VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Deca i kućni ljubimci
staro
  (#1 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 19.08.2008 17:10
Pol: Žensko
Godine: 26
Deca i kućni ljubimci - 04.06.2006, 22:38

Nebrojeno mnogo puta sam čula bračne parove koji komentarišu da im je dete suviše malo, ali čim malo poraste - dobiće kućnog ljubimca. Kakav je vaš stav po pitanju dece i kućnih ljubimaca? Da li uopšte postoji neko "pravo vreme" da se detetu nabavi kućni ljubimac? Da li će deca razviti osećaj odgovornosti ka toj životinji, ili će je tretirati kao igračku? Da li pas pokazuje ljubomoru ka prinovi u kući ili je prihvata lako kao sastavni deo porodice? Uf, koliko pitanja...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Deca i kućni ljubimci
staro
  (#2 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 23:20
Godine: 33
Odgovor: Deca i kućni ljubimci - 05.06.2006, 01:40

Pravo vreme da se detetu nabavi kućni ljubimac je ODMAH

Onaj ko zapostavi svog psa zbog prinove, nije trebao ni da ga ima. Tada pas može da pati.

Postoji neko uvreženo mišljenje kako su psi često ljubomorni, a specijalno oni mali - prgavi itd kad su u pitanju deca. E, pa, evo moje priče. Imam malog psa, pomalo ljubomornog. Arči je stariji od Malog Od Hladnog Oružja. Čitave dve godine. Celu trudnoću mi je prespavao sa glavom na mom stomaku. To kasnije nikad nije radio. Odbijao je hranu dok nisam došla iz porodilišta. I to kasnije nikad nije radio iako smo se razdvajali. Obavezna scena, kad god uđeš u sobu je njegova glava između rešetki od krevetca, stoji na dve nogice i liže mališi ćelavu glavicu, potiljak. Isto je radio i dok sam dojila dete. Spavao je ispod njegovog krevetića, a kasnije se opet vratio u moj. Mališa je prohodao sa 9.5 meseci... zbog njega čini mi se. Samo da dohvati to belo čudo koje mu se šetka ispred nosa. A onda mu je radio svašta, čupao uši, rep i sve ekstremitete dok nije dovoljno porastao da shvati ono što smo mu pričali... da mu je to drugar i da se tako životinja muči. "Mali" i "ljubomorni" Arči je sve to trpeo. A mališa je toliko bio ekstreman u toj svojoj ljubavi, da je u obdaništu svečano izjavio na temu "Da li imate brata ili sestru", pošto je jedinac, rekao, da-imam brata, zove se Arči.

I uvek mi se činilo da su porodice u kojima ima kućnih ljubimaca nekako opuštenije

Kućni ljubimci uče decu odgovornosti i disciplini, a svakako im pomažu u izgradnji samopouzdanja. Mali od Hladnog Oružja ima za druga jednog autističnog dečaka. I mnogo ga voli. I ja ga volim. Koliko sam samo puta nagovarala njegovu majku da mu nabavi kućnog ljubimca. To dete je oduševljano Arčijem, ali ne vredi. Roditelji su skroz potonuli kada su dobili njega takvog i više nemaju živaca ni za šta. A ja sam ubeđena da bi životinja na poklon takvom detetu bila pun pogodak. Šteta. Životinje leče.

Mnogi ljudi, imaju predrasudu od kućnih ljubimaca u strahu od dobijanja pojedinih bolesti koju kućni ljubimci mogu da prenesu, neznajući za podatak da njihovo prisustvo i te kako pospešuje oporavak, kod obolelih od bilo kog vida depresije i psihosomatskih oboljenja… da druženje sa njima preventivno sprečava srčana oboljenja, pojavu povišenog pritiska… Sve dok su deca mala, da bi spoznala i iskusila stres, napetost i ostale stvari, koje ugrožavaju zdravlje, postoji jako puno stvari koje mogu da iskuse družeći se sa svojim kućnim ljubimcima

Živeli svi kućni ljubimci za koje se roditelji i deca odluče ali moj izbor bi uvek bio pas, jer kako jedna skandinavska legenda kaže "... čovek se, kada su se na Zemlji odvajali kontinenti, našao usamljen na jednom delu kopna. Sve životinje bile su s druge strane mora. Jedino je pas hrabro preplivao more i legao čoveku kod nogu. I čovek više nije bio sam."

Howgh!

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#3 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: danas 05:34
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Deca i kućni ljubimci - 05.06.2006, 18:36

-Svakako! Apsolutno! Definitivno! Dovoljno je samo primetiti radost bilo kog deteta u igri sa psima. Za pse znam, ostale zivotinje?

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 23:20
Godine: 33
Odgovor: Deca i kućni ljubimci - 25.07.2006, 22:50

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#5 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 08:47
Godine: 25
Odgovor: Deca i kućni ljubimci - 26.07.2006, 01:01

Pravo vreme za nabavljanje kucnog ljubimca detetu je onda kada dete pokaze da jako zeli tu zivotinju da cuva i da je voli. Ovo kazem jer je pitanje postavljeno kada je vreme detetu pribaviti kucnog ljubimca, a ne kada je roditeljima potreban. Detetu nikako ne treba poveravati nekog kucnog ljubimca ukoliko dete muci tu zivotinju. Videla sam puno puta da neko dete dodje kod mene i da gnjavi tu istu zivotinju i meni bude te zivotinje zao i ja je otmem detetu i ne dam da je dira. Onda objasnjavam tom istom detetu da zivotinja hoce da se voli i da oseca isto kao i bilo koji covek, i da se zivotinja ne vuce za usi, ne baca, ne hvata za stomak i tako dize u vazduh, ne vuce za rep i dize u vazduh, ne davi, ne shutira..... Znaci deci koja planiraju da zivotinju tretiraju kao bilo koju igracku ne treba NIKADA poveriti kucnog ljubimca. Znaci da sve to zavisi od deteta.

goldie

staro
  (#6 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 16:42
Godine: 34
Odgovor: Deca i kućni ljubimci - 26.07.2006, 23:57

Vidim da se Kikiriki oduševljava kad vidi životinjice, naročito mačke ili pse .
Naravno da ću mu dozvoliti da ima kućnog ljubimca - sada je isuviše mali za izražavanje takvog "tipa" želja

Meni nije bilo dozvoljeno da imam kućnog ljubimca.. , ali će ga imati moje "čedo"

staro
  (#7 (permalink))
charke70
Novi član
charke70 je na dobrom putu

Član od: 04.08.2006.
Poslednji login: 08.09.2007 22:57
Pol: Muško
Godine: 37
Odgovor: Deca i kućni ljubimci - 17.09.2006, 08:45

Citat:
SQUAW kaže:
slatki su obojica

staro
  (#8 (permalink))
_SIMONA_
Novi član
_SIMONA_ je na dobrom putu

Član od: 17.01.2007.
Poslednji login: 22.02.2007 10:23
Godine: 23
Odgovor: Deca i kućni ljubimci - 31.01.2007, 13:12

Mislim da deca svakako treba da imaju kucne ljubimce iako je uloga odgovornosti za tog ljubimca uglavnom na roditeljima. Mozda te zivotinjice istrpe malo muke sa decom jer ih nekad malo zgnjece, dizu itd. Ali taj kucni ljubimac se zna radovati detetu kao sto se dete raduje njemu. Sve u svemu, deca mnogo nauce i nadopunjuju i razvijaju svoju osobnost, osecajnost, odgovornost.... u igri sa zivotinjama.
I ne treba se bojati... i zivotinje znaju biti nezne i pazljive.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak > Deca i kućni ljubimci
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Odmori i kućni ljubimci silvia Kućni ljubimci 2 28.01.2008 17:33
Indigo deca Lillith Parapsihologija 11 14.01.2008 15:16
Astro roditelji sekula Astrologija 4 10.04.2007 11:05
Stručnjaci predviđaju: ljudi će postati kućni ljubimci robota HLEBmaster Nauka i tehnologija 0 24.10.2006 22:27
Egzotični kućni ljubimci SQUAW Kućni ljubimci 3 21.04.2006 01:24