VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver > Softverski problemi

Softverski problemi Negde sam kliknuo i nešto se desilo...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima...
staro
  (#21 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 28.01.2008, 14:12

Koji crni kodek više, nema koji nemam Sve mi je od Hdova u mkv i imala sam taj ffdshow od starta Minimum posedujem, i više čak.

Evo izveštaja:

Probala u par plejera, isto nije bilo kako valja, zapravo učini se da jeste pa nešto poludi i onda nije kako treba. Onda skinem više taj VLC da bude da sam probala i njega i u njemu pustim film, u startu nešto zezao ali bilo ok Posle opet probam u KMPu opet malo kao kasni.

Ovo sam uradila pre svega toga:

Start - settings - control panel - system - advanced - performance - settings - advanced - virtual memory - change... e tu sam u initial upisala 2000, bilo 1536 (max je 3072). Da je recommended piše 1534, al' ja se nadam da nisam napravila nikakvo sranje

I onda sam skinula film na hard, i u KMPu radi sad Šta se dešava ja pojma nemam, al' vi ćete da znate, misiju sam privela kraju uspešno... za sad

Jedino što ne znam gde se u ovom VLC podešava subtitle, jer mi izlazi onaj skrnavi š=љ č=и i slilčno Gde to da podesim da bude kako valja?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 02:38
Pol: Muško
Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 28.01.2008, 17:12

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Koji crni kodek više, nema koji nemam Sve mi je od Hdova u mkv i imala sam taj ffdshow od starta Minimum posedujem, i više čak.
u KMP je integrisan ffdshow
ne verujem da ti je potrban još neki
Citat:
I onda sam skinula film na hard, i u KMPu radi sad Šta se dešava ja pojma nemam, al' vi ćete da znate, misiju sam privela kraju uspešno... za sad
ma radio je i ranije, no nije uspevao da obradi sve podatke
zbog toga je zvuk i išao pre slike... zahteva manje resursa
A zašto sada radi - pa objašnjeno je:
Citat:
eboye kaže:
Mada za bilo koji HD film je potrebno da imas minimum 2GHz i 1GB rama. A ako imas bas toliko, pokusaj da iskljucis sve programe koji muzu resurse.
to što si prebacila virtuelnu memoriju sa 1536 na 2000, nije strašno, ako se uzme u obzir da ti je max 3072
... uostalom, lako je nakon filma vratiti kako je bilo ranije podešeno
Citat:
Jedino što ne znam gde se u ovom VLC podešava subtitle, jer mi izlazi onaj skrnavi š=љ č=и i slilčno Gde to da podesim da bude kako valja?
to mu je mana... nema opcija za titlove
... zbog toga i držim KMPlayer, i njega radije preporučujem
ovo za titlove uzeti sa rezervom
možda je ubačeno u zadnjih godinu dana
... samo možda

staro
  (#23 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 23:31
Godine: 25
Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 07.02.2008, 23:36

Evo ja sinoc imala malo problema sa HD serijom. Desinhronizovao mi se zvuk sa slikom na otprilike desetoj minuti. Problem sam resila tako sto sam na km player-u namestila preset: high speed 1Ghz

Kada pustite film, desni klik na sliku pa video advanced pa preset: high speed (below 1Ghz)

goldie

staro
  (#24 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 08.02.2008, 09:28

Ja uradim tako i opet se poremeti kroz neko vreme i još ga prebacila na hard, no way. Nešto mene tu opako zezaaaaaaaaaaaa a šta, pojma nemam.

staro
  (#25 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 21.06.2008 13:10
Godine: 26
Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 08.02.2008, 09:37

probaj sledece:

ostavi ovo sto je Goldie rekla, i otkaci sledece

desni klik> Video(Advanced)> HighSpeed Mode (ili ctrl+alt+F)

ako ni to ne upali probaj

desni klik> Options> Preferences> Filter Control> Decoder Usage> Internal Video Decoder> Advanced i odstikliraj "Fast H.264 decoding"

Ajd pa javi da li radi :D
I da, pogledaj koji je kodek u pitanju ... to ces videti na desni klik> Media info; i kolika je rezolucija video zapisa, 720p ili 1080i
Tako cemo moci blize da vidimo u cemu moze biti problem

電子男の子

staro
  (#26 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 08.02.2008, 09:59

Otkačila prvo i čini mi se da ništa nije pomoglo. Otkačila drugo, ali nije mi bilo to ni štiklirano u Advanced, već u General (H.264) pa sam ga tamo otkačila i probala ponovo i za kratko vreme mi se kao čini da kao radi. Media info sam slikala jer ne znam gde je to što me pitaš, ta rezolucija Kasnije ću pogledati malo duže film pa ću da javim

staro
  (#27 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 21.06.2008 13:10
Godine: 26
Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 08.02.2008, 10:37

Vidim da je audio AC3 5.1. E sad, koliko ti zvucnika imas? I da li ti je u windows-u namesten 5.1 ukoliko imas takav sistem. Ako nemas, i imas 2.0 ili 2.1 onda bi trebalo da namestis da ti kmplayer ne izbacuje 5.1 zvuk. Evo i kako

a znam da se kod druga desavalo da ne radi dobro ac3 koji je integrisan u KMP pa je upalilo sledece, a to je da instaliras ac3 filter, ako nije instaliran. I onda namestis da ti on procesuje zvuk:

i u internal audio encoder iskljucis ac3

znaci ili jedno ili drugo, nemoj i jedno i drugo.

電子男の子

staro
  (#28 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 09.02.2008, 01:40

Ništa nisam dirala to poslednje što si kačio, film radio kako treba skroz. E sad, jel to sa zvučnicima kažeš da nameštam bez obzira na ove probleme, nisam razumela Imam bwe ona dva malecka samo, na kompu. To je valjda 2.0. I jel to nema veze što mi je komp povezan sa većim ozvučenjem koje se uopšte ne nalazi tamo gde je komp?

staro
  (#29 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Poslednji login: juče 22:26
Odgovor: Problemi sa HD filmovima, formatima... - 09.02.2008, 03:05

ee kad smo kod problema sa filmovima [pravicu se da znam shta znachi on HD izmedju ]
prebacila sam od druga na moj onaj trekstore neke filmove.. i s tog trekstora na moj komp.. e kad ukljuchih film, koji je baj d vej, na shpanskom, nisam mogla da nadjem titlovanje trazhih, trazhih, al' ne nadjoh.. svi predlozi dobrodoshli

u jeee, DZi, ovaj tvoj problem bash komplikovano izgleda

moomoo meee juuooo

staro
  (#30 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide