VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Negativan uticaj crtanih filmova na decu
staro
  (#1 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 29.04.2006, 14:28

U kojoj meri agresivni crtaci uticu na decu? Da li dozvoljavate vasem detetu da gleda takve crtane filmove?

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu
staro
  (#2 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 00:19
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 02.05.2006, 21:38

Sigurno da uticu. Za sada jos uvek mogu detetu da dozvolim ili ne da gleda neshto. Pitanje je dana kada ce mozda otici kod drugara i odgledati to sto mu je uslovno receno "zabranjeno". Zabranjeno voce je najsladje, zar ne? Kad bude malo stariji, pokusacu na lep nacin da mu objasnim i naravno dozvoliti mu da gleda sta hoce, pa neka izabere. Pametna je to glavica, ljubi ga majka.

staro
  (#3 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 03.05.2006, 01:45

Svakog dana gledam kakav uticaj na decu imaju kojekakvi crtaci... Za nepoverovati je koliko agresivnosti ima u tim maleckim stvorenjima... A onda uhvatis na TV-u neki od tih crtaca, ili slusas opis njihove omiljene igrice i momentalno ti bude jasno zasto je to tako Sad but true.

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#4 (permalink))
Muckota
Početnik
Muckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 03.10.2007 20:36
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 07.05.2006, 15:13

Naravno da imaju uticaj, uvek bilo i bice. Problem je samo u tome sto se deci serviraju sve agresivniji crtaci (jer deca upravo takve i traze) pa uticaj postaje sve negativniji.
Ipak, deca su ta koja traze da gledaju takve crtane filmove i deca su ta koja traze da igraju takve igrice, i mi tu ne mozemo nista. Kako da zabranis detetu da gleda ili igra ono sto svi njegovi drugari gledaju ili igraju? Ja to ne bih mogla, zaista.

staro
  (#5 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 02:38
Godine: 33
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 08.05.2006, 16:44

Kada malo bolje razmislimo u 99% crtanih filnova je prisutno nasilje i agresija. Samo je to prikazano na malo drugačiji način u onim crtaćima na kojima smo mi odrasli i u onim koje deca sada gledaju. Oni su samo direktno nasilni. U suštini nije bitno da li crtani ima nasilja, nego da je dobro pokazao borbu između dobra i zla.

Slažem se da je ovo što sada deca gledaju nižeg kvaliteta, ali se nikako ne usuđujem da sankcionišem dečiji svet u glavi mog sina. Možda ga ja jednostavno ne razumem kao on. Ali uvek se trudim da sa njim razgovaram o tome. Dok je bio mali, mogla sam da biram i kupujem crtane filmove koje sam mu puštala, ali od kako zna da koristi daljinski gleda šta želi. Nemam srca da sa tv-a izbrišem dečiji kanal, kakve god on crtaće puštao, jer svi njegovi drugovi i drugarice gledaju to isto. To je jednostavno jedna velika stvar u njihovim životima i tema na osnovu koje sklapaju prijateljstva, upoznaju se i zbližavaju, bar sada, dok su još malo veći od malih.

Bitnije je da u njegovu glavu ne ulaze kojekakve vesti i dnevnici u kojima ima mnogo više nasilja, da ne pokupi od društva ono što je loše, da ne gleda nasilje u komšiluku, da živi u normalnoj porodici i da se sa njim razgovara. Da ne upija od nas "velikih i zlih", jer mi možemo napraviti mnogo veća sranja nego jedan crtani film. Pa, ratove ne prave deca. Rasizam i verska netrepeljivost su im strane reči. Mislim da ako se roditelj malo više angažuje i posveti pažnju svom detetu, da to što prikazuje neki crtani film ili igrica i neće imati nekakav uticaj na njegovu glavicu. Na žalost, ima sve više primera gde ljudi deci kupe računar da bi ih jednostavno "skinuli sa grbače". E to je meni heavy. Dok ja sa mojim Malim Od Hladnog Oružja razgovaram, a delima mu pokazujem šta je u životu "right", ne bojim se da će od njega postati loš čovek.

Howgh!

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#6 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 01:07
Godine: 27
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 08.05.2006, 23:42

Naravno da postoj, al ako produbimo pitanjem da li je u tim crtacima nasilje samo sebi cilj, ili je ipak preovladjujuca poruka da dobro pobedjuje, a da se, Djoletu varalici staroj, zlocin ne isplati. Sta znam? Mozda ipak, taj bespostedni kapitalizam i na decu gleda samo kroz cifre. Gde se izgubi obrazovni program? Teletabisi? Dakle trziste, konkurencija=izbor, i koliko god mali bio mora da zna da uvek ima izbor. Takodje da razume ono sta gleda, ako ne da nauci da pita. I na kraju ako nema koga da pita, onda nasilje u crtanim filmovima moze da ima negativan uticaj na decu!
Nemam decu, ali se sjajno osecam u njihovom drustvu!
Sva su deca nasa!

staro
  (#7 (permalink))
rasdej
Početnik
rasdej će uskoro postati poznat članrasdej će uskoro postati poznat članrasdej će uskoro postati poznat član

Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 04.04.2007 14:15
Godine: 36
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 10.05.2006, 15:00

Nekako se sav deprimiram kada moja deca dodju kod mene i zabulje se u TV na kojem idu raznorazne gluposti - sve neke borbe, sve neka nadmetanja koja ih prosto opsedaju idejom da moras biti najbolji, pobediti sve druge. Mozda pokemoni, jugio, bejblejd i slicno deluju bezazleno, ali primecujem kakav uticaj imaju ti crtaci na njih, i iskreno sam jako zabrinut.
Ali, ne mozes im zabraniti...

staro
  (#8 (permalink))
Najgora
Neprskana!
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 06:39
Godine: 33
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 14.09.2006, 15:21

Strogo sam vodila racuna da gledaju iskljucivo Dizni crtace, medjutim u obdanistu su od druge dece culi za te bezvezne likove i sad nema nazad. Pokemoni, digimoni, yugh i yogh (ili kako vec) i ostale budalastine(tu spada i onaj cartoon network) su toliko odvratne i skaradne da se pitam koji su to ljudi koji ih prave i da li imaju imalo mozga u glavi i da li dozvoljavaju svojoj deci da to gledaju?

staro
  (#9 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 23:25
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 19.10.2006, 19:42

Nisam u ulozi koja treba da odobrava i/ili zabranjuje gledanje crtaća, ali kad bacim pogled na ove današnje crtaće zgrozim se. Gde su crtaći poput Pčelice Maje i Mece Dobrića?
Međutim, ono na šta se više od crtaća zgražavam jesu igrice. Najpre se deca već od 2-3-4 godine postave pred računar (uvek mi bude žao što ne jurcaju po igralištu sa drugom decom nego se zatelebaju u ekran), a potom im se daju morbidne igre. I onda mi se desi da mi se dete koje još uvek ne zna sve glasove da izgovori obraća sa rečima "Vidi, vidi, ubio sam ciku"! I mada nemam prava da komentarišem, ipak prokomentarišem da za tako nešto jesu krivi autori tih igrica, ali još više roditelji.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#10 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: juče 20:33
Godine: 30
Odgovor: Negativan uticaj crtanih filmova na decu - 01.11.2006, 22:17

moj sin podjednako voli tom i jerry-a kao i yugi-oh .oba su ako cemo iskreno agresivni. uglavnom ne dozvoljavam previse tv-a , radije se zabavimo kakvom drustvenom igrom kao covjece ne ljuti se npr.

Nikada na ovome svijetu mrznja nece pobijediti mrznju.
Mrznju moze pobijediti samo ljubav.

Gautama Siddharta Buddha

Odgovor