VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Ne bas mirisljava tema...
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 22:48
Pol: Žensko
Godine: 26
Ne bas mirisljava tema... - 07.01.2007, 23:45

Dragi moji saborci,roditelji,setite se decijih pelena... Ja doduse jos uvek zivim sa njima...Boze dragi,kada se samo setim,kako je sve izgledalo u pocetku... Drage Savete sa svih strana,kao da nije dovoljno sve sto te je snaslo vec i oni krenu da te bombarduju savetima ."Znas,bolje su platnene pelene,mi svi ocuvasmo decu sa njima pa im nista ne fali,hoces li detetu da upropastis kukove?!" Svaka cast,i mene je moja majka povijala sa njima,ali isto tako kaze,da su joj tada bile dostupne ove za jednokratnu upotrebu,nikad ne bi upotrebljavala platnene ...Priznajem,probala sam ih i ja nedelju dana.Dete stalno mokro,ucrveni se,cak je postojala i sansa da se ojede .I zasto bih je mucila,kad na srecu postoje pelenice za jednokratnu upotrebu u kojima je ona fino suva,moze da trckara bez problema,nema sta da je zulja,i za presvlacenje nam treba svega par minuta,bez obzira na kom mestu se nalazimo .A o sadrzaju istih ...Nije bas uvek prijatan,narocito kad se presvlacenje obavlja negde van kuce,ili recimo u sred obroka...a najcesce je tako.Onda se malko skrene pogled u stranu,zacepi nos,i... I nas je neko presvlacio...I njemu smo "ulepsali" dan kad je to trebao da obavi u vreme rucka ...Sve je to sastavni deo roditeljstva,a o bojama,mirisima,...neki drugi put...

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Ne bas mirisljava tema...
staro
  (#2 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 09:17
Godine: 33
Odgovor: Ne bas mirisljava tema... - 08.01.2007, 00:28

Kao prvo orden onome ko izmisli pampers n slično.

Citat:
."Znas,bolje su platnene pelene,mi svi ocuvasmo decu sa njima pa im nista ne fali,hoces li detetu da upropastis kukove?!"
Tjah. Ponekad te sa takvom pričom isprate i u porodilištu. Da koristiš platnene bar dok bebi ne otpadne pupak. A oni bebe dok su tamo povijaju u pampers jer je i njima lakše.

Što se tiče kukova, dovoljno je preko pampersa stavljati platnene kao širok povoj, dok beba ne prođe kontrole kukova, a onda kada lekar utvrdi da je mališa zgodan/na furaš samo pampers. Dobar neonatolog može da utvrdi to i ranije, ali svakako je dobro ispoštovati sve kontrole.

Što se tiče ojeda, beba se može ojesti i sa pampersom i to ohohohoho. Meni se to desilo sa mojim detetom, a pampers mu je redovno menjan, naravno. Podeliću sa vama jednu tajnu, ako je do sada niste znali, pošto u našem slučaju ništa nije pomoglo. Ni jekodermi ni vunderšutsovi ni šta ti ja znam narodna medicina. Krema koja se od tada nalazi u mojoj kući uvek i svuda je sa sobom nosim (put) zove se FLOGOCID. U startu ljudi imaju negativne predrasude jer je krema proizvod Veterinarskog zavoda, kao "ja ću na dete da stavljam nešto za pse" itd, ali krema nema neželjena dejstva i nema kontraindikacije, nema kortikosteroida i možete i na otvorene rane da je stavljate, a ne samo na ojed. Kupite ovo i nećete se pokajati. Zlu ne trebalo, ali rešava mnogo toga, ne samo vezano za bebe, već svakojaka zapaljenja na koži.

http://www.vetzavodzemun.com/producthem.php?id=20

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#3 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 05.09.2008 22:39
Odgovor: Ne bas mirisljava tema... - 08.01.2007, 12:18

Ej cao,ma slusaj ti jednu "staru"Mamicu,ako imas ekonomicki mogucnost da obezbedis detetu one papirne pelene,znas koristiti i baciti,uradi,i mani se da peres i peglas de krpe,s timdete je uvek mokro i crvena guzica,pada mu na sve strane,zulja,eh sad seti se kad imas onaj zenski mesecni problemic,kako je neugodno nama,pa tako i dete sa krpama,one ugodne papirne pelene su nejbolje,i nista mu nece biti u kukovima,bitce suv i komodno,nemoj ti slusati babe za te stvari,one nisu imali te stvari,ja sam sa mojom malom koristila te papirne pelene,i bogami fino,hvala onome ko ga je izmislio.

