|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Softverski problemi Negde sam kliknuo i nešto se desilo... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu |
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 05.02.2008 20:49
Pol: Muško
Godine: 27
|
Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu -
01.11.2006, 13:24
UH! Ne znam odakle bih poceo s biserima koje sam doziveo.
U prisustvu prijatelja, lika sam preko telefona navodio kako da pusti DVD film na kompu, nakon vrlo mucnog diktiranja koraka, sve se zavrsilo, a moj prijatelj koji je to sve slusao ostao je u neverici i pitao me: - Majke ti, kako ti je palo na pamet da ga pitas da li je ubacio dvd disk unutra? (Kada sam skontao da u dvd drive-u nema diska, rekao sam pacijentu da ga ubaci, otvorio mu se "autorun" i film je krenuo u WMP. A meni se kosa nakostresila od jeda.) Penzosh jedan zove me i kaze da pise pismo, ali ne zna kako da napise "ono, ono, znate, ono A" (@ - prim. DB), ajde rekoh mu da ima dole pored sata neka dva slova u plavom kvadraticu, EN ili SR, on uzvrati sa "a gde je sat", dalje da skratim pricu kazem mu da proba sa Shift-2, ali, avaj, on ne zna sta je shift, ja mu objasnim da ima dugme na kome pise "Shift" i spelujem mu s-h-i-f-t, kaze on: "A to sva ta cetiri slova da pritisnem u isto vreme, joj ne znam hocu li moci"......aaaaaaaaaaa, e onda sam ga tek pitao kada pise nesto pa hoce veliko slovo sta pritisne, onda je rekao da ima tu neko dugme, itd.....na kraju je otkucao "@". Razgovor je trajao 25 min i ja sam bio potrosen ko krpa posle. "Outlook Express mi se pokvario!" "Kako???" "Pa sve ove poruke su izmesane, ne mogu nista da nadjem, a pre je bilo onako lepo da su najnovije skroz gore", "Dooobrooo, ajde sad cu Vam objasniti kako to da namestite, nije nista tesko", "Neka nemojte, bolje Vi dodjite, da ja nesto ne pokvarim". "Ali..."..... Odem, kliknem, sortiram i uzmem 10 "jura" ![]() Zena jedna zove me i kaze da joj ne radi kablovski internet. Kazem joj da ode u Control Panel, pauza.....pita me kako, pocnem ja, Start>Settings....pauza...."nemam ja to nista", "ajde", rekoh, "opisite mi sta imate na ekranu", kaze ona: "pa sve je crno i na sredini pise da nema signala, ja se zblanuo , pitam je da mi procita sta tacno pise, kaze ona: "No signal. Cable not connected".......... (izvukao joj se kabl od monitora iz kucista)..@SQUAW Ad-Aware skini odavde: http://www.download.com/3000-2144-10045910.html instaliraj i dalje ce ti se sve samo kasti....ako negde zapne pitaj. |
|
|
|
|
|
infidel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 21.06.2008 13:10
Godine: 26
|
01.11.2006, 19:13
Ajd mozda neko zna i meni da pomogne ...
Imam PixelView PlayTV pro TV tuner sa BT878 cipom, i program koji ide uz karticu slajaka sa 352x240 i nece da podigne na 720x576 rezoluciju, dok ostali hoce, a uz to daljinski koji ide u paketu radi jedino sa tim njihovim programom. E sad pitanje je kako da nateram da taj daljinski sljaka u nekom drugom player-u. Probao sam preko WinLirc-a, Girder-a i ostalih programcica i nece da mi prepozna IC. Ajd sad jel ima neko odgovor na ovo moje retoricko pitanje koje se ponavlja vec godinu i nesto jace. 電子男の子
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Žensko
Godine: 33
|
12.12.2007, 17:34
Evo ga opet plavi, ali drugo piše
![]() ![]() Slikala sam telefonom na brzaka da ne prepisujem, lakše mi. Šta se dešava: Komp radi normalno sve kao što je i radio, na netu sam, upload download, sve normalno, ali kada upalim da gledam nešto (konkretno seriju sa diska) u bilo kom programu (probala BS, KMP) posle 15, 20 minuta se pojavi ovo (prvo malo počne da trokira serija) kao da komp nešto hoće da pokrene, a ne može. Prvo sam mislila da me zeza screensaver, njega sam isključila skroz. Nije, i dalje. Nisam vršila druge eksperimente (da prebacim seriju na komp pa da sa kompa gledam, a ne sa diska) i čini mi se da mi se dešavalo i sa nekim drugim diskom tj filmom... a i čini mi se da mi se desilo jednom nevezano za bilo kakav plejer ili disk, samo nisam obratila pažnju jer sam mislila da se desilo tad i neće više nikad, pa se ne sećam lepo da bih objasnila.Uglavnom, šta je ovo???? I da li će pomoći da uradim sistem restore na par dana pre nego je ovo počelo da zajebava ovako često? ![]()
|
|
|
|
|
|
Lala, Bogu 'Fala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
|
12.12.2007, 17:47
Ova cica maca mi se chini kao da je neka hardverska greshka... Tipa, uskoro tje da ti umre CD/DVD ili tako neshto slichno... Mada... Mozhe da bude 1000 stvari... Jesi dodavala neshto od nove opreme, menjala drajvere, radila neki update windows-a?
Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig... |
|
|
|
|
|
Onaj Koji Je Puk'o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: danas 00:46
Godine: 30
|
12.12.2007, 17:50
Citat:
![]() - Prilikom podizanja sistema proveri koliko ti ispisuje RAM memorije ili - Desni klik na ikonicu My Computer pa proveriš u dnu ekrana (tamo gde ti piše koji je procesor - pa ispod) koliko ti 'prijavljuje' RAM memorije. - Ako imaš recimo 2x512 MB ili 2x1GB, probaš da izvadiš jedan, pa da vidiš da li će ti podići sistem. Ako se to ne desi - verovatno je došlo do riknjavanja tog RAM-a koji ti je ostao u mašini.... Ovo je samo moje mišljenje, proveri - ništa te ne košta ![]() Nadam se da ćeš srediti problem.............. ![]() P.S Mada je sasvim moguće i da je Galahad u pravu ............ ![]() |
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
12.12.2007, 18:02
Citat:
Ma, nema šanse ništa ja da vadim, nego znači ozbiljno je i moram zvati servisera?Citat:
nisam dodavala ništa od nove opreme, samo ubacila disk za vezu sa telefonom i njegov usb, to je poslednje što sam radila. Nisam radila nikakav update windowsa, ništa ja to ne znam sama da radim (jedino ako se radi samo), nisam menjala nikakve drajvere, niti išta ubacivala iz one kutije što ti kažu "ovo čuvaj ali ništa ne diraj". Definiši to nešto slično što nije CD/DVD ![]()
|
||
|
|
|
|
|
infidel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 21.06.2008 13:10
|
12.12.2007, 18:22
Ili je ram memorija, ili je mesto na HDDu u koji se zapisuje pagefile. Probaj da prebacis pagefile na neku drugu lokaciju.
ovo samo ako imas dve ili vise particija (i moras imati 2xFizicke RAM memorije, prostora na disku) desni klik na "my computer" > advanced tab > u performance odeljku "settings dugme" > advanced tab > change ako je otkaceno autoamtic manage pageing file for all drives - iskljuci (ovo je mozda samo u Visti - ne secam se kako je bilo na XPu) ako nije, onda je verovatno na C-u e sad, trebalo bi da kliknes na drive C i otkacis dole (no pageing file) onda selektujes D (ako imas - trebalo bi da imas) i otkacis custom size i u polja uneses: initial size: 256 maximum size: 2Xkoliko rama imas to bi trebalo da resi problem ako je HDD u pitanju. Mada i dalje ako budes nesto snimala na C i on snimi u taj sektor gde je ostecen, iskocice ti BSOD (blue screen of death) ili ti po srpski plavi ekran. Mada opet moguce je da je i do samog DVD citaca. Ja imam sata DVD rezac, i ako ubacim ostecen disk, on mi izbaci BSOD sa slicnom greskom kad dodje do odredjenog dela DVDa. E sad, ovo je vec stvar driver-a, ili opet optickog uredjaja. Ako je driver u pitanju, to je driver od cipseta, tj. ako imas nforce cipset (pise na kutiji od ploce koji je tacno) ides na nvidia.com i tamo mozes naci drivere za nforce. Ako je VIA, opet na njihov sajt ... Ako je do samo uredjaja, probaj da ga ocistis (to znaci da izvadis DVD rezac/citac iz kucista "kad je komp ugasen" :D, zatim otvoris njega, i dodjes do glave lasera koji je malo socivo koje se presijava na plavo, uzmes stapic za usi, i sa suvim ili natopljenim u alkohol ocistis necistoce. Zatvoris DVD kako je bio, vratis u kuciste, i trebalo bi da radi). E sad ovo ne bi preporucio ako nisi spretna sa srafcigerom i rastavlljanjem pipavih stvari, i ponovnim sastavljanjem ... u tom slucaju odnesi nekom ko zna ... jer u servisu ce ih mrzeti da ti to rade. Nadam se da sam pojasnio i pomogao. 電子男の子
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
|
12.12.2007, 22:24
Citat:
|