VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Koliko vremena posvećujete svojoj deci?
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: 04.07.2008 07:40
Pol: Žensko
Godine: 26
Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 10.11.2007, 09:02

Koliko svog slobodnog vremena posvećujete svojoj deci?

Da li je to kvalitetno provedeno vreme ili možda...?

Mislite li da im posvećujete dovoljno pažnje?

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci?
staro
  (#2 (permalink))
sonja_ns.
Poznata faca
sonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 12.10.2007.
Poslednji login: 06.05.2008 23:42
Godine: 37
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 11.11.2007, 14:25

Ja imam slobodnog vremena,jer ne radim i mogu da se posvetim mom detetu.
Ona je sada krenula u predskolsko,tako da smo sada poceli da ucimo Azbuku. Sto se tice paznje,mozda malo i preterujem u tome.

*Od svih istina najdublje su i najtrajnije istine srca*

staro
  (#3 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 02:17
Godine: 28
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 11.11.2007, 18:15

....do sad sam provodila puno vremena sa detetom jer nisam radila medjutim uskoro treba da pocnem da radim pa se malo pribojavam koliko cu vremena imati da posvetim sinu.....
...uvek se trudim da vreme koje provedem sa njim bude konstruktivno i interesantno bez obzira da li se samo setamo napolju ili se igramo u sobi ili citamo...
....ove jeseni je krenuo u skolicu i jako se promenio u svakom pogledu, od ponasanja do intelekta, i to u pozitivnom pravcu, sto mi je jako drago, jer sam se pribojavala nekih losih navika koje deca "pokupe" u vrticu.....
....on je moja bubica pametnica i uvek ima dobru ideju sta bismo mogli da radimo kada smo zajedno.....

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

staro
  (#4 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 01:42
Godine: 34
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 11.11.2007, 21:05

Citat:
sonja_ns. kaže: Pogledaj poruku
Sto se tice paznje,mozda malo i preterujem u tome.

Često sebe preispitujem - da li preterujem sa pažnjom, brigom... Nisam objektivna , ali smatram da detetu maženja i paženja nikada dosta ...

Mnogo vremena provodimo zajedno, na obostrano zadovoljstvo ... Ne kažem da je svaki zajednički minut kvalitetno utrošen.
Trudim se da kada radim neke najobičnije poslove, tipa kuvanja i sl... opet nekako iskoristimo i recimo '' kuvamo zajedno ''.
Sada smo u fazi '' Šta je to? '' ( često se pitam odakle mu toliko pitanja u malenoj glavi ) Tako da uvek mnogo pričamo, pričamo i pričamo, o svemu.
Slušamo muziku, plešemo, pevamo, bojimo, igramo se, gnjavimo se ... ...
Sada je Kiki u vrtiću - vaspitačica se pita na koga je takva pričalica , jer joj bukvalno sve priča... ... ...
Posvećujem mu vreme i kada sam za računarom ( rat je već počeo , često i on kucka, minira me . Obožava da se dopisuje sa njegovom Najgorom.. ) - tako da i kada sam na netu - ne dangubimo .

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#5 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 47
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 12.11.2007, 01:11

Ja naprosto obozavam decu, a oni valjda to osete pa i oni mene obozavaju. Sa svojim sinom sa provodio bas mnogo, mnogo vremena.

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#6 (permalink))
SNEKY
Početnik
SNEKY je na dobrom putu

Član od: 14.07.2007.
Poslednji login: juče 15:53
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 05.01.2008, 17:58

mislim da decu treba maziti dok god to dopuštaju,svejedno tako brzo odrastu i onda...nema više
ako postaviš granice između maženja i razmaženosti i držiš se toga,nema brige
isto tako,mnogo,mnogo pričamo,o svemu što ih zanima jer ako im ja ne dam odgovor dobiće ga na drugom mestu,ali možda pogrešan
znači,sve je u priči,razumevanju,a u hodu se učimo i oni i ja svemu što nam nailazi u životu
i...verujte svojoj deci,nepoverenje ih vređa

...sutra je novi dan...

staro
  (#7 (permalink))
maski
Iskusni forumdžija
maski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 12.12.2007.
Poslednji login: 10.02.2008 13:19
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 06.01.2008, 11:44

..previshe, izgleda.

....ukazana pazznja, ljubav i poverenje, sada (u jedanaestoj), se vracha kao disrespect... utripov'o je da je kralj milance....doruchak u krevetu nije necija dobra volja no njegovo pravo...red crtacha, red COD4, njegova jedina obaveza... odlazak u prodavnicu & chores - smrtna kazna, koja se izbegava dugotrajnim i elokventnim prepiranjem....

.... pokoja grubost, chushka i oshtra rec u ranim danima sad bi bila zlata vredna...

edit:.... u stvari sve je bilo super dok nije krenula socijalizacija.

krenuo je u jaslice s godinu dana i do polaska u shkolu nije bilo promena (negativnih) u njegovom ponashanju. i dalje je bio "NASH" mali minua... prve dve godine osnovne shkole je i dalje bio "nash".... u trecem i chetvrtom je bio negde izmedJu...a sad u petom je potpuno postao "njihov"... ponasha se k'o ljakse dizelash...

Poruku je izmenio maski, 06.01.2008 u 11:59.

staro
  (#8 (permalink))
Najgora
Neprskana!
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 03:14
Godine: 33
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 06.01.2008, 15:12

Oduvek sam težila da budem samostalna samim tim i njih tako usmeravam.
Sve što mogu treba da urade sami

Kada sam rodila ćerku živeli smo u zajednici tako da je svaki minut bio posvećen njoj a kada se svi izgube iz kuće sve je išlo preko mojih ledja
I dan danas se posledica te pažnje oseti u njenom karakteru
Kada sam rodila blizance već smo bili sami pa sam mogla da odredjujem pravila Na rukama su mi proveli vremena koliko je bilo potrebno da ih okupam i presvučem. Sami su i prohodali
Naravno to ne isključuje maženje i usmeravanje a kao posledicu ima da sami razmišljaju i logično zaključuju. Uvek su bili mali ljudi a ne bebice

Znači sasvim dovoljno...

staro
  (#9 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Godine: 30
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 17.01.2008, 22:10

Po rodjenju sina lizala sam svoje rane samo par meseci, a onda bespomučno pokušavala da se uključim u život koji sam vodila pre njega.
Naravno, bezuspešno. Beba ima svoj ritam, svoj mali svet u čijem centru se nalazi onaj ko o njemu brine.
Dzaba pokušaji da ga pre vremena uputite u vrli, novi svet. Šaren i bučan.

Tako da sam s ćerkicom postupila potpuno drugačije.
Isključila sam mobilne, ugasila komp, posvetila se samo sebi za vreme trudnoće, a potom samo njoj kada se rodila. Godinu dana - ravno.
Porodica i moji najbliži.

Sada je već druga stvar.
Nakon godinu dana nastaviti istim tempom bi donelo bolest i meni i deci.
Svako traži svoje

A mame su tu da iz pozadine nadgledaju, malko poguraju kad treba, podele svoj osmeh, dobru reč i ljubav do neba.

_________Una16

staro
  (#10 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 12:23
Godine: 42
Odgovor: Koliko vremena posvećujete svojoj deci? - 17.01.2008, 23:45

previse
od pocetka upuceni jedno na drugo
on je moj centar i moj svemir
svadjamo se,ljubimo se,gledamo filmove,igramo igrice,planinarimo,idemo na klizanje,vozimo motor po poljancetu,pricamo o meteorima o bogu o devojcicama o kojecemu drugom....
nesnosan je,pricljiv,tvrdoglav,prgav,buntovan,cupav.......a li je moj,i ja sam luda za njim

divlja u srcu

Odgovor