|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Disleksija i disgrafija, poremećaji čitanja i pisanja |
|
Odgovor: Poremećaji čitanja i pisanja |
|
Odgovor: Disleksija i disgrafija,poremećaji čitanja i pisanja |
|
|
Lala, Bogu 'Fala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 26
|
Odgovor: Disleksija i disgrafija,poremećaji čitanja i pisanja -
13.11.2007, 10:21
Dece josh nemam, ali nadam se da to nije razlog da ubacim i svoje mishljenje o ovoj temi...
Setjam se josh u osnovnoj shkoli, par drugara koji su imali jako velike probleme sa chitanjem... Naravno, tada sam ipak bio klinac, i nisam imao pojma da postoje poremetjaji kao shto je na primer disleksija... Shto je i normalno, shta dete od 10 - 11 godina zna... Ali, ono shto je po meni tuzhno i zhalosno, to je da ni uchiteljica, a kasnije ni nastavnici srpskog (a imali smo i jednog profesora srpskog, kog niko nije shljivio), nisu umeli da prepoznaju ovo... U razgovoru sa nama, ti drugari su sasvim normalno komunicirali, normalno i pisali... Jedino kada je dolazilo do onih momenata chitanja na chasu, tu je bilo muke... Chinilo se da ne znaju slova, sricali su... A uchiteljica, a kasnije i nastavnici? Oni su zdushno lupali kecheve njima... Samim tim, verujem da je motivacija tim drugarima opadala, i da su zbog toga i svi drugi predmeti platili cenu... Oni su bili medju najgorim djacima... Ali ne zato shto su glupi, naprotiv, koliko se setjam, bili su prilichno inteligentni... Ne, problem je bio shto nastavno osoblje nije umelo da prepozna ovo, i na vreme reaguje... Tuzhno zapravo... Jedino je onaj profesor srpskog jezika neshto pokushavao da uradi, ali niko ga nije slushao, chak ni roditelji te dece... Shto je josh zhalosnije... Mislim da je ovaj porast broja dece koji imaju ove poremetjaje, samo pokazuje koliko roditelji i nastavno osoblje (ne)brinu o deci... Roditelji koji su suvishe zauzeti nekim svojim malim zhivotime, i koji ne posvetjuju dovoljno pazhnje deci, nezadovoljno nastavno osoblje, koje deca skoro i ne zanimaju, tu su samo da otaljaju svoj radni dan... Tuga i jad... Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig... |
|
|
|
Disleksija i disgrafija, poremećaji čitanja i pisanja |
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 21:32
Pol: Žensko
|
Disleksija i disgrafija, poremećaji čitanja i pisanja -
13.11.2007, 11:45
Citat:
I ja sam se dosta puno susretala sa decom koja su imala probleme prilikom pisanja a na to učiteljica u opšte nije reagovala...to se smatralo nedostatkom vežbanja i to je to...![]() Citat:
|
||
|
|
|
Odgovor: Disleksija i disgrafija, poremećaji čitanja i pisanja |
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 22:06
Godine: 33
|
Odgovor: Disleksija i disgrafija, poremećaji čitanja i pisanja -
13.11.2007, 13:52
Citat:
Kako oni postanu to što jesu nije mi jasno. Žalosno je što ti dođe ili da se upiškiš od smeha ili da plačeš kad ti učiteljica napiše poruku po detetu toga toliko ima da nije ni čudo što nam je narod nepismen do bola. A sve ubeđene da su pismene. Učiteljice, zaboga A profesori kad preuzmu decu u petom, krste se i nogama i rukama. Čast izuzecima.Ova je sredina čudna. Ponekad će se roditelj i ako primeti kod svog deteta neku nesposobnost, praviti da je ne primećuje. Logoped*? Moje dete da ide kod logopeda*? Tako sva deca pričaju i pišu, to je normalno, porašće on/ona a rezultata takvog posmatranja stvari je nažalost, sve više Neki se, bre, i ne stide što su učitelji. Pa, još se i uvaže kad se o pismenosti priča. Ja bih bila kuvar. Kao Džejmi Oliver, disleksičar ![]() Citat:
Prvi put čujem Malo mi liči i na češki ili poljski jezik ![]() *Logoped - to je nešto strašno što jede decu i plus ti se komšije smeju, a rodbina ogovara što imaš takvo dete koje mora kod logopeda.
|
||
|
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 21:32
|
13.11.2007, 19:19
ne nije sleng (mada mislim da to i znas)...samo greska u kucanju...koja je eto specificno izdvojena( s ciljem verovatno nekog ismevanja, pardon ne verovatno nego jeste), jer je na ovoj temi na kojoj nisu dozvoljene greske u kucanju...Izvinjavam se sto sam pogresila u kucanju... ![]()
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 22:06
Godine: 33
|
13.11.2007, 20:00
Toliko sam reči na ovom forumu prvi put čula, da moram prvo da priupitam za svaki slučaj, da nije nešto lokalno, iako sam bila gotovo sigurna da je neki biser.
Ne postoji tema na kojoj nisu dozvoljene greške u kucanju i ja nemam potrebu da te ismevam, jer sam to mogla da uradim 500 puta do sada, da sam htela. Iskreno, baš imaš grešaka nedopustivih ali to je tvoj problem sa kojim ja nemam ništa Evo, i ja u mom postu imam grešku u kucanju, bar jednu sam primetila sad, jer jako brzo kucam. Ispustila sam napisati čak dve reči: "i pošalje" - naravno da mi niko ne škraba po detetu, nego po papiriću Svi brljamo, pa i ja, samo što neki brljaju pa se kriju iza grešaka u kucanju ili štatijaznam kakvih opravdanja. Ja kad pogrešim i kad mi neko na to ukaže, to mogu samo da pozdravim, a i nisam pedagog po profesiji, pa mogu da učim samo svoje dete i da se ponosim time koliko sam pismena ... i radujem što je njegova nepismena učiteljica zamenjena odavno jer je odlučila da rađa decu ![]() Nemaš mi se potrebe stoga izvinjavati furaj dalje da ne skrećemo sa teme ![]()
|
|
|
|