VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver

Softver Teme vezane za softver

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Windows Vista
staro
  (#51 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 22.07.2008 16:14
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Windows Vista - 16.01.2008, 04:09

@Simke: Da obrazlozim i prosirim :D
Plavi ekrani su mi iskakali u pocetku zbog TV tunera >>Asus My Cinema P7131<<, prvo sto sam pomislio jeste da nisu dobri driver-i i da Vista nesto zjbv. Ali sam onda probao da pokrenem TV na XPu, gde je predhodno radio. I tamo je uspevao da radi, mada se nisam puno zadrzavao u XPu, ali kasnije sam shvatio da je i tu posle odredjenog vremena iskakao BSOD. Tako da sam konacno odneo TV tuner na garanciju, i dobio drugi, koji evo u masini radi kao san. Drugo, kad je ATI izbacio Catalyst driver-e serije 7. U pocetku su bili nasumicno nestabilni, tacnije 7.2 i 7.4 verzija mi nije radile kako treba. Sad sa 7.12 radi odlicno. BSOD sam dobijao i od Nvidia Raid kontrolera, jer driver-i su bili x64, al za XP x64. Tako da sam s vremenom sjebao i chipset, jer se pregrevao. Ali je nakon par meseci i Nvidia izbacila te nforce driver-e. To je sto se hardware-ske kompatibilnosti, tj. driverske tice.
Sto se software-a tice, 3Ds Max 9 x64 nije radio dobro na Visti, dok nije izasao Productivity Booster 1,2,3. Posle toga je radio dobro. Ali cim je izasao 2008, odmah sam presao jer je bio Vista ready, i evo ni jednom se do sad nije zakucao. Tako da mogu reci da trcanje u novu verziju je ovde ispalo dobro. Adobe CS3 paket je odmah radio savrseno. CS2 nisam ni pokretao na Visti. Sto se nekih manjih programa tice, TuneUP je jako brljavio sa Vistom u verziji 2007, tako da sam nasao alternativno resenje Vista Manager koji se ispostavilo da mnogo bolje odradjuje posao od TuneUPa, pogotovo kod uninstalacije, jer posle uninstalacije, ocisti sve sto je ostalo od file-ova i registry unosa koji su ostali nakon uninstalacije. System Mechanic koji sam bas dosta koristio na XPu, i do danas nije izbacio x64 kompatibilnu verziju. Cak su ih neki ljudi i tuzili, jer su napisali Vista ready na sajtu, a ono je bio samo x86 ready :D Winamp je ima problem sa shared dll fileom, jer u DX10 paketu nije postojao jedan, pa se morao sa winampovog sajta skinuti doticni i staviti u winamp folder. A sa 5.5 verzijom je sve to odradjeno.
E da, kad sam kod winampa. Driver-i od integrisane muzicke nisu najbolje radili u pocetnim verzijama, i zbog njih sam imao plave ekrane. Cak je MS napravio brljotinu, sto je u update stavio potpisane unstable driver-e za AC97 muzicke. 5.1 zvuk nije radio jer je promenjena arhitektura software-a za kontrolu zvuka u Visti. Ali Realtek je resio problem sa speakerfill opcijom, gde se software-ski resava problem, da "napuni" ostale zvucnike zvukom koji ide iz 2.0 izvora. Mada sam i za to nasao resenje pre nego su izbaceni driver-i sa resample plugin-om za winamp. A KMPlayer ovu opciju ima vec ugradjenu.

I tako dalje i tako blize, svi problemi su iza mene, komp je stabilan, i sve radi kao saliveno na Visti x64. Toliko sam se vec navikao na ovaj GUI da kad predjem na XP, sve mi je nekako cudno i sirovo. :D
Jedno sam samo siguran, a to je da kad probavas neki OS ili program koji nije u potpunosti stabilan i oproban, naucis kako radi i zbog cega pravi probleme. S cim se vezuje, tj. koje procese poziva i koristi itd itd. A ja uvek volim da znam kako stvari rade, a i kako stvari ne rade. Nekako volim da resavam probleme.

Toliko od mene u ovom izdanju Dnevnika

電子男の子

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
Gospodin Ne
Toxygen
Gospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostale

Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: danas 20:50
Odgovor: Windows Vista - 24.02.2008, 21:56

Upravo sam naisao na ovu listu (EN) software-a koji ne funkcionisu sa Vistom SP1...
Information about programs that are known to experience a loss of functionality when they run on a Windows Vista Service Pack 1-based computer

Ne

staro
  (#53 (permalink))
MegaSkot
Početnik
MegaSkot će uskoro postati poznat član

Član od: 09.10.2007.
Poslednji login: 21.07.2008 17:05
Godine: 31
Odgovor: Windows Vista - 24.02.2008, 22:02

Baš me zanima ko koristi bilo šta s onog spiska

When I'm good..I'm really Good, When I'm Bad...I'm Better

staro
  (#54 (permalink))
Gospodin Ne
Toxygen
Gospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostaleGospodin Ne je uzor za ostale

Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: danas 20:50
Odgovor: Windows Vista - 24.02.2008, 22:10

Mozda jedan od 10,656 clanova...

Ne

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver > Windows Vista
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Windows Vista RTM i 5.1 zvuk eboye Softverski problemi 3 08.10.2007 03:22
Uputstvo za pravljenje Windows XP SP2 CD-a DrinChe Softver 3 13.08.2007 00:25
Safari za Windows goldie WWW 3 02.07.2007 22:31
Tutoriali Bishop Softver 26 04.03.2007 18:42
Vista potencijalni izazivač bezbednosnih problema eboye IT novosti 2 12.12.2006 19:47