No me toques

staro
  (#4 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 16:31
Godine: 25
Odgovor: Ne bas mirisljava tema... - 25.06.2008, 10:14

Stvarno nisam ni u jednom trenutku bila u dilemi da li da koristim pampers ili ne - naravno da sam ga koristila od prvog dana i naravno da su kukići mog deteta potpuno ok. Nikad se nije ojeo (pljuc, pljuc), niti je imao nekih drugih problema.
Mislim da je ta priča sa širokim povijanjem malo prenaduvana, jer da nije valjda bi se još u nekoj državi setili toga (na primer u Švedskoj, gde, koliko sam ja obaveštena, ni ne postoje tzv. švedske pelene, a opet, koliko sam ja obaveštena, nisu svi sa iščašenim kukovima ). Ja sam stavljala široki povoj do pre neki dan, kad je na drugoj kontroli potvrđeno da su kukići ok, ali više zato da me ne grize savest ako nešto ne bude ok, nego što sam stvarno verovala u delotvornost istog...

"Poznavati se, značilo bi znati ono što ne treba."

staro
  (#5 (permalink))
Kal_el
naslednik Mi_Ladina
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 09:26
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Ne bas mirisljava tema... - 25.06.2008, 10:19

evo i mog priloga za nemirişljavu temu

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
Sve je isto samo su taçkice postale rupice

staro
  (#6 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 01:48
Godine: 34
Odgovor: Ne bas mirisljava tema... - 25.06.2008, 12:38

Citat:
Tigerlily kaže: Pogledaj poruku
Ja sam stavljala široki povoj do pre neki dan, kad je na drugoj kontroli potvrđeno da su kukići ok, ali više zato da me ne grize savest ako nešto ne bude ok, nego što sam stvarno verovala u delotvornost istog...

Kada se rodila Coroca, u januaru prošle godine, pedijatri uopšte nisu insistirali na širokom povoju, dapače.
Objašnjenje je bilo sledeće: da ja pampers izuzetno kvalitetna pelena i da je sama po sebi dovoljna.

Iznenadila sam se - jer su godinu dana pre toga strogo insistirali na švedskim pelenama.

Verovatno ću i na to menjanje pelena, gledati sa nostalgijom jednog dana, ali uzevši u obzir koliko sam Kikija dnevno presvlačila, prala pelene u jednoj pa u drugoj vodi, zatim naravno sve to iskuvala u mašini za veš + duplo ispiranje (jer ''imamo'' jako finu guzu), naravno i peglala.

Isto kao i Tigerlily sam posle druge kontrole kukova, momentalno odbacila široki povoj.

Mada, ima slučajeva, gde su majke (posebno devojčicama) stavljale široki povoj do navršene prve godine života, upravo da bi imale uske kukove - jednog dana, Bože zdravlja kad porastu.
Ovo nije priča od pre dvadesetak godina, već od pre tri godine. ... Pitam se koliko ima istine u tome

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#7 (permalink))
Sokica
smucalica...
Sokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimum

Član od: 20.05.2006.
Poslednji login: juče 00:23
Godine: 36
Odgovor: Ne bas mirisljava tema... - 25.06.2008, 15:50

Ja sam mojim momcima stavljala pamučne pelene do 3 meseca... Razlog je bio taj što su se rodili kad je napolju bilo 38 stapeni, a guze su im bile jako osetljive. Iz porodilišta (gde su im sestre stavljale isključivo pampers) sam ih donela sa tako jakim ojedom da mi je trebalo dobrih desetak dana da im se koža oporavi...U oktobru, kada su prestale vrućine stavila sam im pampers i koristila ih do odvikavanja...
Nije mi bilo teško ni potapanje pelena, ni pranje ni peglanje... Uživala sam u mirisu osunčanih pelena...
Da li taj široki povoj ima veze i da li utiče na kukove, ne znam, naslušala sam se mnogo priča na tu temu, ali činjenica je da moji momci nemaju problema sa kukovima...

staro
  (#8 (permalink))
jovuk
Iskusni forumdžija
jovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostale

Član od: 27.05.2008.
Poslednji login: juče 22:02
Godine: 30
Odgovor: Ne bas mirisljava tema... - 11.07.2008, 17:14

Koristila sam i jedne i druge pelene.

Kad mi se rodila curica,pampers je imala samo u porodilištu.Čim smo se vratili kući,patronažna sestra mi je objasnila kako treba da je povijam zbog kukića. Nije mi bilo teško ni da perem,ni da sušim,ni da peglam...jao ,pa prvo dete,nije ti ništa teško pogotovo u početku.Do trećeg meseca sam joj samo platnene pelene stavljala,a onda sam počela noću sa pampersom jer mi je bilo žao da je svaku noć po nekoliko puta presvlačim jer je mokra.Tako je bilo do šestog meseca,a onda sam počela i preko dana,ali sam zadržala i jednu platnenu pride.
Ono što mogu da kažem je da je činjenica da pampers godi mamama i detetu,ali deca su u njima suva,i nemaju potrebu da traže nonu.
Deca koja koriste platnene pelene osete da su mokra i traže ranije nonu(mnogo ranije).
Sa sinom nisam bila tako vredna i savesna.Do šest nedelja,i čim smo dobili zeleno svetlo od doktora,prešli smo na pampers.I mogu da kažem da ga duže učim na nonu nego što sam curicu,ali dečak je to....oni su komplikovani sami po sebi.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak > Ne bas mirisljava tema...
Slične teme