|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Pohvalite dete ali kako... |
|
Odgovor: Pohvalite dete ali kako... |
|
|
Mama u Boji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: juče 16:42
Pol: Žensko
Godine: 34
|
Način na koji ću Kikiju dati do znanja da je nešto lepo nacrtao, napravio, učinio je svojstven '' našem '' uzrastu... Obično skakućem sa njim i govorim ( vičem ) : '' Bravo, Kiki, jupi ''... Zatim se jurimo ili plešemo, čak i oddobujemo na nama svojstven način... sve dok ne '' proslavimo '' - učinjeno - naučeno dobro delo... ![]() Često? Čini mi se nikad dosta i ne vidim ništa loše u tome, naprotiv... ![]() Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
|
|
|
|
|
|
žena drugog sistema
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: 05.09.2008 21:19
|
Odgovor: Pohvalite dete ali kako... -
17.03.2008, 21:29
Pohvalim ga samo kad stvarno zasluži jer primećujem da je sklon opuštanju ako ga previše hvalim. Znači umereno kako se ne bi izlizalo
![]() "Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde
|
|
|
|
|
|
clan TNT grupe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 06.09.2008 00:43
Godine: 42
|
17.03.2008, 21:34
svako je persona za sebe...nema tu univerzalnog saveta....mom potomku pohvale daju krila i podizu mu samopouzdanje......ne hvalim kad nije zasluzio,ali kad jeste,ne stedim.....volim kad se on oseca dobro
|
|
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 21:32
|
30.04.2008, 19:38
Pa pohvala je svakako jedna vredna metoda formiranja poželjnog ponašanja kod dece...
Dete uvek treba podržati naročito onda kad u ostvarivanju neke dobre namene ima poteškoća i kad se ne oseća dovoljno sigurnim u sebe....Ali u svemu treba biti odmeren pa i u podsticanju...Stalne pohvale mogu imati negativno dejstvo...Dete se na njih navikne i shvati da je roditeljeva obaveza da ga, za sve sto je uradilo pohvali.Ono ne radi nešto što tako treba nego što iza toga treba da dodje pohvala.... Roditelji su pak veoma često nekritični prema svojoj deci pa ih toliko hvale i interno i pred drugima da ona stiču pogrešnu sliku o sebi, misle da su daleko bolja od druge dece. Time se deci čini vrlo loša usluga, jer se otežava proces socijalizacije... ...Porodicna pedagogija...
|
|
|
|
|
|
Divlji badem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: juče 17:32
Godine: 31
|
30.04.2008, 22:05
Ne vjerujem da pretjerana pohvala ostavlja negativan utjecaj
, ali mislim da je nacin na koji se izrazavamo kada hvalimo vrlo bitan. Licno mi idu na zivce roditelji koji pljecscu i urlaju od srece svaki puta kada im dijete piski u tutu Ja kad hvalim izrazavam se vrlo jasno i direktno zasto hvalim, a kada korim isto tako objasnim djetetu zasto. Ne znam, smatram ipak da je odgoj individualna stvar i da za njega NEMA pisanih pravila. Kod nas ovaj princip odlicno funkcionira, a kod nekog drugog mozda uopce nebi...probao sam jednom davno divlji badem... |
|
|
|
|
|
medeno srce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 21:30
Godine: 29
|
09.05.2008, 22:54
...pohvalim ga kada uradi nesto dobro ili lepo, mada uvek polazim od sebe, a cini mi se da i on tako funkcionise, motivise ga pohvala da se jos vise trudi, a takva sam i ja, nikada me nije motivisala kritika vec pohvala, a cesto mu uz pohvalu i sugerisem na koji jos nacin moze nesto da uradi ili kaze i taj sistem zasada funkcionise, daje rezultate...
Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam. |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Pohvalite dete ali kako... |
Slične teme
|
||||
| Tema | Autor | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Kako znate da li je dobar u krevetu? | Najgora | Ženski kafić | 69 | 02.09.2008 07:45 |
| Vrtić | Goga | Roditeljski kutak | 7 | 22.08.2008 21:40 |
| Iskustva ili dozivljaji sa carine... | SQUAW | Turizam i putovanja | 7 | 03.02.2008 12:00 |
| Disleksija i disgrafija, poremećaji čitanja i pisanja | Neuhvatljiva_ | Roditeljski kutak | 9 | 20.12.2007 19:14 |
| Najčešća pitanja - dileme roditelja | makilli | Roditeljski kutak | 0 | 09.11.2007 12:05 |