VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Klub trudnica
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:51
Pol: Žensko
Godine: 26
Klub trudnica - 28.10.2007, 23:51

Drage moje,a znam da vas ima na ovom forumu,dobijate svoj kutak gde možete opušteno da ćaskate o svemu onom što vas raduje,muči,plaši,nervira...Podelite sa nama vaše blagosloveno stanje,jer ste trenutno u najlepšem periodu života,čekajući da rodite dete.

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Klub trudnica
staro
  (#2 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 21.09.2008 16:30
Godine: 28
Klub trudnica - 29.10.2007, 17:11

..wwwowww ..
..prvo bi zelela da se zahvalim makilli sto je otvorila predivnu temu..
..hvala punopunopunopuno ..

..nisam valjda jedina trudnica na ovome sajtu? ..

..joj odakle da pocnem ..
..ali evo prva dva pitanja ..
..prva mi je trudnoca pa me zanima sta da uradim da ne osecam..
..slabost, pospanost i umor ? ..
..trebam li nesto posebno jesti ili piti? ..
..bas me nervira ..

..nadam se da sam probila led ..

Odgovor: Klub trudnica
staro
  (#3 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 10:20
Godine: 33
Odgovor: Klub trudnica - 29.10.2007, 18:39

Citat:
Crazy Angel kaže: Pogledaj poruku
..prva mi je trudnoca pa me zanima sta da uradim da ne osecam..
..slabost, pospanost i umor ? ..

..trebam li nesto posebno jesti ili piti? ..

..bas me nervira ..

Legneš da spavaš dok još možeš Šalu na stranu, normalno je sve to što osećaš, hormoni ti vršljaju, a to se ne bi zvalo drugo stanje da nije malo drugačije... Ono o čemu treba da povedeš računa je ishrana, ne sme biti jednoobrazna, što raznovrsnije, jer ti se i zbog toga može javljati pospanost Inače, san i odmor su ti neophodni, i treba da spavaš najmanje 8 sati u toku noći, i da odvališ dremku od sat dva preko dana. Gledaj što više i na svežem vazduhu da budeš. San i svež vazduh će te u trudnoći najbolje osvežiti.

Kad ne znaš šta bi da pojedeš i kad ti se žvaće nešto slatko, uzmi ekspres lonac i stavi pšenicu da se kuva, kao kad se kuva za žito za slavu, kad se skuva, ne moraš da je melješ nego žvaćkaj onako, možeš zasladiti medom, u tome ima toliko toga što će koristiti tvojoj bebi, a i tebi, i nećeš se gojiti, ako te to uopšte brine

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#4 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 02.10.2008 18:54
Godine: 31
Odgovor: Klub trudnica - 29.10.2007, 21:25

Poslusaj Squaw i odmaraj kad god mozes! Inace savjete o prehrani ti necu davati jer mene je vise stvari smetalo nego sto me je "vuklo" u trudnoci. Jednostavno nisam mogla mirisati neke stvari No spasavalo me je voce ali ne samo jer me to tesko zasiti vec vocne salate i voce s jogurtom Da osecaj sitosti, a ne deblja.

Budi ono sto zelis biti, a ne ono sto drugi zele vidjeti...

Klub trudnica
staro
  (#5 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 21.09.2008 16:30
Godine: 28
Klub trudnica - 29.10.2007, 22:18

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku

Legneš da spavaš dok još možeš Šalu na stranu, normalno je sve to što osećaš, hormoni ti vršljaju, a to se ne bi zvalo drugo stanje da nije malo drugačije... Ono o čemu terba da povedeš računa je ishrana, ne sme biti jednoobrazna, što raznovrsnije, jer ti se i zbog toga može javljati pospanost Inače, san i odmor su ti neophodni, i treba da spavaš najmanje 8 sati u toku noći, i da odvališ dremku od sat dva preko dana. Gledaj što više i na svežem vazduhu da budeš. San i svež vazduh će te u trudnoći najbolje osvežiti.

Kad ne znaš šta bi da pojedeš i kad ti se žvaće nešto slatko, uzmi ekspres lonac i stavi pšenicu da se kuva, kao kad se kuva za žito za slavu, kad se skuva, ne moraš da je melješ nego žvaćkaj onako, možeš zasladiti medom, u tome ima toliko toga što će koristiti tvojoj bebi, a i tebi, i nećeš se gojiti, ako te to uopšte brine
..mislim da niko ne spava toliko kao ja ..
..stvarno se ubi od spavanja ..

