VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Prve rijeci
staro
  (#1 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 05:03
Pol: Muško
Godine: 27
Prve rijeci - 10.06.2007, 09:30

Danas me kum zove sav uzbudjen da me obavjesti da je njegov sin izgovorio prve rijeci. Naravno sad se vodi polemika dal' je to bilo tata, mama il' baba. Deda je ubjedjen da je bilo upravo deda

Pa mi dodje ideja da i vas priupitam koje su bile prve rijeci vasih malisana, ili vase ako ih se sjecate

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Prve rijeci
staro
  (#2 (permalink))
Jolly_walker
Početnik
Jolly_walker će uskoro postati poznat članJolly_walker će uskoro postati poznat članJolly_walker će uskoro postati poznat član

Član od: 20.05.2007.
Poslednji login: juče 09:59
Pol: Žensko
Odgovor: Prve rijeci - 10.06.2007, 13:17

Ne znam da li se to može nazvati reč ali prvo što je moja ćerka progovorila bilo je: "klj, klj" i to je dugo ponavljala do reči "deda". A sin je dugo samo plakao ili bi tvrdoglavo ćutao i kad je konačno progovorio bilo je: "Ee, auto"

staro
  (#3 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 03.09.2008 07:32
Pol: Muško
Odgovor: Prve rijeci - 10.06.2007, 17:25

Moj stari se zezao da je moja prva rec bila "mama",druga "tata",a treca "partizan" aj da mu poverujemo...Nemam pojma sta sam prvo rekao ali ako je bilo mama onda sam zadovoljan kako sam otpoceo svoj retoricko-razvojni ciklus A secam se kad je moja bratanica progovorila,prva rec je bila "papa" pa su svi uzimali za pravo da su prvo spomenuti.Mudra je moja Minja,pobrala je simpatije svih i jos uvek uspesno balansira:klinac:

Not all treasure is silver and gold, mate.

staro
  (#4 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 01:48
Godine: 34
Odgovor: Prve rijeci - 22.07.2007, 19:26

Pored strandardnog gukanja ... Definitivno, prva reč koju je Kiki izgovorio, bila je: '' tata '' ... Prijateljica i ja smo se samo pogledale i prokomentarisale da ne možemo da verujemo... Kao i svaka '' mama guska '' pitala sam se zašto nije prva izgovorena reč bila '' mama '' ... Mama je uvek tu - nije bilo potrebe da je ( me ) zove... ... Sledeća reč je bila '' daj '' ... Svaka je posebno zabeležena u Radosnici. Sada već pričamo '' kao navijeni '' ...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#5 (permalink))
Zvonchica
LutkaLuftika
Zvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimum

Član od: 03.12.2006.
Poslednji login: danas 13:18
Godine: 24
Odgovor: Prve rijeci - 16.05.2008, 14:52

Moj mali prdonja trtlja već uveliko svašta.. počeo je da spaja po dve reči, npr. -mama budi- (treba da se probudim, jel ) Ne sećam se tačno šta je prvo rekao. Bilo je i baba, deda, dada... ali mama nije bila prva reč.

A trenutno aktuelne reči su
semafor - senonon (sveže -juče naučio )
kečap - pećup
kum - pum
reklame - pame
sok, sokić - kok, koćić
cipele - pipe
čarape - pape
meda - mena
pelena - pena
knjiga - njinja ili njiga
telefon - ešon
lopata - jotapa (ovo mi je omiljeno )
...
i tako.. to mi palo sad na pamet. Možda vam dopišem još.

Soul shaker, Love maker, Body manipulator..

staro
  (#6 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 04.09.2008 14:48
Godine: 31
Odgovor: Prve rijeci - 16.05.2008, 18:20

Auto

Taj sam ukus od nekud znao,
probao sam jednom davno divlji badem...

staro
  (#7 (permalink))
Sokica
smucalica...
Sokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimum

Član od: 20.05.2006.
Poslednji login: juče 00:23
Godine: 36
Odgovor: Prve rijeci - 16.05.2008, 18:20

Sećam se kada su moji momci progovarali i obojici je prva reč bila baba , naravno posle su tu bile i deda i tata a mama posle još nekih reči.Prvo sam bila jako tužna jer moja deca sve redom dozivaju samo mene ne,a onda sam shvatila da nemaju potrebu da me dozivaju kada sam stalno pored njih.
Sada je situacija druga,sad su u fazonu da će sve mama i uvek od mene traže pomoć i da ih saslušam bez obzira ko je pokraj nas - e,sad poželim da me više ne dozivaju...

staro
  (#8 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 19:11
Godine: 29
Odgovor: Prve rijeci - 17.05.2008, 22:37

...bubijeva prva reč je bila baba, sećam se da sam bila razočarana jer sam očekivala da prvo kaže mama, ali brzo je krenulo i mama i tata a deda je još malko sačekao da dođe na red...
...još uvek ne izgovara slovo L kako treba, to mi je jako slatko...

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

staro
  (#9 (permalink))
jovuk
Iskusni forumdžija
jovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostalejovuk je uzor za ostale

Član od: 27.05.2008.
Poslednji login: danas 10:55
Godine: 30
Odgovor: Prve rijeci - 11.07.2008, 17:21

Moja devojčica je jako rano počela da priča.Sa četiri meseca je izgovorila tata,sa šest baba i deda,a tek sa osam mama.Bila sam malo razočarana,ali sam posle shvatila da mene nije imala potrebe da zove jer sam uvek bila tu.Sa godinu dana je pričala kao velika,čitave rečenice,bez problema.Desi se da meša č i ć,a ranije je govorila englesko r.
Sin mi sad ima 2 godine,a priča kineski.Svi se smeju kad ga čuju.Priča kao navijen ,a ništa ga ne možešrazumeti.Mi uspemo po koju reč da pohvatamo,ali i dalje na jedvite jade.Jako je smešan.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen