|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Softver Teme vezane za softver |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Linux vs Windows |
|
Odgovor: Linux vs Windows |
|
|
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 08:47
Pol: Žensko
Godine: 25
|
Odgovor: Linux vs Windows -
19.12.2006, 16:42
Evo potrudila sam se da jednostavnim recima objasnim razlike i ove tacke mozda i nisu najbolje rasporedjene i mozda par tacaka treba u jednu da se stope, ali meni je ovim redosledom padalo na pamet.
Ovde nisu objasnjeni nikakvi strucni detalji jer se ne bavim razvojem operativnih sistema ali ovo ovde pisem samo na osnovu iskustva kratkorocnog rada u Linuxu i onoga sto sam ikada procitala na netu o ovoj temi. Tako da ako vas dublje interesuje, guglujte. ![]()
![]() Linux poseduje sve osnovne programe za prosecnog korisnika tako da prosecan korisnik treba da bude zadovoljan i sa Windowsom i sa Linuxom, znaci ko se kako opredeli. Za korisnike profesionalne dizajnere je najbolje da ostanu na Windows-u ili da predju na Mac jer to njima najvise odgovara. Za korisnike profesionalne programere je najbolje da predju na Linux. Naravno jednog dizajnera nista ne sprecava da predje na Linux ili programer da predje na Mac ili da svi koriste Windows. Zato izbori i postoje pa kome sta odgovara. Ali ukoliko se poveca broj korisnika Mac-a ili Linuxa povecace ce i broj softvera za ove operativne sisteme. Sve je to jedan zacaran krug. ![]() |
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
|
Goldie hvala
sad mi je sve jasno ![]() William Wordsworth |
|
|
|
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 08:47
|
19.12.2006, 16:56
![]() Sad bi bilo lepo da se javi jos neko ko je korisnik Linuxa ili bio korisnik pa da navede neke prednosti i mane. |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: danas 02:26
Pol: Muško
Godine: 19
|
19.12.2006, 21:35
Ja sam nesto malo koristio linux tacnije Fedora core 3 i mogu da kazem da je veoma ugodan za rad, stabilan, ali je veliki problem nedostatak drivera, programa za specijalizovanu upotrebu. Ukoliko zelis da probas linux pokusaj da nabavis neku od distribucija koje se pokrecu sa CD-a na primer KnopiX ili Beatrix.
Njih ne moras da instaliras na racunar vec samo ubacis CD i ponovo pokrenes racunar. Treba samo podesiti da racunar bootuje sa CD-a. ![]() u snu mi pleteš beli šal za maškare sva se pobrka predja kad te obgrlim s' ledja kao violončelo... |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 11:33
Godine: 33
|
20.12.2006, 00:39
Ja ti ga objasni?
Kako onda meni i dalje nije jasno? ![]()
|
|
|
|