VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Arhiva > Spomenar

Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Protiv trgovine ljudima
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 02:01
Pol: Žensko
Godine: 33
Protiv trgovine ljudima - 11.11.2007, 10:14

Mreža protiv trafikinga biće izgradjena u šest gradova Srbije, rečeno je sinoć u Kraljevu na predstavljanju projekta "Protiv trgovine ljudima". Projekat realizuje nevladina organizacije Fenomena, a mreža protiv trafikinga biće izgradjena u Kraljevu, Novom Pazaru, Požarevcu, Šapcu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici.
Predsednica Organizacije protiv nasilja u porodici i trafikinga Vesna Stanojević izjavila je da je prema poslednjim podacima trgovina ljudima najizraženija u delu Srbije koji gravitira ka Novom Pazaru.
"Cilj te lokalne mreže je da se prepozna problem trgovine ljudima u Srbiji, jer iako znamo da taj problem postoji, on još nije dovoljno evidentiran i na njemu se ne radi koliko bi trebalo", kazala je Stanojević.
Ona je istakla da su kroz jedino savetovalište za žrtve trgovine ljudima u Srbiji do sada prošle 244 devojke.
Kako je istaknuto, u Kraljevu za sada nije zabeležen ni jedan slučaj trgovine ljudima, ali je porodično nasilje u porastu, zbog čega je do kraja oktobra ove godine podneto 40 krivičnih prijava, što je za jednu trećinu više nego u istom periodu prošle godine.
Članica NVO Fenomena Dragana Veljović je kazala da su se u poslednja četiri meseca od kada je otvoren SOS telefon, javile 252 žene, i deset devojaka starosti od 18 do 30 godina.
"Devedeset odsto njih su se žalile na fizičko nasilje koje trpe u porodici, dok se deset odsto žalilo na psihološko nasilje", rekla je Veljović.
NVO Fenomena je podnela zahtev Skupštini opštine Kraljevo za dodelu placa za izgradnju sigurne kuće.
Vesna Stanojević je ocenila da su sigurne kuće pravo rešenje za žrtve porodičnog nasilja nad ženama i decom, koje sve češće ima tragičan ishod.
Projekat nevladine organizacije Fenomena iz Kraljeva odobrili su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

Izvor: Beta

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Povratak na vrh stranice
Odgovor: Protiv trgovine ljudima
staro
  (#2 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Protiv trgovine ljudima - 11.11.2007, 10:38

Prikljuçujem se akciji PROTIV trgovine ljudima !
Pozivam g.Lava da dodje da formiramo odbor i prihvatni centar za zene

Şalu na stranu ...
imao sam prilike da vidim mnogo toga u Srbiji kako izgleda ...
nadam se da çe vlada da se suprotstavi trgovini ljudima i s lakoçom zaustavi taj problem !

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

Povratak na vrh stranice
Odgovor: Protiv trgovine ljudima
staro
  (#3 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 20:58
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Protiv trgovine ljudima - 11.11.2007, 18:00

.....moramo se osvrnuti oko sebe i prestati da mislimo da se lose stvari desavaju drugim ljudima.....
.....trgovina ljudima i nasilje u porodici se desavaju tu pored nas a mi nista ne preduzimamo.....
.....ko od nas zapravo zna koliko dece nestane u srbiji, da li iko poznaje nekoga kome se to dogodilo....
....mi smo ljudi koji se trgnu tek kada dozive neko zlo.....
....za ovo zlo je previsoka cena i moramo se osvestiti pre nego sto bude kasno....

Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

Povratak na vrh stranice

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Arhiva > Spomenar > Protiv trgovine ljudima
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Obavezne vakcine u našoj zemlji SQUAW Roditeljski kutak 1 10.02.2008 22:11
Vakcina protiv raka grlića materice deluje Necromancer Zdravlje i lepota 7 19.01.2008 21:26
Zavrsni WTA turnir u 2007. irnik Spomenar 23 11.11.2007 22:17
Češki naučnici pronašli novi lek protiv raka silvia Zdravlje i lepota 2 29.04.2007 21:44
Trgovina ženama preko interneta Lady S Spomenar 6 17.04.2007 13:18