VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Arhiva > Spomenar

Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Poginuo Tose Proeski
staro
  (#1 (permalink))
Nenad_DPb
Unexpected
Nenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostaleNenad_DPb je uzor za ostale

Član od: 31.03.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 00:23
Pol: Muško
Godine: 22
Poginuo Tose Proeski - 16.10.2007, 11:04

Toše Proeski, 26-godišnji makedonski pevač, poginuo je jutros u 6.25 sati u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Lipovac na ulazu u Novu Gradišku, javili su hrvatski mediji. Proeski je bio suvozač u Tuaregu kojim je upravljao 32-godišnji makedonski državljanin Georgij Georgijevski i koji je udario u zadnji deo priključnog vozila na severnom delu autoputa u smeru Zagreba.
Proeski je poginuo, a vozač i 46-godišnja Ljiljana Petrović koja je bila na zadnjem sedištu su teško povredjeni. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće nedovoljan razmak izmedju vozila. Oba su se kretala u smeru Zagreba. Istraga na mestu nesreće još traje, a pogibiju popularnog makedonskog pevača potvrdili su i u Upravi policije.
Makedonski pevač pop i tradicionalne muzike Toše (Todor) Proeski rodio se u Kruševu 25. januara 1981. godine. Jedan je od najpopularnijih izvodjača na celom Balkanu, čije su mnoge pesme nedeljama na vrhu top lista Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH, a i Hrvatske.
Službeno je propevao na jednom dečjem festivalu, a 1998. godine po prvi put nastupa i na makedonskom izboru za pesmu Evrovizije sa pesmom ("Ostani do kraja").
Takodje započinje uspešnu saradnju sa kompozitorom Grigorom Koprovim i stvara prvi veliki hit ("Rane na usnama").
Njegov do sada najuspešniji hit je pesma "Čija si" koja je mesecima bila najslušanija pesma u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.
Za makedonskog predstavnika za pesmu Evrovizije izabran je 2004. godine, gde je s pesmom "Life" zauzeo 14. mesto.

Treba znati da se prvi poljubac ne daje ustima vec ocima.

Povratak na vrh stranice
Odgovor: Poginuo Toše Proeski
staro
  (#2 (permalink))
niksix
Novi član
niksix je na dobrom putu

Član od: 14.10.2007.
Poslednji login: 04.07.2008 13:40
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Poginuo Toše Proeski - 16.10.2007, 11:20

Pa šta reći na ovo..................

Povratak na vrh stranice
staro
  (#3 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: danas 00:33
Godine: 32
Odgovor: Poginuo Toše Proeski - 16.10.2007, 11:36

Strašno ...sam dokaz da Bog bira uvek najbolje!

ako vec moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...

Povratak na vrh stranice
staro
  (#4 (permalink))
Cecara
just keep swimming..
Cecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimum

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: juče 16:09
Godine: 33
Odgovor: Poginuo Toše Proeski - 16.10.2007, 12:11

CHANCE FAVOURS THE PREPARED MIND

Povratak na vrh stranice
staro
  (#5 (permalink))
miki_mira
Novi član
miki_mira je na dobrom putu

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: 02.12.2007 00:10
Godine: 25
Odgovor: Poginuo Toše Proeski - 16.10.2007, 12:25

R.i.p.

Poruku je izmenio miki_mira, 16.10.2007 u 12:27. Razlog: mala slova umesto velikih...

Povratak na vrh stranice
staro
  (#6 (permalink))
Sanjalica**
Iskusni forumdžija
Sanjalica** će uskoro postati poznat članSanjalica** će uskoro postati poznat član

Član od: 07.09.2007.
Poslednji login: 14.05.2008 11:45
Lokacija: Svakoga dana još jedan korak dalje od onog mesta gde sam bila juče ...
Odgovor: Poginuo Toše Proeski - 16.10.2007, 12:26

Biografija

Toše Proeski rodjen je 25. januara 1981. u makedonskom Kruševu, a njegov prvi javni nastup bio na na teen festivalu "Melfest" 1996. godine, gde je osvojio svoju prvu nagradu. Mnogi su već tada prepoznali njegove zavidne glasovne mogućnosti.

