VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Deca i ishrana
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:51
Pol: Žensko
Godine: 26
Deca i ishrana - 19.05.2007, 12:34

Kakvi ste po pitanju ishrane vaše dece ?
Da li pomno pratite sve što pojedu u toku dana ili im dajete samo ono što vi smatrate da treba?
Kakvi ste po pitanju slatkiša i grickalica koje deca ipak najviše vole da konzumiraju?
Šta je to što najviše vole da jedu a šta odbijaju po svaku cenu?

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Deca i ishrana
staro
  (#2 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 10:20
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Deca i ishrana - 19.05.2007, 14:05

Prvo da kažem da sam rodila dete sa almost vučjim apetitom Nikada nisam imala problema sa njegovom ishranom u smislu da sam morala da pravim dvostruki salto + vidi ide avion + a da uzmeš malo na mamin zubić? + mama će biti majmun koliko god treba a možemo da pozovemo još ukućana da dube na glavi ako ti pojedeš još samo ovu kašiku supe a to, verujem i dobro se poznajem, ne bih radila ni da je neki mrljavko. Ništa mučnije nema nego terati dete da jede. I na kraju svog tog majmunisanja shvatiš da dete opet nije pojelo sve nego samo četiri zalogaja. I takav treba da bude svaki dan, i svaki obrok i tvoj i njegov, pa to je robija. I nije način. Pričam o zdravoj deci.

Ovo moje nisam terala da jede ni kad je bio bolestan, mada je tada obično svakom detetu slab apetit. Odmah sam uvodila dijete, šta god da je u pitanju - mučnina, proliv, temperatura, bolovi... organizam se sa nečim bori, ne treba mu i cigla u želudcu koja će ga još opterećivati. Koliko pojede - pojede.

I ja i babe (jer tu je najviše imao prilika da jede pored hrane u kući) smo uvek muljale sve i svašta i kuvale raznovrsno, tako da je jeo sve od malih nogu. Ima nešto što voli više, nešto što voli manje, to što voli manje nekad preskoči nekad promrljavi, ali sutra se skuva nešto drugo. Skuvam naravno i po njegovoj želji nešto za sutra, ali ne uvek, ne živi sam, niti seda za sto sam, pa sam ga tako kao učila da se poštuje želja svih ukućana, a i da van želja postoji nešto što u organizam moramo uneti - želeli ili ne.

Imao je faze, ne znam kako vaša deca, ali sećam se na primer, krene da davi grašak, i davi ga pola godine, da bi odjednom taj grašak postao ono što hoće za ručak sutra i jeo bi svaki dan. Pa nije hteo keks i mleko da jede dve godine, sad se sa plazmom i mlekom davi.

Ono što mu je trenutno najomiljenije jelo na svetu su punjene paprike. Ono što kaže da najmanje voli, ali jede kad se skuva kao i sve, je spanać. A on mu je bio favourite pre godinu dana

Ograničavam sve što mogu i koliko mogu od šećera, ali ne mogu da mu zabranim skroz sladoled, grickalice koje voli ili povremeni junk (MCDonalds, pizza, pekara). Gazirano nikada popio nije u životu. To mi je jedino uvek bilo extra heavy. Kad vidim da detetu od dve godine mama daje koka kolu to mi je kao da mu je dala benzin da pije

Forsirala sam variva i voće od malih nogu, pravila nasmejane obroke, nikada se nmismo svađali za stolom, dobila dete koje ima zdrav apetit i mogu da kažem da nemam nekih problema. Jede sve i sa 9 i po godina može da me obori jednim potezom

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor: Deca i ishrana
staro
  (#3 (permalink))
Pera Mitic
Početnik
Pera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan članPera Mitic je naprosto sjajan član

Član od: 08.09.2006.
Poslednji login: 21.02.2008 16:21
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Deca i ishrana - 19.05.2007, 19:06

Kad sam bio mali, nisam voleo da jedem grasak. Ma nisi mogao motkom da me nateras. Imao sam traume od graska. Sanjao saam nocu ogromna zrna graska kako me jure, i moju majku kako vice da nikada necu porasti veliki, ako nejedem grasak. Danas, nekoliko decenija kasnije, ja jos uvek nevolem grasak, a veliki sam i lep i poslednji se smejem.

Ko ne voli karanfile, taj ne treba ni da živi!

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen