Rezultat ankete kazhe da im ljudi bash veruju

Tu sam i ja medju tim ljudima...
Prvo, RTS je olichenje rezhimsk, drzhavne televizije. Nepristrasni nikako nisu, vetj iznose budalashtine najgore vrste. O potenciranju Beograda, netju ni da govorim.. Al' ajde, beogradska su televizija, pa da ih razumemo... Ono shto mene iritira je, kad RTV (Radio Televizija Vojvodine), potencira Beograd! Kad pochinju vesti, sa "U Beogradu...", "Danas je Beograd...", i slichno... A ni da spomenu Suboticu, Zrenjanin, Sombor, Kikindu, Sremski Mitrovicu... Nema shanse... Isto to, kad TV Panonija, u informativnoj emisiji zvanoj "Vojvodjanske vesti", pochne sa temom u Beogradu, bude jedno 6 tema iz BG, i 2 iz NS...
Pa mislim, shta, svi treba da se preselimo u Beograd?
Podatak od 85% onih koji platjaju pretplatu u Vojvodini me ne chudi... vojvodjani su uvek urednije platjali rachune od ostalih... Ne pitajte me zashto, ali jednostavno jesu... A shta dobiju za to? da ne kazhem shta, gde...
Dalje, od pretplate koju svi platjamo, RTV, kao javni servis, dobije mozhda 30% od toga... Prvo je TS, dok su bili jedna firma, pokupio svu valjanu opremu, TV Most oprostio kradju opreme iz TV Novi Sad od vremena Miloshevitja, i onda kad su lepo pokupili sve shto je valjalo, prebacili RTV na pokrajinu, i rekli "Izvol'te, sad napravite javni servis"...
Svako ko je iole malo pratio recimo Novosadske razglednice, ili tako neku emisiju, ne zna da li da plache ili da se smeje... Voditeljke izgledaju kao da ih je poplava izbacila, monotoni glasovi, blago teletji pogledi, i uzhasna dikcija. lementarno nepoznavanje grada, pogreshno izgovaranje ulica i lokacija u gradu, pogreshno izgovaranje imena gostiju... Tuga i jad... I naravno, Beograd, Beograd, Beograd... Plus naklonjenost tom rezhimu...
Pretplata postoji u svetu, tachno... Ali za pochetak, ako platjate kablovsku televiziju, kablovski operater platja pretplatu, i vi ste oslobodjeni toga... U nekim drzhavama, mislim da je V.Britanija, platja se TV license, koji platja svako domatjinstvo, na godisnjem nivou, ne znam koliko para... Ali ako nemate TV, ne platjate!
RTS, poshto se finansira iz budzheta, ne bi smeo da ima ni jednu reklamu, ali ni jednu... Poshto ih mi izdrzhavamo, izvini batice Tijanitju, al' netje da mozhe... A on, bahata stoka (uz sva izvinjenja stoci, na ovoj uvredi)... Obichno nevaspitano govedo, koga se ja setjam josh iz davnih dana chika Slobe... Pravi primer olosha i dripca, koji nema trunke kutjnog vaspitanja... Al' takva nam drzhava, kad mozhe ministar, shto ne bi mogao i on, ne?
A ovde se krije mutjka i pljachka... TV pretplata se,
ponovo, naplatjuje preko rachuna za struju... I odete vi da platite rachun, i netjete da platite pretplatu, i naravno, umanjite iznos za pretplatu... A RTS lepo imad dil sa EPS, i sledetjeg meseca vam stigne rachun sa dugom za struju u visini pretplate... Shta je ovo? Pa kao, kada se oduzme pretplata, ostane vam taj dug... Ali ja netju da platim pretplatu... Zhao nam je...
More... Mamicu vam...
Ima tu da se gundja josh do besvesti, al' rano mi je sad da se nerviram... TV nisam upalio par meseci, i uopshte se ne jedim zbog toga... I onako nemaju shta da mi ponude... Svuda samo kvizovi za shishanje ovaca (glupih), velika bratja, mala bratja, topla bratja, menjanje zhena, svatovi na tv, i ostale emisije za zatupljivanje shirokih narodnih masa... Hvala, al' znam interesantnije nachine da ubijam svoje sive tjelije... Samo, ja ih ubijam radom, a ne zamlatjivanjem...