Citat:
makilli kaže:
Koliko svog slobodnog vremena posvećujete svojoj deci?
|
U sustini sve vreme - slobodno i ne-slobodno.
I kada nisam fizicki prisutna, ja sam kod nje - neprestano.
Ume to da davi - nju i mene - i ponekad se iznerviram zbog toga nevidjeno.
Radim i radila sam takoreci bez prekida - do 9. meseca trudnoce i od 10. nedelje nakon porodjaja. Organizovala sam posao tako da sam mogla da ga radim od kuce - bar 25% onoga sto sam navikla da radim.
Sa godinu i par meseci je krenula u jaslice.
Tu sam pocela manje da radim od kuce, a "vise" da nedostajem fizickim prisustvom. I to se je konstantno povecavalo. Danas balansiram - kao - nekako izmedju fizickog odsustva i fizickog prisustva gde sam psihicki ipak nedostupna. I ne znam bas sigurno sta mi je gore, ili sta je za nju bolje.

S' druge strane imam problem sa tim da je ona prezasuta paznjom - tata, babe, dede, tetke, stricevi - a ona nosi breme jedne jedine. Ne stignu/mo da se izredjaju/mo dok ona glumi prinZeZu.
U svakom slucaju : od 7 dana, 6 dana se budim i lezem sa njom, trkam do kupatila, brisem Nutellu po stolicama, lezim na mrvama, svadjamo se oko out-fit-a&styling-a, nerviram u saobracaju dok jurim jutarnje vreme, telefoniram sa bebcHetom 5X po 3 minuta posle rucka, vodim je na balet&engleski&muzicko, insistiram na tome da vozimo bickl bar 2X nedeljno zajedno (mada je ona na trotinetu), veceramo zajedno i pricamo o tome kakav je kome bio dan (na srpski!), pod obavezno poplavimo kupatilo zbog onih vodenih sprava na sHpricanje sto poklanjaju samo tetke ili stricevi, citamo izabranu nocnu literaturu (po njenom izboru kratku ili dugacku) i nikada ne odlazimo u noc bez "mama, ajd' me malKo mazi" sa sve "slatko sanjaj i divno spavaj". I to se u skoroj buducnosti nece promeniti.
Citat:
Da li je to kvalitetno provedeno vreme ili možda...?
|
Meni jeste kvalitetno.
Kada nemas vremena do besvesti, ili previse, nego "reducirano" - nekada cuda postizes. Mozda je i do toga sto sam ja tip koji funkcionise efikasno samo pod vremenskim pritiskom. Mozda i zato sto...sta znam...zato sto sam odrasla u svetu u kom naucis da hvatas vreme za rep. I odbacujes masu "svakodnevnih rutinskih obaveza" poput ciscenja, pranja, kuvanja, kupovine itd. Gomilas, pa ondaK odradjujes na akord..ili ti neko odradi, ili jednostavno zmuris. Ma bRe, postalo mi je skroUz normalno da odem na prezentaciju cega god izguzvane kosulje i serviram im to kao novi modni trend

, al' zato sam sa Kalamiti Dzejn odgledala 5 epizoda Jagodice Bobice sa sve (za nju) zivotno bitnim komentarima.
Citat:
Mislite li da im posvećujete dovoljno pažnje?
|
Ehhh...kad bi neko umeo da mi kaze koliko je dovoljno i koliko je previse i koliko je malo, mozda bih ondaK znala i da se sortiram po...YU-su, ili ISO-kojigodbroj. Ovako...ostaje mi samo da naslucujem, osluskujem i sumnjam, pa opet naslucujem, pa mislim, gresim i tako u krug.
Vracam se pre neki dan sa seminara nekog...koracam prema kuci i vidim nosic zalepljen za prozor uokviren rucicama koje uzbudjeno masu. E tu mi srce sklizne u stopala i nista mi nije dovoljno brzo. Pa skinem te neke besne dizajMerske cipele mahinalno, fijuknem ih u nebo i trcim bosonoga po mokroj i blatnjavoj aprilskoj stazi, preskacuci po tri stepenice da bih brze nego sto je moguce dospela do nje i stegla je u zagrljaj...
I tu mi se cini...
da paznje nikad' dosta nije...