..sto se tice hrane..
..hranim se najvise sa vocem & povrcem (jedem sve sto dofatim pod ruke)..
..ne mogu da jedem nista drugo ..
..ali to mi uopste tesko ne pada jer sam vegeterijanka..
..svako jutro pojedem kasiku meda i popijem caj..
..vodu sam oduvek volela tako da je pijem dovoljno..

..nisam ljubitelj slatkog ali volim psenicu ..
..hvala ti skvo sto si me podsetila..
..to sam kuvala i znam da je bas super..
.ali..
..gde da nadjem ovde psenicu majke mu ..

..dnevno sam barem dva sata u setnji..
..uvek sam volela da se setam na svezem vazduhu..
..ali sada mi je tesko da krenem od mucnine pa stisnem zube i odem..
..posle se ipak super osecam..
..a kilaza mi je zadnja na pameti uopste se ne sekiram ..

..hvala ti puno ..

Citat:
Savannah kaže: Pogledaj poruku
Poslusaj Squaw i odmaraj kad god mozes! Inace savjete o prehrani ti necu davati jer mene je vise stvari smetalo nego sto me je "vuklo" u trudnoci. Jednostavno nisam mogla mirisati neke stvari No spasavalo me je voce ali ne samo jer me to tesko zasiti vec vocne salate i voce s jogurtom Da osecaj sitosti, a ne deblja.
..poslusacu ..
..jogurt ne volim da mesam sa vocem ali volim da ga pojedem samog..

..kod mene je koliko toliko super sve dok ne izadjem u grad ..
..od raznih mirisa koji su u vazduhu osecam da cu pasti u nesvest..
..ali sta cu kad moram u grad..
..imamo srecu sto nam je brlog pored parka pa je svezeg vazduha dovoljno..

..kod kuce ne upotrebljavam vise moje zacine ..
..to mi stvarno tesko pada..
..recimo curry ne mogu organski a pre mi je bio omiljeni zacin..

..i tebi puno hvala savannah ..

..p.s.: ..
..jedva cekam moga andjela ..

staro
  (#6 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:51
Godine: 26
Odgovor: Klub trudnica - 29.10.2007, 23:38

Za san i šetnju se slažem a što se ishrane tiče to je već teško pitanje Svako u trudnoći drugačije reaguje na odredjene namirnice i začine.Neka ti ishrana bude raznovrsna ali zapamti,jedi samo ono što ti prija.Nema svrhe jesti nešto posle čega ti je muka i povraćaš.Probaj da jedeš kokice jer su meni mnogo puta pomogle i smirile mi želudac.I još nešto...kad je termin ?

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#7 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 10:20
Godine: 33
Odgovor: Klub trudnica - 30.10.2007, 07:58

Citat:
makilli kaže: Pogledaj poruku
Neka ti ishrana bude raznovrsna ali zapamti,jedi samo ono što ti prija.Nema svrhe jesti nešto posle čega ti je muka i povraćaš.
Pa, valjda se to podrazumeva toliko namirnica ima da ishrana uvek može biti raznovrsna, mogu da ne prijaju određene stvari, ali ne sve. Kojoj ne prija ništa, ta najčešće prima infuziju, ima i toga.

Citat:
..sto se tice hrane..
..hranim se najvise sa vocem & povrcem (jedem sve sto dofatim pod ruke)..
..ne mogu da jedem nista drugo ..
..ali to mi uopste tesko ne pada jer sam vegeterijanka..

Jasno. To ti i kažem, što raznovrsnije onda, i imaj u glavi da svaka šematizacija može da bude opasna. Ako ti način ishrane nije dobro isplaniran kad si vegeterijanac, naročito u trudnoći, jer su tada potrebe tvog organizma drugačije - glupo je pričati o zdravoj ishrani. Moraš (= trebalo bi da) unositi sve što je tvom organizmu potrebno jer se sada u tebi mora razviti još jedan mozak ceo jedan mali čovek! Sada tvoj organizam crpi mnogo više belančevina i čega sve ne, koje i ovako slabo unosiš, naravno da zbog toga možeš biti malaksala i pospana. I ja sam vegetarijanac, i nikakav problem nije da tako izneseš trudnoću, ali ne bih mogla svom plodu uskratiti mleko, jaja, ribu. Ti ćeš uraditi naravno onako kako misliš da je najbolje

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen