VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Nacionalni projekat Beba dolazi
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 07:11
Pol: Žensko
Godine: 26
Nacionalni projekat Beba dolazi - 15.11.2007, 11:54

Citat:
Projekat „Beba dolazi“ ima za cilj unapređenje nivoa zdravstvene kulture žena Srbije u reproduktivnom periodu, kao i omogućavanje opšte dostupnosti zdravstvene informacije o svim aspektima trudnoće, putem korišćenja savremenih sredstava komunikacije i internet tehnologija.

Buduće mame putem slanja SMS poruke, od 1. februara. 2007. godine, mogu postati korisnice jedinstvenog SMS servisa "Beba dolazi", a u okviru razvoja i realizacije Nacionalnog projekta "Beba dolazi".

Reč je o savremenom elektronskom informisanju trudnica o svim medicinskim aspektima trudnoće tokom njenog trajanja, putem SMS poruka preko mobilnog telefona i e-mail poruka.

Da bi koristile ovaj sistem trudnice se moraju prijaviti na propisani način. Svaka regularno prijavljena trudica do kraja trudnoće, gotovo svakodnevno, dobija SMS poruke i e-mail poruke o promenama koje se mogu očekivati sa njenim organizmom, šta se događa sa bebom, koje preglede bi trebalo da obavi, kako da se ponaša u svakoj fazi trudnoće, kako bi na svet donela zdravu bebu.

Više informacija o pomenutom projektu možete dobiti ovde

Projekat su izmedju ostalih podržali:

Evropska agencija za rekonstrukciju
Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
Narodna kancelarija Predsednika Republike
Crveni krst Srbije

preuzeto sa neta

Šta mislite o projektu?

Da li je ovo dobra ideja i da li će zaživeti?

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Nacionalni projekat Beba dolazi
staro
  (#2 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 18.08.2008 04:50
Godine: 25
Odgovor: Nacionalni projekat Beba dolazi - 15.11.2007, 18:02

Da sam trudnica, mislim da bi mi ovo mnogo znachilo...
Narochito za zene koje radjaju prvi put i koje ne znaju shta ih sve cheka u trudnotji, mislim da je ovo prilichno dobra stvar......

Podrzavam ovakav projekat, ma koliko se na prvi pogled chinio bleskast....

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#3 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: juče 22:00
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: Nacionalni projekat Beba dolazi - 15.11.2007, 18:55

...s obzirom da je moja tetka direktno bila ukljucena u ovaj projekat,znam detalje i reci cu vam da je ideja odlicna,namere su prave,pogotovo u ovo vreme bele kuge...ideja nije uopste "bleskasta",vec jako dobra i treba je podrzati...savetujem trudnicama i buducim majkama da se ukljuce u ovaj projekat...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#4 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 00:47
Godine: 33
Odgovor: Nacionalni projekat Beba dolazi - 15.11.2007, 22:22

Valjda sam ja malo čuknuta u glavu

...ali da je mene neko smarao skoro svakodnevnim SMS-ovima ili mailovima o promenama koje se dešavaju u mom telu dešavaju u najmanju ruku bih...poludela
Obzirom da mi je blizanačka trudnoća spadala u kategoriju rizične trudnoće pa sam morala nešto češće da idem na kontrole to me je izludjivalo Stalno su me bockali, vadili mi krv, snimali ...smor žešći
Ali ja se nisam opterećivala time
Medjutim, kada sam se porodila i u bolnici videla kakavih slučajeva ima pomislila sam...jbt pa ja sam super prošla

Tako da...okej je biti upućen u sve znati šta te čeka sve dok nema opasnosti od pojave straha i paranoje

staro
  (#5 (permalink))
camilla
Novi član
camilla je na dobrom putu

Član od: 03.11.2007.
Poslednji login: 15.08.2008 12:08
Godine: 29
Odgovor: Nacionalni projekat Beba dolazi - 15.11.2007, 23:37

Po meni ovo je super ideja

staro
  (#6 (permalink))
sonja_ns.
Poznata faca
sonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 12.10.2007.
Poslednji login: 01.08.2008 14:43
Godine: 37
Odgovor: Nacionalni projekat Beba dolazi - 16.11.2007, 00:02

Ovo je stvarno dobra i pametna ideja. To ce buducim majkama mnogo znaciti,i verovatno ce biti mirnije..

*Od svih istina najdublje su i najtrajnije istine srca*

staro
  (#7 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 01:42
Godine: 34
Odgovor: Nacionalni projekat Beba dolazi - 16.11.2007, 09:37

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
Valjda sam ja malo čuknuta u glavu

...ali da je mene neko smarao skoro svakodnevnim SMS-ovima ili mailovima o promenama koje se dešavaju u mom telu dešavaju u najmanju ruku bih...poludela

Ali ja se nisam opterećivala time
Medjutim, kada sam se porodila i u bolnici videla kakavih slučajeva ima pomislila sam...jbt pa ja sam super prošla

Tako da...okej je biti upućen u sve znati šta te čeka sve dok nema opasnosti od pojave straha i paranoje

Samo da potpišem ...

Bile su mi zamorne te priče o tome šta bi bilo , kad bi bilo...
Uživala sam u trudnoći - osluškivala Kikija.
Imala sam dovoljno pregleda, analiza, vađenja krvi i ostalih stvari koje sam morala da uradim, tako da bi me dodatne informacije samo opteretile.
Naravno ,nismo svi isti, ili sve iste ( naročito kada je '' drugo stanje '' u pitanju ) , što da ne?
Ideja je sasvim ok, ne vidim razlog da ne zaživi.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#8 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 16:31
Godine: 25
Odgovor: Nacionalni projekat Beba dolazi - 25.06.2008, 10:05

Meni je ovo skroz super, i da sam ranije saznala prijavila bih se, ali sam saznala negde kad sam bila 27-28 nedelja i već sam sve te stupnjeve u razvoju pratila na internetu. Ali ću im definitivno poslati sms sledeći put kad budemo čekali bebu .

"Poznavati se, značilo bi znati ono što ne treba."

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak > Nacionalni projekat Beba dolazi
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Baby horoskop makilli Astrologija 4 23.01.2008 08:43
Pogodi ko dolazi na večeru silvia Televizija i ostali mediji 1 15.01.2008 22:50
Kafansko zadirkivanje otkrilo zamenu beba makilli Belosvetske zanimljivosti 3 05.10.2007 04:29
Pet beba stradalo u pozaru! silvia Spomenar 4 08.05.2007 04:53
Problemi kod beba SQUAW Roditeljski kutak 0 12.01.2007 22:20