VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Zaposlena mama
staro
  (#1 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 00:22
Pol: Žensko
Zaposlena mama - 19.03.2008, 01:27

Prije neki dan se povela diskusija kod nas u skoli o tome da li žena moze biti dobra majka ako je zaposlena i da li uposte treba da radi? Ovdje u sredisnjem (konzervativnom) dijelu Amerike se smatra da zena treba da prestane da radi cim dobije bebu jer niko ne moze da odgaja bebu kao mama. Vecina Amerikanki prestaje da radi i onda jos rode minimum 3-4 komada . Kazu tako mogu 100% da se posvete djeci, da imaju vise vremena za muza, da kupuju hranu i da budu "soccer moms". Kod nas i u nekom drugom dijelu Amerike je ipak malo drugacije. Zena nekako uspijeva da izbalansira karijeru i porodicu. Uz to pomazu bake ili djeca idu u vrtic...

Da li smatrate da je bolje da mama ostane kuci sa djecom ili pa balansira karijeru i porodicu?

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Zaposlena mama
staro
  (#2 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 01:28
Godine: 34
Odgovor: Zaposlena mama - 19.03.2008, 14:21

Naravno da žena može da bude i dobra majka i kada je u radnom odnosu.

Nisam zaposlena ( još uvek ) , ali i na Forumu, kao i u RL imam niz konkretnih primera sjajnih žena,
koje su uspele da usklade ( koliko je to moguće ),
posao - karijeru i porodični život...
Mama je mama, uvek jedna - jedina...
ali ta ista majka ima potrebu ( barem u mom slučaju ) da izađe iz kuće,
da stvara, da se kreće među ljudima ( kakvo god radno okruženje bilo ).

Zbog sebe - dete ili deca rastu, odrastaju - naravno da im je potrebna majka -
zadovoljna i na neki način '' ostvarena '' žena i na poslovnom planu...

Verujem da nije lako pronaći balans između karijere i porodice,
ali, ako se nešto dovoljno jako želi - moguće je...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#3 (permalink))
Ca blues
Iskusni forumdžija
Ca blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 02.12.2007.
Poslednji login: 27.03.2008 13:05
Pol: Muško
Odgovor: Zaposlena mama - 20.03.2008, 12:02

......@ mama u boji.......ti imaš baš lepa uverenja.....jedino nikada nećeš imati stvaran odgovor na postavljeno pitanje....

....čudo jedno kako uvek stvari komentarišu nekompetentni likovi....čuuudo....

....da....cenim ga da kompletna savremena mama može biti samo zaposlena mama.....

....za početak....samo emancipovana žena može odgajati emancionalno zdravo potomstvo....ma šta to značilo....

staro
  (#4 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Odgovor: Zaposlena mama - 20.03.2008, 14:09

Citat:
Ca blues kaže: Pogledaj poruku
......@ mama u boji.......ti imaš baš lepa uverenja.....jedino nikada nećeš imati stvaran odgovor na postavljeno pitanje....
Lepo i pametno razmišljaš ...

Citat:
Potpuno se slažem sa tobom...

Žao mi je što svoje dragoceno vreme, i intelektualnu nadmoć ,
uopšte '' trošiš '' na osobe, likove ( šta god to značilo ) - poput mene...

staro
  (#5 (permalink))
zmax
"strašan" zmaj
zmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimum

Član od: 29.06.2007.
Poslednji login: juče 19:39
Godine: 35
Odgovor: Zaposlena mama - 20.03.2008, 14:35

Citat:
irnik kaže: Pogledaj poruku
Da li smatrate da je bolje da mama ostane kuci sa djecom ili pa balansira karijeru i porodicu?
Ja mislim da treba da balansira i znam mnogo žena koje to savršeno rade.
Ako zna kako da balansira,niko neće trpeti,ni deca,ni posao.
Mislim da je većina žena sposobna za to.

...šta reći... kada nas je Bog za sve stvorio...

Ko je mene poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.

staro
  (#6 (permalink))
Cecara
just keep swimming..
Cecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimum

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 16:56
Godine: 33
Odgovor: Zaposlena mama - 20.03.2008, 14:42

Citat:

Zaista cudo. Majka sa detetom nije kompetentna po tebi, ali zato ti jesi.

Smatram da barem kod nas jos uvek velik broj porodica ne moze sebi da priusti da zena prestane da radi kad dodje dete. Ovde naravno mislim na materijalnu situaciju. Na zalost, mnoge zene moraju da se vrate na posao i prepuste brigu o detetu bakama (sto i nije lose) ili vrticima u kojima nema mesta, skupo je, uslovi bas nisu tako dobri, ili zenama koje cuvaju decu kod kuce.

E sad, nismo ni mi sve iste. Neke zene zele da provode vreme sa svojim detetom/decom dok ova dobro ne poodrastu, dok su neke nesrecne sto su stalno kod kuce i ne mogu da nastave ritmom kojim su manje-vise zivele pre deteta. Ovo naravno ne znaci da su zene koje zele da rade losije majke, nego samo to da imaju potrebu da se ostvare i na nekim drugim poljima osim majcinstva. Ne smatram da je zaposlena mama ni bolja ni losija, zavisi od osobe do osobe. Poznajem zene koje ne rade ali su se potpuno pronasle u podizanju dece i srecne su sto ne moraju da rade (i ne, nemaju masnu kosu i 100kg-naprotiv) dok isto tako znam i neke koje su jedva cekale da se vrate posle porodjaja na posao, i postale mnogo opustenije i raspolozenije sa svojom decom kad radno vreme prodje. Sve je i ovde sasvim individualno, ali na zalost malo nas moze da bira.

CHANCE FAVOURS THE PREPARED MIND

staro
  (#7 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Godine: 31
Odgovor: Zaposlena mama - 20.03.2008, 15:49

@ Ca blues ...čudo jedno.. ako si hteo da nasmeješ mame nisam sigurna da ti je baš pošlo za rukom

Moje mišljenje je da uopšte nije lako biti zaposlena mama,bez dobre organizacije i volje,i što reče Zmax bez balansiranja,ovo govorim iz svog iskustva...nekad nemam vremena,frka,žurba,nekad ga imam,ništa to nije strašno,malo je lakše kad deca odrastu.
Bilo bi dobro kada bi mame sa 4 i više dece,imale mogućnost da ne rade,ako to ne žele.Poznajem i neke koje nikada nisu radile,kući su sa decom,ne mislim da su bolje mame ili lošije,to je individualna stvar.

@Goga ...imaj i dalje lepa uverenja,bez njih nema ni ostvarenja

http://www.vojvodinacafe.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=14584&dateline=120166  0282

staro
  (#8 (permalink))
Ca blues
Iskusni forumdžija
Ca blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebe

Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 02:30

...čuudo........pravo je čudo kako istina boli...beš mi sve....čuudo...

....elem....

....@mama u boji.....el si mama....a???...jesi.....lepo....el si zaposlena....a?????.....nisi....pa šta oćeš....a????...nekvalifikovana za validna razmatranja po ovom pitanju.....

...pitanja šta bi bilo kad bi bilo....ne razmatraju ozbiljni ljudi....

.....@cecara.....iz tvog posta ne mogu da zaključim dal si mama ili nisi...

....u principu cenim da nisi....a i ako jesi ne spadaš u kategoriju ljudi sa kojima imam bilo kakvu komunikaciju zbog odrednice....vrtići su loši, bake su dobre... da deci treba baka, sem u terapijskim dozama, ona bi ih rodila, ne mama....aj zdravo......

....@duga12....ne devojko, nije smisao mog pisanja da zasmejem mame....ni u kom slučaju....i ti odlično razumeš šta je napisano...ali džebiga...ženska solidarnost....cenim.....cenim zato što si jedina zaposlena mama, u dosadašnjim izlaganjima, i samim tim si kompetentna za ocene i zaključke.....validne naravno....pričam, tj pišem, da bi pričala je druga tema.....

.....elem....sad bi se mogao čuti i glas kompetetnih mama.....a?????.....

staro
  (#9 (permalink))
Goga
Mama u Boji

Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 02:39

Najbitnije je da si ti apsolutno kvalifikovan ...
Sretna sam zbog tebe...

staro
  (#10 (permalink))
Ca blues
Iskusni forumdžija

Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 02:41

....njegova je uvek zadnja i glasi.....daaa draga.....