VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver

Softver Teme vezane za softver

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Windows Vista
staro
  (#1 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 22.07.2008 17:06
Pol: Žensko
Godine: 26
Windows Vista - 23.03.2006, 21:24

Microsoft je izbacio internu beta 2 verziju svog dolazećeg Windows Vista operativnog sistema. I ranije se nagađalo kolika će biti zahtevnost ovog okruženja, ali sada je definitivno jasno da će proizvođači memorija biti veoma srećni. Naime, jedan od njihovih beta testera je pustio u javnost informaciju da ovaj Windows prosto "jede" memoriju, konkretno čak 800 MB u 'idle' stanju, kada su svi efekti i najzahtevnije okruženje aktivirani. On je javio da Vista radi korektno sa 1 GB RAM memorije, ali da bi svakako bilo poželjno instaliranje 2 GB RAM-a. Pored toga, Vista odbija da se instalira na FAT32 particije, već zahteva NTFS. Što se prostora tiče, nova Vista će zahtevati oko 3 puta više prostora od Windows XP operativnog sistema, pri čemu inicijalna instalacija zahteva oko 7 GB slobodnog prostora.
- preuzeto sa neta -
Imate li već određen stav po pitanju ovog novog operativnog sistema?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Windows Vista
staro
  (#2 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 08:59
Godine: 33
Odgovor: Windows Vista - 23.03.2006, 23:20

Kod mene kad se upali kompjuter pise XP. I nemam o tome nikakav stav. To su mi rekli da je dobro, u datom trenutku.
E onda, kad mi nesto rikne, onda nadjem neke sto pricaju ovim jezikom kao sto je jezik iznad mog posta, pa pitam njih. I sve klimam i vicem aha, aha, a nista ne razumem. A znam malo matematiku. :mig:

E sad, sistemom indijanske logike dolazim do zakljucka da uz mocnije masine nekako ide nesto novo. Ha! Eto ga stav, ljudi!

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#3 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:24
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Windows Vista - 24.03.2006, 19:31

Citat:
SQUAW kaže:
Kod mene kad se upali kompjuter pise XP. I nemam o tome nikakav stav. To su mi rekli da je dobro, u datom trenutku.
E onda, kad mi nesto rikne, onda nadjem neke sto pricaju ovim jezikom kao sto je jezik iznad mog posta, pa pitam njih. I sve klimam i vicem aha, aha, a nista ne razumem. A znam malo matematiku. :mig:

E sad, sistemom indijanske logike dolazim do zakljucka da uz mocnije masine nekako ide nesto novo. Ha! Eto ga stav, ljudi!

HEHEHE KLAP KLAP KLAP
Good one

Misiim shta reci o windos wisti ako je sve navedeno tachno ? .. DAAAJ MEMORIJEEE

staro
  (#4 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 22.07.2008 16:14
Odgovor: Windows Vista - 19.04.2006, 02:37

meni je na mom Atlonu XP 1700+ sa 512rama radila savrseno, jedino sam imao problema sa driver-ima (za muzicku i mreznu) pa sam batalio dok ne izadju isti

staro
  (#5 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 10:23
Godine: 25
Odgovor: Windows Vista - 09.06.2006, 18:06

Kompanija Microsoft objavila je sredinom ove nedelje novu, dosada
najobimniju, beta verziju svog novog operativnog sistema Windows Vista.

Microsoft je već ranije objavio nekoliko manje obimnih beta verzija Viste.
Pojavljivanje kompletne beta verzija Viste pomereno je za otprilike mesec
dana, sa sredine jula, na kraj avgusta ove godine.

Najnovija beta verzija Viste može se preuzeti sa adrese
http://www.microsoft.com/windowsvist...y/default.mspx.

Ko zeli da je isproba neka skine.

goldie

staro
  (#6 (permalink))
vukmir
Novi član
vukmir je na dobrom putu

Član od: 04.06.2006.
Poslednji login: 19.06.2006 14:57
Godine: 33
Odgovor: Windows Vista - 10.06.2006, 16:32

Ja cu da sacekam, dok sledece godine kupim novi racunar, inkl. VISTA i Office softver ... glupo mi je da platim toliko za softver, a piratske verzije toga su ipak malo riskantne u Nemackoj ...

staro
  (#7 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Odgovor: Windows Vista - 10.06.2006, 20:16

Ovo nije piratska verzija sto sam ostavila nego redovna legalna BETA verzija.

goldie

staro
  (#8 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 22.07.2008 16:14
Odgovor: Windows Vista - 14.07.2006, 00:58

sto se tice system requirement-a, vista radi i na slabijim mashinama:

A Windows Vista Capable PC includes at least:
  • A modern processor (at least 800MHz).
  • 512 MB of system memory.
  • A graphics processor that is DirectX 9 capable.
A Windows Vista Premium Ready PC includes at least:
  • 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor1.
  • 1 GB of system memory.
  • A graphics processor that runs Windows Aero.
  • 128 MB of graphics memory.
  • 40 GB of hard drive capacity with 15 GB free space.
  • DVD-ROM Drive.
  • Audio output capability.
  • Internet access capability.
    za vishe informacija: http://www.microsoft.com/windowsvist...y/capable.mspx

電子男の子

staro
  (#9 (permalink))
goldie
golden girl

Odgovor: Windows Vista - 11.08.2006, 00:23

Citat:
Kompanija Microsoft preduzima potpuno novi pristup u rešavanju bezbedonosnih problema kada je reč o nastupajućem operativnom sistemu Vista.
Naime, ova kompanija je izdala saopštenje u kojem poziva hakere da dođu i pokušaju da pronađu rupe u njihovom sistemu.
Microsoft konstantno prima kritike o nedostatku resursa koje stavljaju radi zaštite njihovih proizvoda. Ovaj pokušaj sada ima za cilj da se sve to ispravi.
Međutim, već su se pojavile informacije o tome da će oni koji ne vole Microsoft ignorisati ovaj poziv u pomoć.

Izvor: Bit-tech

Trudi se Microsoft da popravi poljuljanu reputaciju. Setili su se da treba da porade na kvalitetu.

goldie

staro
  (#10 (permalink))
goldie
golden girl

Odgovor: Windows Vista - 26.09.2006, 01:45

Citat:
Moguće novo odlaganje Vista-e
Vista se odlaže do maja 2007-me?
Izbacivanje na tržište novog Microsoft operativnog sistema već je nekoliko puta odlagano iz različitih razloga. Sada neki analitičari tvrde da će veliki broj stvari u IT industriji uticati na to da Vista ponovo bude odložena do maja sledeće godine. Analitička grupa Gartner je objavila da razlozi odlaganja nisu tehničke prirode i da nije stvar u nalaženju rešenja za bug-ove i probleme sa kodovima koji se javljaju u zadnjem momentu što naravno odlaže izbacivanje na tržište, već je odlaganje čisti iz političkih razloga. Pored toga, moguće će je odlaganje Vista-e i u nekim zemljama Evropske unije zbog problema sa usaglašavanjem sa odredbama Evropske komisije (EC).
izvor zdnet.co.uk

Nece valjda opet odloziti?

goldie