VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver > Softverski problemi

Softverski problemi Negde sam kliknuo i nešto se desilo...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu...
staro
  (#61 (permalink))
gogothegreat
Todd Anderson
gogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan član

Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 11.09.2006, 16:44

Citat:
Ona Koja će tek Doći na Moje Žile kaže:
Gogo,... Ako si tako ekspeditivan u svemu...
- U "onome" i ne treba biti preterano expeditivan, osim ukoliko neko baš želi da ga prozovu Zekanom!
Ja sam pre za temeljitost, koja tebi, maj dir, bajdvej, izgleda baš nedostaje! Nisi navela najpotrebniju informaciju - koju verziju Windows Media Player-a koristiš.
Evo, na primer, ja koristim verziju 10.0 i bez problema, upravo dok ovo pišem, slušam pomenuti radio.

Savetujem ti, dakle, da najpre sa Neta skineš najnoviju verziju Player-a i sve eventulane update fajlove (ako te mrzi da skidaš, imam ja instalacioni fajl na kompu, pa mi se javi na PM da ti ga šiljnem ). Takođe, moguće je da ti probleme pravi neki firewall (pretpostavljam da koristiš Zone Alarm ili nešto slično). Probaj da potpuno isključiš firewall, pa onda opet pokušaj da se zakačiš na radio.
Ja rekoh!

Volim te kad pričaš, u svom ovom ludilu...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu...
staro
  (#62 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 12:17
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 11.09.2006, 16:51

Version 10.00.00.3802 (nema update fajlova, proverila) Enough temeljno?

Gogo gde da vidim da l' imam taj firewall bre? Ne koristim ja ništa Jedino ako se taj sam od sebe koristi. Šta je to i kako se isključuje?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#63 (permalink))
gogothegreat
Todd Anderson
gogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan član

Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 11.09.2006, 17:29

Citat:
Minićitis kaže:
Version 10.00.00.3802 (nema update fajlova, proverila) Enough temeljno?

Gogo gde da vidim da l' imam taj firewall bre? Ne koristim ja ništa Jedino ako se taj sam od sebe koristi. Šta je to i kako se isključuje?
Uhh...znao sam ja da je ono "da svratim časkom do VCafe-a" nemoguća misija. Koga ova dofati, taj je jebo ježa u leđa!

LM, pošto si, čujem, kupila novu tastaturu (da častiš!), idi na Start > Run, pa ukucaj "msconfig" (bez navodnika of kors) i postavi ovdi snapšot Startup tab-a. Ako je potrebno, napravi više snapšotova, tako da se vide svi programi koji ti se automatski startuju sa pokretanjem računara. Tek nakon toga ću sa sigurnošću moći da ti kažem da l' koristiš neki third party firewall, il' se on "sam od sebe koristi"

btw: ja koristim verziju WMP-a 10.00.00.4036. Razlika je verovatno u nekim update-ima Windows-a koje sam u međuvremenu (automatski) odradio, što i tebi savetujem, mada ne verujem da tako sitna razlika u verziji može uticati na nemogućnost slušanja streaming media fajlova, to jest web radija.
Pored toga, napravi i snapšot onog prozora Tools > Options > Network, u WMP-u, čisto da proverimo da tu nešto nisi, da prostiš, zajebala!

staro
  (#64 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 11.09.2006, 18:11

Citat:
gogothegreat kaže:
Koga ova dofati, taj je jebo ježa u leđa!

Žunjavac is my middle name

Citat:
Fi 890 kaže:
Razlika je verovatno u nekim update-ima Windows-a koje sam u međuvremenu (automatski) odradio, što i tebi savetujem.
Help - Check for Player Updates, kaže sledeće:

Your computer is running the most recent version of Windows Media Player 10 and all its components. No update is available at this time.

Citat:
Onaj što svraća časkom kaže:
(da častiš!)
Častim te reputaciju, pa da budeš i ti uzor za ostale

Kako sam temeljnaaaaa

staro
  (#65 (permalink))
vlado
Veteran
vlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen članvlado je savršen član

Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 15:56
Godine: 15
Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 11.09.2006, 18:14

Ja samo da prenesem reci d' velikog: "Ukoliko dzindijanka bidne odgovarala, ja "

Carl doesn't want to belive, he wanted to know

staro
  (#66 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 11.09.2006, 18:30

Citat:
vlado kaže:
Ja samo da prenesem reci d' velikog: "Ukoliko dzindijanka bidne odgovarala, ja "

Fino. U sred okršaja on Samo nek spava, čekam ja...

staro
  (#67 (permalink))
gogothegreat
Todd Anderson

Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 11.09.2006, 20:13

Citat:
Bivolica Koja Sedi i Čeka kaže:
Kako sam temeljnaaaaa
Da si temeljna, kao što tvrdiš, malo bi raširila onu srednju kolonu, di piše Command, nauštrb one poslednje, di piše Location, kako ne bih morao da na Netu tražim objašnjenje namene pojedinih programa, al' ajd' sad - šta je tu je!

Da si temeljna, kao što, pretpostavljam, i dalje tvrdiš, pročitala bi malo pažljivije postove na ovoj temi koji su bili posvećeni swbuletu, koji je, kao i ti, imao gomilu programa koji mu se nepotrebno startuju prilikom svakog pokretanja računara! Daklem, moj ti je savet da poisključuješ (ili, po srpski, deštikliraš) bukvalno SVE ove programe koji su prikazani na tvojim snapšotovima, osim avpcc (to je Control Center za Kaspersky antivirus). Posebno me brinu stavke: Newdot~2, Setup (ne vidim sa slike o čemu se radi, ali svejedno tu mu nije mesto) i rlvknlg. Vrlo je verovatno da se radi o takozvanim adware programima, pa ti preporučujem da skineš i redovno koristiš besplatan i moćan program, Ad-Aware SE Personal, koji je tata-mata za uklanjanje ove vrste malicioznog softvera.
Na neispravan rad WMP-a bi mogli da utiču i programi realsched, P2P Networking, Shareaza etc. DakleM, poisključuj SVE osim avpcc. Zatim preći na jezičak Services, uključi opciju Hide All Microsoft Sevices, pa opet poisključuj sve servise osim onih čiji naziv započinje sa "avp" (kako bi Kaspersky mogao nesmetano da funkcioniše).
Nakon toga, restartuj računar, triput se prekrsti i ponovo pokušaj da poslušaš onu radio stanicu. Sva podešavanja WMP-a su ti ista kao kod mene, te smatram da ne bi trebalo da imaš problema. Btw: na tvom kompu nije instaliran firewall, ali to ne bi trebalo preterano da te brine, mada se za moj ukus malo previše baviš file-sharingom! Ipak, redovno ažuriranje (update) Kasperskog i redovna kontrola kompa na viruse trebalo bi da te od svega (osim neželjene trudnoće ) u zadovoljavajućoj meri zaštiti!

Da si temeljna, kao što nisi, bila bi mi mnogo manje draga!

Ajd' sad - radi nešto, pa posle javi šta si uradila. I'll be waiting here somewhere!

P.S. Hvala za čast!

staro
  (#68 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 11.09.2006, 21:32

Citat:
A talented teacher kaže:
Zatim preći na jezičak Services, uključi opciju Hide All Microsoft Sevices, ...
Vi's sta ti je profesionalna deformacija Samo opusteno, razume ona engleski

Stvarno, skvovatis, koji ce ti na Startup-u Power DVD, Nero, Adobe, MSN, Shareaza... rpxvdlexwlk&%@ ?

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#69 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum