VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Zaposlena mama
staro
  (#11 (permalink))
jamiroyu
SCORPIO
jamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimum

Član od: 04.09.2006.
Poslednji login: danas 02:59
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 02:58

Ne zelim da verujem da jos postoje muskarci koji zenu vide samo sa keceljom i zabijenu u kuci sa coporom dece.Prava zene je u stvari zena ostvarena na svim frontovima (posao,kuca).Na poslu emancipovana,snazna i iz iskustva znam veoma pedantan predator koji daje maksimum,a u kuci majka,zena , ljubavnica , kuvarica , i sve ostalo sto se "podrazumeva".Ajde da iko od nas proba da bude pola od navedenog,proci cemo porazavajuce.Da ne duzim divim se zenama koje balansiraju porodica-posao i neka vas je vise i vise,zelim vam ispunjenje na svim frontovima.(jer po svemu sudeci predrasude vas cekaju svuda)

Ne treba ovaj život shvatati suviše ozbiljno kada ionako nećemo živi iz njega izaći.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 12:23
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 03:24

Dakle da nastavim...

Ono što sam htela reći,je to da meni je bilo teško podizati dvoje dece,od kojih je jedno bilo veoma bolesno,i dan danas me nekad nazove i kaže da se guši..trčim kući ko bez glave,bez i da se javim šefu,nemam kad,sreća posao mi je blizu kuće..sreća...ali i da nije ja bi radila.

Majke trebaju da rađaju decu,treba da budu zaposlene,ali najvažnije od svega je da tu decu stalno ljube,i da ih maze...i da im govore da ih vole,i to deci pokažu...onda možeš biti zaposlena mama ...najvažniji uslov je ispunjen.

http://www.vojvodinacafe.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=14584&dateline=120166  0282

Poruku je izmenio duga12, 21.03.2008 u 07:29.

staro
  (#13 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: danas 12:08
Godine: 32
Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 18:43

Jesam zaposlena sam mama,na poslu provodim veći deo dana.
Stvaranje karijere i gajenje dece.
I jedno i drugo ide svojim tokom, ili ne ide, kad se to dvoje sukobe, tad nastaje problem, neko nalazi bezveznost u poslu što radi, a neko u deci što ih ima, treći što nema jedno od ta dva ili što nema ni jedno od ta dva........... i pitanja se stalno nadovezuju, ma u kojoj situaciji da si.
Pre svega moraš da imaš priliku i mogućnost da stvaraš neku karijeru odnosno da radiš, i da imaš dete ili decu, pa tek onda da kalkulišeš sa nejasnoćama.

Nisam imala prilike da upoznam ni jednu žensku osobu mojih godina koja je spremna kaže sebi: dovoljno mi je da budem samo majka i koja bi time bila zadovoljna
mora biti ispunjena na svim frontovima
Nikad ne bih menjala posao za ostanak kući, nikad ne bih mogla da se odreknem svoje nezavisnosti, ne bih mogla da ne radim, sve me to užasava,ali ok,stvar izbora!
Balansiram,za sad,žena treba sebe da postavi na mesto kraljice a ne mučenice,a izgleda je više njih koje vole ulogu "jadna ja".

Osećaj je drugačiji jer samu sebe više cenim od kad radim. Ma koliko tvrdila da osećaj lične vrednosti nosimo isključivo u sebi, ipak nismo sasvim imuni na svoje mesto medju drugim ljudima.

ako vec moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...

staro
  (#14 (permalink))
Najgora
...tihi ubica...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 10:47
Godine: 33
Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 21:44

Citat:
Ca blues kaže: Pogledaj poruku

....čudo jedno kako uvek stvari komentarišu nekompetentni likovi....čuuudo....
Ovo je tvoj komentar...a gde je mišljenje?

Citat:
....za početak....samo emancipovana žena može odgajati emancionalno zdravo potomstvo....ma šta to značilo....
Da li se ovde čuje šuškanje cinizma?
Ako je emancipovanost nešto loše onda ti dečko imaš problem

Citat:
.....elem....sad bi se mogao čuti i glas kompetetnih mama.....a?????.....
O'š ja dti kažem? Imam ih cirka, živih i zdravih a bogami i Najgorih

Nije lako postići sve...ali mišljenja sam da je zdravo za dete da odredjeno vreme provede sa decom u vrtiću a isto tako i sa bakam i dekama. Isto tako mislim da nije zdravo da dete stalno provodi vreme sa mamom

Tajna uspeha je u dobrom tati

+

sve gore već ispisano

staro
  (#15 (permalink))
Ca blues
Iskusni forumdžija
Ca blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebeCa blues ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 02.12.2007.
Poslednji login: 27.03.2008 13:05
Pol: Muško
Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 23:50

....

Ovo je tvoj komentar...a gde je mišljenje?

...nekako baš ne ličim na mamu da bih mogao misliti na zadatu temu....i ja znam da ti to odlično razumeš....znaš????....

.....ali isto tako interesuje me stav kompetentnih devojčica na ovoj temi.....i da....kompetentna na ovoj temi može biti samo zaposlena mama.....ili sam ja možda u zabludi..a????....

Da li se ovde čuje šuškanje cinizma?

....cinizam kažeš...možda....možda....mada ja bih to pre okarakterisao kao otvoreni prezir prema neemancipovanoj ženi...cenim ga da si i to odlično razumela, al ajde....

.....najlepše hvala na odgovoru.....kad ga već uputi lično meni putem mas medija...ili ja to loše cenim......

......elem....tebe lično...........

staro
  (#16 (permalink))
Najgora
...tihi ubica...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Odgovor: Zaposlena mama - 21.03.2008, 23:54

Citat:
....
...nekako baš ne ličim na mamu da bih mogao misliti na zadatu temu....i ja znam da ti to odlično razumeš....znaš????....
Šta se onda trpaš ovde medju kompetentne?

Glupo pitanje a?..a?..a?

staro
  (#17 (permalink))
_baba_
Matori Predator
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 07:04
Odgovor: Zaposlena mama - 22.03.2008, 00:19

Citat:

.....ali isto tako interesuje me stav kompetentnih devojčica na ovoj temi...
Cisto sumnjam da ce devojcice da iznose svoje stavove na ovoj temi. One se skupljaju i druze u Tinejdzerskom kutku.
Nego, Ca dzojus blues...posto po tvojim strogim odredbama ni ja nisam kompetentna da pisem na ovoj temi, predlazem sledece:
tebe lepo proglasimo za kevu godine, a mi zene sa kolodvora elementarna nepogoda odemo da popijemo nesto u bifeu Poslednja sansa...da uporedjujemo koja ima lepsu kecelju
Sta kazes, a???

дo TokиJa

staro
  (#18 (permalink))
Najgora
...tihi ubica...

Odgovor: Zaposlena mama - 22.03.2008, 00:19

Citat:
...a sve ovo iz ličnog ugla....ugla samohranog oca......nekoga koga apsolutno ne interesuje kako domaćiće provode vreme dok je dragi na poslu, a deca u školi i slična bla bla truć......a nadasve šta bi one, a i oni kad bi bili selektor fudbalske reprezantacije....
Ako te ne interesuje nečije mišljenje ne znači da imaš prava da ocenjuješ ko je kompetetan a ko ne a još manje da kinjiš nekog treba imati respekta prema svakom roditelju

...radio ne radio...svira ti radio

staro
  (#19 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 11:02
Odgovor: Zaposlena mama - 22.03.2008, 00:56

Dobra mama je ispunjena, ostvarena i zadovoljna žena. Mislim da je svakoj ženi potreban luft i bar na kratko beg iz kuće. Naravno, teoretski, to ne mora nužno značiti zaposlenje (npr. može se beg naći i u redovnim odlascima u razne salone lepote, šoping sa prijateljicama, volonterski rad u humanitarnim organizacijama,....). Ali, ovo je zemlja Srbija gde dobra majka mora da misli na golu egzistenciju porodice.
Lično, sebe nikad nisam videla kao domaćicu. I ne bih bila zadovoljna takvom ulogom. Takođe, ne bih volela ni da ostanem bez materijalne nezavisnost, a s obzirom da mi baba i mater nisu ostavili avione i kamione, za istu moram sama da se potrudim.
Roditelji (pri tome mislim i na oca i na majku) su uvek u onom procepu: dati detetu više vremena ili bolju egzistenciju. I potpuno se slažem da je to zapravo umetnost balansiranja.
I nikad mi neće biti jasno zašto se uvek povlači pitanje zaposlene majke. Nije li ista priča primenljiva i na očeve? I da li je detetu bolje da ima 24/7 majku i vikend oca ili uravnoteženu prisutnost vršnjaka u obdaništu, baba i deda, majka i očeva?

@Ca blues
Nisam mama i nemam dete, ali me zbog toga niko ne može proglasiti nekompetentnom da dam svoje mišljenje. Uostalom, svi mi smo imali zaposlene ili nezaposlene majke i možemo dati svoje viđenje iz ugla deteta (a čini mi se da je u ovakvim dilemama ugao deteta i najbitniji).
Ako je potcenjivanje sagovornika samo zato što pitanje postavlja samohrani otac, imamo već temu o jednoroditeljskim porodicama.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor