|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Djaci na ledjima nose pet kilograma "znanja“ |
|
Odgovor: Djaci na ledjima nose pet kilograma "znanja“ |
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 19:30
Pol: Žensko
|
Odgovor: Djaci na ledjima nose pet kilograma "znanja“ -
15.09.2007, 17:36
Citat:
Veoma često u učionici možete zateći situaciju da vam prvak stojeći piše u svesci ili da sedi na nozi i slično a da učiteljica ne reaguje...Isto tako časovi fizičkog se ne koriste adekvatno već se svode na klasično istrčavanje i "igranje"...uglavnom...ogradjujem se, jer ima onih koji zaista rade svoj posao... Citat:
REcimo obradjuje se novo gradivo, treba vam udžbenik kako bi ste pratili predavanje, sveska kako bi ste bitne stvari zapisali, i vežbaonica kako bi ste proverili usvojeno gradivo... Citat:
Negde postoje ormarići ali se oni uglavnom koriste za radove, neku dodatnu opremu koja treba da stoji "pod ključ"... Bilo bi idealno kad bi ormarići stajali u hodnicima i svako dete da ima svoj...to bi se nazvalo kao neko resenje problema...Medjutim, mislim da to skoro neće biti uvedeno kod nas... I da dodam da ima dosta škola gde u učionicama jedva stane i dovoljan broj klupa, a ormariće bi jedino mogli na plafon da zakače jer na zidovima stoje crteži, hameri i slično...
|
|||
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 12:17
Godine: 33
|
15.09.2007, 18:04
Citat:
i mislim da bi to bilo baš dobro rešenje. Sigurno bolje nego "svođenje udžbenika na minimum" ![]() Ima učiteljica koje ne mogu nikako da nađu mesta za nešto što bi značilo deci, ali nađu mesta za svoje muškatle i ostalo rastinje. To je tek žalosno. A ima i starih vitrina i ostalog glomaznog nameštaja koji bi itekako mogao da se zameni praktičnijim pa da ima više mesta, samo da ima sredstava, ali to je već druga priča.
|
|
|
|
|
|
|
Pristupacan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Pol: Muško
Godine: 24
|
15.09.2007, 18:14
to su besmislice sta ce im toliko knjiga danasnja djeca su sve pogrbljenija i pogrbljenija a nastavnike boli briga za njih
|
|
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 19:30
|
15.09.2007, 20:05
Citat:
...I isto mislim da bi to bilo odlično rešenje..MOja sestra u Švedskoj čak ima u ormariću i opremu za fizičko, kabanice u slučaju da padne kiša...A što se tiče cveća...Ima onih bolesnih koje preterano vole cveće pa ih guraju u svaki mogući ćošak, al s druge strane cveće se stavlja zbog nekog prirodnog ambijenta, topline u prostoru i slično...Madaaaa s druge strane ja mislim da bi taj efekat mogao i na drugi način da se postigne (da su časovi likovnog malo kreativniji) ...al što reče, duga je to priča... Vitrine? Vidiš svi roditelji bi hteli da deca što šta imaju u učionici, al kad se pomene mesečno bilo koja vrsta donacije muk...nikog nema...A opet desava se da u nekoj generaciji budu roditelji koji opreme kompletno učionicu... Ja se sećam ja kad sam bila djak, redovno su roditelji svakog polugodišta krečili učionicu i farbali klupe i stolice .. ![]() Citat:
![]() Tako recimo ja kad sam bila u školi, posle sredjivanja sale, mi skoro da nismo mogli ni da je koristimo...I onda sledeća situacija : padne kiša, sneg, mi u učionici igramo dan-noć ![]()
|
||
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 12:17
Godine: 33
|
15.09.2007, 20:34
Citat:
ormari sa staklom u kojima oni nekad izlažu svoje radove, ili im tu stoje neke knjige ili albumi, klikeri neki i kerefeke, šta već stave. To sam i ja imala u učionici. A to za doniranje si u pravu oko kakvih se gluposti roditelji raspravljaju i bune na roditeljskom a oko stvari koje bi trebale ići glatko i koje bi generalno mogle doneti samo bolje, za diskusiju nema zainteresovanih. Niko nije dužan da farba učionicu i kreči, ali ako se ljudi mogu o tome dogovoriti, zašto da ne? Pa, ima roditelja koji čak i ne traže da bilo ko učestvuje ako nešto mogu da urade ili sami organizuju i tako na neki način pomognu. A ima onih koji će cepidlačiti za bukvalno gluposti i oko gluposti.Nego, da ne odemo od teme. Citat:
Ali ako treninga i ima, to može biti samo nakon časova. To sve zavisi od direktora do direktora. Mislim da je dobro da dete ima u blizini neku dodatnu aktivnost kojoj će moći da se posveti ako želi, da se upiše na gimnastiku, košarku itd, ali isto tako mislim da se takve stvari ne smeju odvijati dok traje nastava. Posle toga, u večernjim satima, ko želi da ide - neka izvoli.
|
||
|
|
|