„Lov na leptirove“ serija na RTS-u

Jedan od naših najpoznatijih scenarista Gordan Mihić u dogovoru sa RTS-om ove jeseni počinje da snima seriju i film „Lov na leptirove“ koju će producirati Ljubiša Samardžić i Ivana Mihić.
Gordan Mihić, tvorac legendarnih serija
„Kamiondžije“,
„Sivi dom“,
„Gore dole“..., za „Blic“ kaže da se raduje novom projektu.
- Veoma sam zadovoljan kako je proteklo repriziranje moje serije „Gore dole“ na RTS-u. Serija je imala tako veliku gledanost da su me čelni ljudi Javnog servisa pozvali na novu saradnju. Kao plod zajedničkog dogovora nastaće serija „Lov na leptirove“ - kaže Gordan Mihić, koji će kao reditelja angažovati Ljubišu Samardžića.
- Režiju će raditi moj kolega i prijatelj Ljubiša Samardžić. Za početak se radi trinaest epizoda, a u celom projektu važnu ulogu ima i moja ćerka Ivana, koja se već dokazala kao producent i glumica. Pretpostavljam da će takav tim uz podršku RTS-a napraviti seriju koju će ljudi gledati - dodaje Mihić i otkriva radnju serije.
- „Lov na leptirove“ je jedna složena melodramska priča, a sve se dešava u Banatu revolucionarne 1848. godine. To je bio istorijski veoma zanimljiv period kada je u Budimpešti izbila revolucija i kada je jedan broj generala pokušao da svrgne carski režim. U borbama pobunjenika i carske vojske više puta stradali su mali gradovi u Banatu. U tako zanimljiv period situirao sam klasičnu romantičnu priču o ljubavi mlade slikarke i lekara - kaže Gordan Mihić, koji ovih dana radi i na nekim drugim filomovima, privodi kraju pripreme oko trećeg nastavka filma „Balkan ekspres“ sa Brankom Baletićem, a nemački reditelj Vait Haimer je uradio film „Apsurdistan“ po njegovom scenariju.
- Film nemačkog kolege će biti komedija apsurda - kaže Gordan Mihić.
izvori:net