VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Hardver > Šta da kupim?

Šta da kupim? Planirate kupovinu novog računara, a imate nedoumice?

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Laptop
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:02
Pol: Žensko
Godine: 33
Laptop - 30.10.2007, 23:02

Treba pomoć, možda ću da pazarim uskoro, razmišljam. Uslovi su da ima kod nas da se kupi, da bude okoooo 40 - 50 000 dinara i da ima wireless i da može na internet na još neki način. Multimedija je u pitanju, da lepo radi za sve, da ne brdži ništa. Ima li nešto što trebam izbegavati, određene procesore itd? Koji je najbolji za te parice? Šta predlažete?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Laptop
staro
  (#2 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Laptop - 02.11.2007, 11:30

Hm... To ti veoma shiroko polje "shta predlazhete"... Imash li neke specifichne modele na raspolaganju? Ako kazhesh da je u pitanju multimedia, ja bih preporuchio Intel procesor, jer su oni za audio/video neprevazidjeni... Ako imash neke modele izmedju kojih mozhesh da birash, navedi neke, pa da ti rechem shta valja, shta ne valja...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#3 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Laptop - 02.11.2007, 12:19

Pa, neko mi reče da Intel Celeron obilazim, nego kao da gledam da budu Core Duo, šta god to značilo Za ono za šta meni treba uglavnom je dobar svaki, nego sam mislila baš da ne naletim na neko sranje koje će me samo nervira zbog nekih gluposti. A ne bih sad ni da ga plaćam ne znam koliko jer mi ne treba svemirski brod, a i imam još računara. I bitno mi je da ima wireless karticu, a vidim da to ima 95% novih laptopova, vršljala sam malo ovih dana. Nisam ja to još za kupovinu čvrsto ni odlučila, samo razmišljam. A vidi ovaj:

http://www.dell.com/content/products...=19&l=en&s=dhs

DELL INSPIRON 1501 NOTEBOOK
  • AMD Turion x2 TL50 1.6GHz 256K L2
  • 512MB 533MHz DualChanall DDR2 RAM
  • 120GB SATA
  • 15,4" WGA
  • Truelife rezolucija 1280x800
  • ATi Radeon Xpress 1150 256MB intg.
  • DVD +/- RW
  • Windows Vista Premium Capable
  • 10/100 Ethernet LAN, 56K V.92, Wireless 802, 11 b/g
  • High Definition Audio
  • 1 x ExpressCard, 3 in 1 čitač kartica
  • 1 x slušalice; 1 x mikrofon; 2x speaker, 4 X USB 2.0
  • Video: 15-pin VGA monitor connector
  • Baterija 6 cell "Smart" Lithium Ion
  • Težina: 2.8 kg
A?

staro
  (#4 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:35
Odgovor: Laptop - 02.11.2007, 12:30

Pre 2 godine sam kupio jedan akcijski u inostranstvu, jeste da je Aopen, tj. nekima je to noname, ali me sluzi.
Poseduje sve funkcije osim Wireless (posebna kartica) i DVD rezaca.
Obozavam ga i ne zalim tih 400EUR za njega.

Nosim ga na posao, na sl. puteve, u krevet (sa vama se cesto kuckam iz kreveta), u kuhinju (toplo je, mirishe hrana, moze da se jede i da se kucka).

Vec mu se i plasika polomila ali radi i radi.

Da kupujem jos jednom, ne bi uopste gledao marku ni arhitekrutu.
Gledao bi samo cenu, za par godina ipak zastarevaju.
Solidan Fujitsu Siemens se moze kupiti za 37.000,00 din (uklj. PDV).

DVD rezac, 500MB RAM, bez OS.

Za koji dan kupujem, jer mi je potreban jos jedan za neke poslove...

nisam legenda

staro
  (#5 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 27
Odgovor: Laptop - 02.11.2007, 12:37

Hm... Malo sam chitao review za ovaj 1501, i ljudi nisu bash zadovoljni njime... Kazhu da ume da bude prilichno trom, ako pokushavas da radish 2 stvari od jednom, da nekad sporo uchitava web strane... Ne znam... Vetjina pishe da je bolji Dell E1505, jer kao nije mnogo velika razlika u ceni, a u preformansama je ogromna... Nisam bash vajni expert za laptop-e, ali tju se malo raspitati kod nekih drugara, koji se vishe bave time... Pa da ti sklepamo neshto

Intel Celeron u laptopu bi trebalo da izbegavash, jer oni jesu spori... Ja uvek preporuchujem Intel Centrino, ili sad novije Intel Centrino Duo, jer imaju (a po meni je to najvazhnije) izuzetno dobar power management, i baterija mozhe dosta da traje...

Wireless ima vetjina laptopa, i to ti nije problem... A svi imaju i LAN prikljuchak, tako da kod kutje mozhesh da se zakachish i na kabel, ako imash mrezhu...

Sve u svemu, javim ti neke detalje kasnije danas, tj. vecheras...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#6 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Laptop - 02.11.2007, 12:45

Zaboravih cenu da upišem za onaj gore. 45.000. Wireless, cable, adsl, sve se traži Javi pa da vidim. Meni se ovaj kao dopao, što sam napisala, svašta ima, i drži 5.5 sati

Laptop
staro
  (#7 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 20:44
Laptop - 02.11.2007, 13:09

MI imamo Compaq laptop i baš smo zadovoljni...
Otprilike ima te karakteristike koje si navela...Ne znam koliko je kod nas, ali u Americi je plaćen čini mi se 500 dolara...

staro
  (#8 (permalink))
Kal_el
s*permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 08:25
Godine: 42
Odgovor: Laptop - 02.11.2007, 13:40

Ja imam jedan i jako sam zadovoljan s njim ... na nezan dodir se razvuçe i vrlo je pregledan ...
lagan je za rukovanje i dovoljno je neznim pokretom ruke preçi preko njega da zasvetluca
Solidne je veliçine a moze se uzeti u vişe nijansi boja a uz to je i vrlo pogodan za noşenje i rad na njemu
hp ... vista !

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
nabavio deka nova kolica sa prozorima na struju i muzikom na dugme

staro
  (#9 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 28.09.2008 14:26
Godine: 26
Odgovor: Laptop - 06.11.2007, 01:36

Kal_el ti si baas nezan prema tvom laptop-u

電子男の子

staro
  (#10 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 07:23
Odgovor: Laptop - 06.11.2007, 03:46

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku

DELL INSPIRON 1501 NOTEBOOK

A?
Samo da ti kazem da bih obisla Dell kompjutere. U laboratoriji imamo nekoliko DELL INSPIRON laptopova i cini mi se da je jedan od njih bas ovaj 1501. Svi se ovako ili onako pokvarili posle godinu dana. Srecom pa je profesor platio za garanciju duzu od godinu dana pa mozemo da saljemo na popravku.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.