|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Šta da kupim? Planirate kupovinu novog računara, a imate nedoumice? |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Sve novo ali sta pitanje je sad? |
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 13.08.2008 20:38
Pol: Muško
|
Odgovor: Sve novo ali sta pitanje je sad? -
21.06.2007, 19:49
јефтинија варијанта са интел процесором може и Е4300 (Intel Core2Duo E4300 (Dual) Box, LGA775, 1.80GHz, FSB800, 2MB cache, 64bit, dual-core (65nm)) већ од 110 евра
Пошто машина неће бити клокована не треба ићи у крајности са квалитетом компонената, чак шта више потребно је само да обавезни софт ради и то је то. (па не купују сви мерцедесе када хоће кола да купе) како за потребе на факсу, нису толико битне мили секунде разлике у брзини обраде, већ то да можеш да радиш у кућној атмосвери, а не да седиш и чекаш свој ред у рачунарској сали, можеш да прођеш и јефтиније, а да све екстра ради и служи више година на пр. CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ (Dual Core, Socket AM2) 2.932,39 Din. MoBo: Biostar TA690G AM2 (Socket AM2, AMD 690G Chipset, VGA X1250 integrated) 6.411,75 Din. MEM: 2x1 Gb ili 1x1 Gb PQI DDR2 @667MHz (PQI је један од много произвођача и сходно стим и цена али неку средину на 667MHz теба пазарити.) HDD: Western Digital Caviar WD2500JS (250Gb, 7200RPM, Sata2) 6.042,40 Din. OPT: Pioneer DVR112D 2.697,50 Din. све ће да ради екстра (јер и ово је конфигурација и више него довољна да на високом нивоу завршиш школовање, а ако и будеш радила далеко сложеније симулације од оних које су предвиђене, свакако ће се наћи неки колега да уступи рачунар), а ако и ово превазилази буџет не мораш узети на пр. тако велик "хард" диск, или можеш узети сада 1GB па после још један радне меморије и сл, процесор касније можеш надоградити знатно јачим, такође и графику. у овој конфигурацији плоча је та која даје квалитет више, јер добијаш и доста солидну графичку, која ће сигурно задовољити твоје захтеве. цене су на линковима па види. поздрав
|
|
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Pol: Žensko
Godine: 25
|
21.06.2007, 22:05
Ja zavrsavam fax i uzimam komp za posao,a sad se najvise traze 3d projekti ako hoces da se ubacis u biro tako da mi treba kvalitet...Ja nevela fax samo da se zna posao kojim se bavim...
Hvala svima na odgovrima,javim sta sma kupila ![]() William Wordsworth |
|
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
|
22.06.2007, 23:27
Citat:
Devojci treba jaka konfiguracija za arhitekturu, a ploča sa integrisanom grafikom će se zaglupiti prilikom podizanja Windowsa 95. I rekla je da ima keša. Ako ima keša, onda se uzimaju najjače komponente. AMD će se ukakiti kod malo jačeg napora. Gde je potrebna snaga, tu je Intel. A 2 giga RAM-a nije više dovoljno za igranje, a kamoli za rendering u 3D MAX-u. Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 13.08.2008 20:38
|
23.06.2007, 02:09
Citat:
технологија и идеје се брзо мењају. ovaj deo si verovatno preskočio kao i ja ovaj deo @lillith "pare nisu problem..." @kunic "ploča sa integrisanom grafikom će se zaglupiti prilikom podizanja Windowsa 95" нетачно наравно да се за посао купују топ модели, али такође је и боље када одрађен посао купи потребан врхунски алат, јер никада се незна шта ће конкретно да се ради. твој предлог, топ модел у буџет категорији, је ОК. мој предлог спада у економи категорију и одрађује посао. поздрав.
|
|
|
|
|
|
|
White Eagle
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
|
23.06.2007, 19:39
Nikad nešto integrisano neće biti isto kao da je odvojeno. I zato maksimalno izbegavam ploču sa što više integrisanih stvari. OK, mrežna kartica je kul. Integrisan zvuk - hmmm. Čak i ja koji nemam sluha osetim razliku. Slično je i sa grafikom. Prednost je cena, tu nema priče. Ali čak i tada bih razmislio o integrisanoj grafici. Neko moje mišljenje, ništa lično. A za Biostar stvarno nisam čuo. Još i cena od 6.000 dinara (65 evra) za ploču sa svim mogućim integrisanim čudima mi nikako ne uliva poverenje. Za ploču ne treba štedeti. Kvalitet je uvek bio iznad 100 evra, do 150. Ono preko toga je ultrakvalitet ili najnoviji modeli za najnovije procesore.
I da kažem nešto Japancu koji me je počastio sa reputacijom, koji voli svog AMD-a. Matori, imao sam i ja AMD-a i to onda kada se žestoko klao sa Intelom. Nije se imalo para, moralo se kalkulisati. Jeste tada u igrama bio brži, ali u matematici nikada. Multitasking kod AMD ravan nuli. FPU kod Intela je deset u glavu za AMD. A da ne pričamo sada kada se pojavio Core 2, pa pravi malu decu AMD-u i u igrama. Posle pet-šest godina žestoke borbe AMD je izgubio. Ne kažem da je to loš procesor, ali je Intel trenutno mnogo bolji, čak su im i cene veoma približne. Testovi ne lažu, a ako sve bude OK, vrlo brzo ćeš dobiti potvrdu iz prve ruke. Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|
|
|