VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver

Softver Teme vezane za softver

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Yahoo Mail ili Gmail
staro
  (#1 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 19:05
Pol: Žensko
Yahoo Mail ili Gmail - 28.09.2007, 06:34

Da li je bolji Yahoo Mail ili Gmail?

Trenutno se Yahoo i Gmail bore za prevlast i veći broj korisnika. Svaki od ovih provajdera ima svoje prednosti i mane.

Četovanje: Dok Yahoo Messinger ne nudi opciju za četovanje sa korisnicima drugih mesindžera, Google Talk nudi tu opciju.

Skraćenice na tastaturi: Oba mejla imaju prilično pristojne mogućnosti na tastaturi iako su potpuno različiti.

Skladištenje: Ovde je Yahoo Mail apsolutni pobednik jer nudi neograničen prostor. Gmail može da ponudi samo 3GB prostora za čuvanje poruka.

Opcija SMS: Kada je Yahoo Mail predstavio beta verziju, u njoj je bila već instalirana mogućnost slanja SMS-ova kontaktima preko mesindžera. Iako ova opcija još uvek nije zaživela, Yahoo je na pravom putu.

Kontakti: Yahoo Mail ima daleko sređeniji Address Book nego Gmail.

Smeštanje poruka: Ukoliko želite da smesite neku poruku u određeni folder, to možete da uradite u Yahoo jednostavnim pokretom Drag and Drop. Naravno, Gmail ima ovu opciju, ali za to je potrebno da svaki mejl označite u labeli sa strane, pa onda da pronađete folder gde želite da smestite tu poruku i tek tada možete da prebacite željeni melj u željeni folder.

Obeleživač: Gmail je uspeo da svojim labelama potuče Yahoo foldere, ako ni zbog čega ono zbog toga što nemaju klasičan oblik. Jedan mejl možete da označite koliko god hoćete puta.

Zapisi sa četa: U ovome je Gmail takođe prevazišao Yahoo jer su zapisi sa četovanja inkorporirani u klasičan mejl.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail
staro
  (#2 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 05:39
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail - 28.09.2007, 06:39

moj glas ide jedan za Yahoo, jer nikako da se odviknem od njega a jedan glas za Gmail, jer nikako da se naviknem na njega pa koristim oba

moomoo meee juuooo

staro
  (#3 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 08:59
Godine: 33
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail - 28.09.2007, 14:44

Ja sam nekako skroz prestala da koristim moj yahoo, a čitajući ovo, vidim da sam i u nekim zabludama koje ne znam ni odakle mi ali, bila sam ubeđena da je gmail sanduče veće, i odgovaralo mi je što mogu da pošaljem i 15 mb po mailu, ako hoću. I skroz sam se navikla na taj gmail, gtalk, da ovaj drugi gotovo više i ne otvaram

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#4 (permalink))
veljko yaric
Pristupacan
veljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail - 28.09.2007, 15:23

Ja od kad sam znao ukljuciti racunar i konektovati koristim Yahoo sta ja znam navikao sam se na njega i necu ga mjenjati

u svakom zlu ima nesto dobra

staro
  (#5 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 10:23
Godine: 25
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail - 28.09.2007, 18:20

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
bila sam ubeđena da je gmail sanduče veće, i odgovaralo mi je što mogu da pošaljem i 15 mb po mailu, ako hoću.

Pa kad se pojavio Gmail imao je prvo 2Gb prostora za mailove. I postepeno se povecavao prostor tako da je dostigao 3Gb sada. U momentu pojavljivanja gmail-a yahoo je imao manje 'sanduce'. Pa da bi nastavio trku sa Gmailom je kroz godinu dana povecao na neograniceno.

Odkad sam otvorila gmail, potpuno sam zaboravila yahoo i jako sam zadovoljna.

goldie

staro
  (#6 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 26
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail - 30.09.2007, 17:18

Kad sam ja otvorio Yahoo mail, oni su davali nekih (tada) fantastichnih 100MB za mailove... Naravno, nikad ni stigao da ih iskoristim... Sada Yahoo, navodno, nudi neogranicheno prostora... Ja se ipak pitam, shta bi se desilo, kada bi neki korisnik pocheo da puni mailbox, i da recimo napuni 5GB... Da li bi ga ostavili, ili bi mu ogranichili prostor... Mnogi su pribegavali ovakvim varijantama, pa brzo pucali... Yahoo naravno netje putji, ali mozhda se pojavi neki tihi limit od 4,5,6 GB, nikad se ne zna...

Yahoo koristim onako, sporadichno, pa kad podignem Pidgin, pa mi javi da naYahoo imam 100 neprochitanih mailova, odem, pa pobrishem jedno 90 spamova, ispraznim Bulk folder da 1000+ spamova, i prochitam onih 10, koje su obichno neke mailing liste, na koje sam zaboravio

Google sa druge strane, obozhavam, ne zbog prostora za mail, vetj zbog POP3 mogutjnosti, i nema ogranichenja za velichinu fajla koji se mozhe prikachiti mailu... Tako da, moj divni The Bat!, svakih 10 minuta proverava Google, bez potrebe da otvaram Firefox, i onda chitam mail...

Na Yahoo mi se ne svidja onaj ActiveX koji su napravili za Yahoo Mail Beta, malo je spor, i shtuckav, ali dobro, lepo izgleda, ako nishta drugo...

Daklem, moj glas ide za Gmail (mozhe biti i da sam pristrasan, jer mi brat tamo radi)

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#7 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 06:18
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail - 15.10.2007, 00:46

Gmail, Gtalk ... onaku u kompletu, jer me nervira da kucam poruke u onom prozorčetu kada sam u gmail-u ali vidim da su mu dodali opciju da se poveća ... dopada mi se zbog svoje jednostavnosti, nema šareniša kao da sam na nekom vašaru, mogućnosti su mu korektne i meni sasvim dovoljne ... koristim preko Gtalk-a glasovnu komunikaciju kojom sam takodje zadovoljan.

Yahoo mail sam instalirao i podešavao koleginicama na poslu ali mi se ne svidja ... pa ga nisam nikada ni probao više od spomenutog a i njima sam dodao gmail na računare pa im samo na taj nalog pišem ili prosledjujem poštu.

Na Gmail-u nema spama, bar ja nemam do sada iako ga prilično koristim, dok sam na računaru jednog poznanika u njegovom Yahoo mail nalogu video neverovatnih 800 i nešto više spam poruka koje je dobio za neko kratko vreme ... strašno,
da se meni takvo što dešava mislim da taj servis ne bih uključio više nikada u životu.

staro
  (#8 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 02:38
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail - 15.10.2007, 01:12

Citat:
yige_gui kaže: Pogledaj poruku
moj glas ide jedan za Yahoo, jer nikako da se odviknem od njega a jedan glas za Gmail, jer nikako da se naviknem na njega pa koristim oba
a glas za Owl Mail

Gmail, koristim ga, i zadovoljan sam njime
a Yahoo Mail nisam nešto preterano koristio ni dok nije bilo Gmail

Iskustva i razlozi... pa opisali su ih već @simke i @Galahad

staro
  (#9 (permalink))
fiona
Iskusni forumdžija
fiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan član

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: 06.07.2008 02:56
Odgovor: Yahoo Mail ili Gmail - 15.10.2007, 12:53

Citat:
simke kaže: Pogledaj poruku
Gmail, Gtalk ...
Na Gmail-u nema spama...
Nemaš spama zato što ne ostavljaš tu adresu na netu po raznim sajtovima..ja , na primer, imam po 150 komada dnevno, jer ne pazim,tj. ne vodim baš o tome računa...ali, jednim klikom sve dilitnem kad mi naidje volja za briskanjem...

Ali, ipak i dalje koristim Gmail- pre svega zbog toga što nema onog groznog šareniša, da....
A kao IM ( messenger) definitivno mi je najbolji Pidgin...tu mi je i MSN, Yahoo, Gtalk...

Gtalk neuporedivo najbolji za razgovor, nadmašuje Skype...

Iskustva i razlozi... kao što su opisali @simke i @Galahad

Prijatelj je tu kad nas po svaku cenu treba naterati da drzimo glavu gore.

staro
  (#10 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum