|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Softver Teme vezane za softver |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Windows Vista |
|
|
|
|
infidel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 21.06.2008 13:10
Pol: Muško
Godine: 26
|
Odgovor: Windows Vista -
03.11.2006, 18:43
Ma ja cu pre nego sto bude zvanicno izasla da je instaliram.
Mogu misliti kako ce sljakati x64 software na njoj, da ne pricam max. Stoji da ce do prvog SP biti bugovita, ali i uz XP sam to preziveo, al bar sam ga i nastrebao. ![]() 電子男の子
|
|
|
|
|
|
a bio je cool tip
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: danas 00:24
Godine: 28
|
23.11.2006, 14:45
Bolje da se zove Windows Ista. Izgleda kao skin za win
Dok usklade sve drivere ima da izadju PCIexpres modemi. Verovatno ce biti jos vise default animiranih menija koje treba iskljuciti, a da ne govorim o memory usage za sam win! Kao neko 3D selektovanje prozora http://images.google.com/imgres?imgu...ial_s%26sa%3DN Opet cemo trositi nedelje na podesavanje sistema i citanje foruma .... Mada ja patim od novog software-a, pa i sistema, tako da cu ga rado koristiti. Jedino sto ondak moram da prodam i kupim comp jer je 32-bit, al' ce taman dotle da malopadnu cene, pogotovo ddr2. |
|
|
|
|
|
infidel
|
23.11.2006, 15:34
Evo ja se javljam s Viste, i mnooogo je dobra, stabilna i sve (sem par nekih driver-a) radi savrseno.
![]() 電子男の子
|
|
|
|
|
|
infidel
|
25.11.2006, 00:51
u startu je vukla 380MB, ali to je sa Aero temom i gomilom procesa koji ti ne trebaju. Zasad sam uspeo da je spustim na 250 tako sto sam iskljucio neophodne procese i ostavio njen basic skin koji iskljucuje shadow (koji je i onako prevelik), transparentnost prozora, flip3D funkciju i thumnail preview u taksbaru, mogu reci da je mnogo siromasnija, ali ipak 64 gura dobro u 64 bitnim aplikacijama ... npr MAX. Mislim da cu je uspeti spustiti na 200 ali josh uvek istrazujem polako. Jako je veliki OS i ima mnogo dobrih, a i nepotrebnih stvari. Ali sve u svemu, lepo iskustvo. JBG ja se raspricao, ali pod utiscima sam
![]() 電子男の子
|
|
|
|
|
|
infidel
|
Evo i podesavanja koja sam uradio da bi bilo tako...
1. Pokrenite services.msc preko Run komande (Win key +R). 2. Zaustavite sledece servise i promenite njihov "start-up type" na disabled: - Computer browser (ako niste konektovani na LAN) - Fax (ako ne koristite stampac ili fax) - Windows Error Reporting Service - Media center extender service - human interface device access - Secondary logon - Tablet PC Input service - Print spooler (ako ne koristite stampac ili fax) - Windows time - Media center receiver service - Security center - Routing and remote access (ako niste konektovani na LAN) - Windows search engine (ako ga ne koristite) - Internet connection sharing - TCP/IP NetBios helper - Media center scheduler service - Media center service launcher - Server (ako ne delite file-ove preko LAN-a) - Offline files - Remote registry 3. Zatvorite prozor. Ovim koracima ce te se uveriti da vas Window ima manje procesa koje radi u pozadini, tako da manje memorije je predodredjeno za programe koje otvorite, ne za one koji se koriste od strane operativnog sistema, po default-u. Iskljucite system restore: 1. Control panel> System and maintenance> System 2. Advanced system settings 3. System protection listic 4. dechekirajte sve diskove. 5. Apply changes. Iskljucite neke UI efekte: 1. Control panel> System and maintenance> System 2. Advanced system settings 3. Advanced listic 4. dechekirajte sledece kutije: - Fade or slide menus into view - Fade or slide tooltips into view - show shadows under menus - Show translucent selection rectangle - Slide open combo boxes - Use a background image for each folder type 5. Apply changes. Iskljucite opcije u folderima 1. Otvorite neki explorer-ov prozor. pritisnite ALT da bi vam se pojavio clasicni meni. Izaberite tools>folder options. 2. idite na view listic. 3. dechekirajte sledece kutije: - automatically search network for printers - display file icon on thumbnails - display simple folder view in navigation pane - show drive letters - use sharing wizard - show encrypted or compressed NTFS files in color - show pop-up description for folder and desktop items 4. Apply changes. Mozda ce nekom biti od pomoci (narocito za nas sa malo RAMa) ![]() P.S. ovo sam radio na home-premium Visti, neznam za ostale verzije, ali verujem da je slicno. 電子男の子
|
|
|
|
|
|
infidel
|
03.12.2006, 20:48
![]() [code]Besplatne kopije Windows Vista-e, Business ili Ultimate izdanja. Ovo je Microsoft-ov nacin da se zahvali ljudima koji su pomogli u "Windows Vista Technical Beta Program"-u. Windows Vista je izbacena u proizvodnju 8. Novembra i Microsoft je napravio operativni sistem moguc za download korisnicima MSDN pocevsi od danas, 17. Novembra. Ako ste bili ukljuceni u testiranje beta verzija Viste, najverovatnije cete biti iznenadjeni besplatnom kopijom Windows Vista Business ili Ultimate. Dobicete svoj primerak Viste ukoliko ste prijavili i jedan bug. (Ako ste uradili bar jedan "send" umesto don`t send). Nezvanicni izvori kazu da je oko 20,000 beta testera bilo prijavljeno u testiranju ovog operativnog sistema, ali samo oni koji ispunjavaju ovaj jedini uslov ce biti nagradjeni. Microsoft ce obavestiti "srecne dobitnike putem e-maila" gde mogu da skinu svoju kopiju, i aktivacijski broj.[/code] ja ulazim u uzi izbor ![]() 電子男の子
|
|
|
|
|
|
NEDOBRI Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.11.2006.
Poslednji login: juče 21:03
Godine: 31
|
27.01.2007, 13:11
Vista Service Pack u planu
Joše se nije ni pojavila a Vista-i već spremaju Service Pack Novi operativni sistem Windows Vista još uvek se nije ni pojavio ali Redmond već osmišlja osnovu za prvi Service Pack kojim će biti obuhvaćeni eventualni bug-ovi kao i druga poboljšanja za operativni sistem. Proizvođač softvera otvorio je konkurs za sve zainteresovane poslovne korisnike koji bi hteli da učestvuju u ranom testiranju softvera, a svi oni koji su zainteresovani trebalo bi da kontaktiraju njihovog tehničkog direktora. Vista se na tržištu neće pojaviti do sledeće nedelje iako se za poslovne korisnike nalazi u prodaji još od novembra. Za sve one koji su zaboravili, Windows XP Service Pack 1 pojavio se u septembru 2002-e, 11 meseci nakon pojavljivanja XP-a. 26.01.2007. | ITsvet ![]() |