Na festivalu u Stipu 1997. godine nastupao je sa pesmom "Pusti me", a godinu dana posle trijumfovao je na festivalu u Skopju sa pesmom "Ostani do kraja". Slavu medju ex-yu publikom postigao je pesmama "Usni na usni" i "Sonce vo Tvoite Rusi Kosi", za koju je dobio nagradu na "Eurofestu".

Toše je godine 1999. potpisao ekskluzivan ugovor sa produkcijskom kućom "Avalon". Njegov prvi album "Nekade vo Nokta" izlazi iste godine, a svoj prvi veliki koncert održao je u oktobru 2001. godine u beogradskom "Sava centru".

Nedugo nakon toga, otputovao je na australijsku turneju zajedno sa još nekoliko velikih makedonskih muzičara.

Pobedom na Beoviziji 2003. godine s pesmom "Čija si" Toše je počeo graditi medjunarodnu karijeru, a iste godine pobedio je na nacionalnom izboru za pesmu Eurovizije. Godine 2004. u Turskoj predstavlja Makedoniju s pesmom "Life".

Toše je saradjivao sa nizom uglednih autora i izvodjača poput Marine Tucaković, Dine Muharemovića, grupe Sintezis ili legendarne Esme Redžepove, kao i sa Grigorom Koprovom, Fibusom (Phoebus), Željkom Joksimovićem, Leontinom, Borom Djordjevićem, Miro Buljanom, Antonijem Šolom i dr.

Takodje, dovršavao je i studije Muzičke akademije u Skoplju.

"Dan za nas" četvrti je Tošetov album i prvi za Hrvatsku i Sloveniju. Toše je hrvatskoj publici poznat i kao izvodjač pesme Srce nije kamen, najpopularnije pesme hrvatskog radijskog etera za 2006. godinu. Sa pesmom "Veži me za sebe" osvojio Grand Prix 11. Hrvatskog radijskog festivala na Hvaru. Njegov poslednji album "Igra bez granica" objavljen je u avgustu ove godine.

Dan žalosti u Makedoniji

U Makedoniji će u sredu, 17. oktobra, biti dan žalosti povodom smrti Toše Proeskog, odlučila je makedonska vlada.

"Teško je voleti, još teže ne voleti, a najteže je naći voljenog koji te voli."

Povratak na vrh stranice
Toše Proeski
staro
  (#7 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 09.05.2008 19:22
Godine: 27
Toše Proeski - 16.10.2007, 13:02

..uopste neznam sta da napisem..
..znam samo da mi je tesko da umrem..
....

Povratak na vrh stranice
staro
  (#8 (permalink))
lilika
Veteran
lilika je miljenik mnogih članovalilika je miljenik mnogih članovalilika je miljenik mnogih članovalilika je miljenik mnogih članovalilika je miljenik mnogih članovalilika je miljenik mnogih članova

Član od: 27.09.2007.
Poslednji login: 24.05.2008 20:45
Godine: 21
Odgovor: Poginuo Toše Proeski - 16.10.2007, 13:12

Ja isto neznam sta bih napisala ostala sam bez rijeci kada sam cula plakala sam dugo jednostavno nemogu vjerovati pa tek je krenuo u zivot sa 26 godina mogao je jos toliko toga postici stvarno nemogu vjerovati da je zivot takav idiot...........
uzasno

Mene niko ne voli,
i nikom nije stalo, pa mi dodje zao,
jer ja bih svoje srce svakom dao.

Povratak na vrh stranice
staro
  (#9 (permalink))
Aca1983
Poznata faca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 09:30
Pol: Muško
Odgovor: Poginuo Toše Proeski - 16.10.2007, 13:30

Znaci ne mogu da verujem. Bas mi je zao, mlad covek, dobar pevac,... Samo mogu reci uzas i tuga sto je tako brzo napustio ovaj svet

Povratak na vrh stranice
staro
  (#10 (permalink))
Neuhvatljiva_
don't touch
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: 21.07.2008 08:20
Odgovor: Poginuo Toše Proeski - 16.10.2007, 13:32

Baš mi je žao...
Kad sam čula vest skamenila sam se...Na prvi momenat mi se učinilo prosto ne mogućim ...Al eto...izgleda mu je to bilo sudjeno...
Tuga je zaista kad neko tako mlad izgubi život...

Povratak na vrh stranice

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu