VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver

Softver Teme vezane za softver

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Windows Vista
staro
  (#41 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 12:39
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Windows Vista - 04.12.2007, 15:42

Vista na oko 8 procenata tržišnog udela

Operativni sistem koji svi vole (da kritikuju) se polako ustanovljava kao novi standard, bez obzira koliko to neko voleo ili ne. U proteklim mesecima, Windows Vista je došao do tržišnog udela od oko osam procenata. Sa 7.38% u septembru, Vista je u oktobru povećala svoj udeo na 7.91%. Čak i ukoliko se ovaj pomak učini malim, treba reći da su svi drugi operativni sistemi zabeležili ili pad popularnosti ili još slabiji rast, što čini Windows Vista operativni ssitem najbrže rastućim na tržištu PC računara. Prognozira se da će Vista nakon prve godine svog postojanja zauzeti oko 10% tržišta, što je u rangu sa očekivanjima kompanije Microsoft.

izvor:Benchmark.co.yu

電子男の子

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#42 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Odgovor: Windows Vista - 05.12.2007, 12:23

Britanski CNet, izglesao Vistu za najgori korisnichki proizvod ikad. Vishe o ovome na CNet stranici [ ovde ].

[ ComputerWorld ] kazhe da Windows XP Service Pack 3, izvrshava M$ Office 10% brzhe nego XP Service Pack 2... I znachajno brzhe od Vista SP1... XP SP3 je planiran da izadje tek negde idutje godine, ali testeri u "Devil Mountain Software", kompaniji koja je i pronashla da je Vista SP1 minorno brzha od izvorne verzije Vista, uspeli su da se dokopaju release candidate verzije XP SP3, i ta ga testiraju... Microsoft inache ima problem sa ubedjivanjem kompanija, da predju sa Windows XP, na korishtjenje Windows Vista...

Meni je fantastichna opsesija neki ljudi novim stvarima... Imam jednog kolegu, tj. ex-kolegu, koji chim vidi neki novi program, ne cheka da ga ljudi siprobaju, nego ga skida u sekundi... Isto tako drivere, i sve ostalo... I gledam ga kako se pati sa Vistom, koja mu zhalosno sporo radi, a on kao blentav, "jao kako je super, bash super brzo radi"... Tuga ljudi, tuga

Verujem da tje Vista uzeti maha samo kod kutjnih korisnika, jer vetjina profesionalaca pljuje Vistu najstrashnije... Jer, chinjenica je da Vista i nije vishe operativni sistem, to je sad postala igrachka, nishta drugo... Mozhda patetichni pokushaj M$-a da parira Linuxu, koji ima Beryl, i slichne window managere, koji prosto klize, na mnogo slabijim mashinama...

E, i da, zaboravih da dodam, da je Benchmark.co.yu, kao i vetjina PC magazina kod nas, maltene prepisano iz stranih magazina, koje platja Microsoft, da hvali njihove proizvode... A da bi kao zadrzhali prividnu nepristrasnost, svakih par meseci se nadje neki chlanak gde kao kritikuju Microsoft... Zato i ne chitam te novine... Fala nauci, pa imam Internet, i Slashdot, najbolje shtivo za chitanje, za frikove

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#43 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Odgovor: Windows Vista - 06.12.2007, 00:34

Nisam ni mislio da se ti neces oglasiti

A sto se mog misljenja tice ... Volim novine ... A sto se Viste tice ... kako ti kazes nije kompatibilna sa dosta hardvera. Pa hmmm, secam se kad sam sa win98 prelazio na win2000 (koji i dalje tvrdim da je najstabilniji i najbolji OS koji M$ izbacio). bilo je problema sa driver-ima. Trebalo je da prodje godina i jace da svi napisu novi tip driver-a. Naravno tad si mogao da instaliras driver-e koji nisu bili potpisani od strane M$a. Mada to mozes i sad na Visti. Ali ako bi instalirao takve driver-e, Windows bi postajao nestabilan. Cesto bi se pojavljivali error-i i plavi ekrani. Takva je i sad situacija sa Vistom. Mnogi je pljuju (vecina), jer ne vole da traze nove driver-e i nove programe. Po meni je logicno da treba da prodje vreme dok se svi proizvodjaci hardvera ne nakanu da odrade nove driver-e. Ja sam evo vec skoro godinu dana na ovoj novoj M$-ovoj igracki, i nemogu reci, u pocetku je bilo svega i svacega ... plavih ekrana, zakucavanja i sl. Ali software koji je treba da radi, Adobe paketi, Autodesk-ovi programi itd itd. Svi rade jos od februara-marta. A slazem se da sa mnogo slabijim masinama moze da se izvedu svi ti graficki efekti. Ali opet, ako imas dovoljno jaku masinu da potera Vistu, neces ni primetiti da nesto koci i secka. Svi se stalno zale na tu ram memoriju, ali ja stvarno ne shvatam te ljude. Meni MAX kad renderuje povuce preko 2500MB rama i svaki moguci procenat procesorskog prostora. Ali opet, i pored toga, mogu bez problema da gledam HD film, sto na XPu nije izvodljivo. Jer Vista mnogo bolje manipulise sa ram memorijom. Kad je u leru, tj. kad nista konkretno ne radi, uzima i do dva puta vise memorije ... ali cim neki program zatrazi memoriju, odmah to i dobije. Ja jedino kod Viste mogu da se pozalim na Canon - ne na MS - jer nema x64 drivera za stampac, tako da iz VMWare-a pokrecem XP da bih stampao. Ali cim skupim kesa uzimam novi stampac, a ovaj matori cu sestri da dam. Ali to nije problem do majkrosofta, 32bitni driveri za Vistu postoje, nego je Canon lenj da pise nove driver-e.

Usput, bio bih najsrecniji kada bi Autodesk napravio Max za Linux, i isto tako i Adobe ceo njihov paket. Istog momenta bih presao na Linux. Ovako mi ostaje da koristim Windows.

P.S. danas vecina ljudi kod nas koristi XP koji je ocerupan sa nLite programom ili nekim tome slicnim. Tako ce isto za koji mesec da krenu sa sakacenjem Viste i izbacivanjem nepotrebnih servisa i animacija koje samo zauzimaju prostor na HDDu.

電子男の子

staro
  (#44 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Odgovor: Windows Vista - 06.12.2007, 11:52

Dabome da tju da se oglasim Ja sam kao deda, samo neshto gundjam

Nisam koristio Vistu, probao sam jednom pre-alpha verziju Longhorna, i samo se nasmejao na to... Uglavnom, vreme tje pokazati koliko je Vista zaista sistemski unapredjena, a ne samo vizuelno nashminkana... Ne znam zaista... Chini mi se da tje Vista najbolje da se smesti kod kutjnih korisnika, koji ne zahtevaju neke izuzetne performanse... Mada, ako ti kazhesh da ti Max lepo radi, onda ok...

Mada sam skeptichan oko tog sakatjenja, i kako tje se reshiti problemi oko aktivacije Viste, i povremenog proveravanja da li je legalna kopija u pitanju... Tek skoro su skinuli Kill switch koji je stojao na Visti.. Sada tje samo iritantna poruka da iskache, da je kopija piratska... Shta znam...

Meni XP SP1 radi kao san, sve shto mi treba, uradi, pokrenem svaki program koji zhelim, itd... Sledetji OS, na novoj mashini tje svakako biti Ubuntu, a Wintendo tju da ostavim, samo zbog nekih igara, koje mi se povremeno zaigraju...

No, ukusi su razlichiti, i o njima ne vredi raspravljati Ja tju vazdan pljuckati po M$, i svemu shto naprave, ako imam za shta da se uhvatim

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#45 (permalink))
eboye
infidel

Odgovor: Windows Vista - 11.12.2007, 19:18

Microsoft je objavio Vista SP1 RC changelog, mozete ga procitati na:

http://www.istartedsomething.com/200...sp1-changelog/

koliko vidim, zasad nema nekih znacajnih ubrzanja sto se tice samog rada u operativnom sistemu, tako da ako se neko nada da ce mu SP1 ubrzati Vistu, mislim da se grdno vara.
Moj savet: Umesto sto cekate SP1, ili ostanite na XPu ili kupite jacu masinu koja ce ovo moci da potera.

電子男の子

staro
  (#46 (permalink))
aleksandar28
Novi član
aleksandar28 je na dobrom putu

Član od: 08.01.2008.
Poslednji login: 09.04.2008 20:14
Godine: 15
Odgovor: Windows Vista - 10.01.2008, 17:12

sad se svi nalozili na tu vistu...pregledo sam windws full,i nije me impresioniro...
kao owo ono nowi windows vista...wow,ustvari nije nesht,smatram da je mnogo laksi rad na xp...ima vista prednosti naravno...ali xp je majka :D

staro
  (#47 (permalink))
eboye
infidel

Odgovor: Windows Vista - 10.01.2008, 19:20

Ajde evo ja lepo zapisem ovu tvoju izjavu, i pokazem ti je za godinu dana, pa da vidim da li ces se slagati. Moze?

電子男の子

staro
  (#48 (permalink))
Gospodin Ne
Monsieur Da
Gospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen član

Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: juče 18:47
Godine: 41
Odgovor: Windows Vista - 10.01.2008, 19:33

Bas je cudno kako ti operativni sistemi brzo stare.
Narocito kad su lose uradjeni...

Ne

Windows Vista baš ne blista
staro
  (#49 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 17.08.2008 20:00
Windows Vista baš ne blista - 10.01.2008, 20:24

Galahad je spomenuo priču o kako ih ja nazivam nervoznim i nestrpljivim korisnicima koji jedva čekaju neki novitet da bi ga stavili na svoju napaćenu mašinu a napaćena je upravo stoga što pripada takvima koji je maltretiraju iz dana u dan, od verzije do verzije ... takvih je uvek bilo i oni se meni na neki čudan način i dopadaju, donekle mi ulepšavaju bavljenje računarima zbog čestih i dobrih provala i egzibicija koje prave a ujedno su korisni zbog brzog detektovanja raznih problema, iako im se ne sme baš slepo verovati.

eboy je izneo svoja iskustva koja mogu biti dragocena za odlučivanje o prelasku na novi OS, iako bih voleo da je bio opširniji u vezi primećenih nekompatibilnosti ako ih je bilo više od onoga što je napisao.

• Nikada nisam odmah prešao na noviji operativni sistem, kao ni na najnoviji paket nekog programa koji ozbiljno koristim. Jedini razlog je taj što nikada nisam smeo dozvoliti sebi luksuz da mi računar ne radi sve ono za šta sam ga namenio i tako lepo uvežbao i vaspitao.

Što se tiče memorijskih zahteva Viste koje svi spominju kao veliki problem, napomenuo bih kako je sada memorijama izuzetno povoljna cena i kako više ne bi trebalo da je neki problem imati u mašini bar 2 GB, tako da taj problem ne smatram više tako strašnim ... jednostavno nahranite vašu aždaju od mašine memorijom i neka onda bljuva vatru.

staro
  (#50 (permalink))
fiona
Iskusni forumdžija
fiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan članfiona je naprosto sjajan član

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: 06.07.2008 02:56
Pol: Žensko
Odgovor: Windows Vista - 15.01.2008, 01:52

Citat:
Gospodin Ne kaže: