

staro
  (#15 (permalink))
Duh
IsNoGood
Duh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamant

Član od: 17.06.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:07
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 26.09.2007, 10:39

Film je radio kolega sa VETS... I svaka mu cast

"Ride. Because children need heroes."

staro
  (#16 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 24.11.2008 22:17
Godine: 26
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 27.09.2007, 01:02

Evo još jednog klipa za koji kažu da je Jet Set I deo... Meni lično nije nešto...

staro
  (#17 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 05:52
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 27.09.2007, 01:18

Ovdje se sve i svako ismijava

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#18 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 16:22
Godine: 34
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 27.09.2007, 07:38

Citat:
U SRBIJI se dogodilo još jedno malo čudo. Naime, animirana parodija "Džet set" autorskog tandema Nenad Mitić i Marko Gizdavić, postala je jedan od najgledanijih domaćih filmova ove godine. Možda to ne bi bilo tako čudno da je ovaj dvadesetominutni crtać, rađen u maniru kultne američke serije "Saut Park", bio u bioskopskoj distribuciji ili prikazan na televiziji. "Džet set" je popularnost stekao zahvaljujući Internetu, a posle samo nekoliko meseci mnogi kod nas već prepričavaju replike glavnih junaka.

A zašto su baš domaći folk pevači glavni junaci filma, objašnjava Marko Gizdavić:

- Danas se u Srbiji svi bave političarima,
i pokušavaju da ih ismevaju. Sa druge strane, narodnjaci su izuzetno pogodni za parodiranje jer su poznate ličnosti, i iz dana u dan vam daju zanimljiv i nov materijal za šalu. Dugo smo razmišljali o tome kome bi film mogao da se svidi ako narodni pevači budu glavni likovi i došli do zaključka da se, zapravo, obraćamo raznovrsnoj publici. Pretpostavljali smo da će oni koji ne slušaju tu vrstu muzike sigurno gledati film, ali da će želeti da ga vide i oni koji je slušaju. Za nas je to logično, jer ako u tabloidima čitaju svakakve gluposti o folk zvezdama zašto ne bi pogledali nešto gde se neko šali na račun estrade.
preneto sa neta

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#19 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 18:23
Godine: 29
Odgovor: '' Jet Set '' Vanzemaljci vs Narodnjaci - 08.10.2008, 11:27

Evo ga film, u celosti

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.