VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
"Baka servis" ili bebisiterke?
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:51
Pol: Žensko
Godine: 26
"Baka servis" ili bebisiterke? - 29.01.2007, 21:59

Za sta se radije odlucujete?Kome bi pre poverili svoje dete na cuvanje?

Realno gledano obe solucije imaju i mane i prednosti.Baka nece ni na koji nacin dozvoliti da detetu nesto fali,nece ni bebisiterka,ali ce zato detetu dozvoliti razne nestasluke od kojih se nama roditeljima dize kosa na glavi.
Bebisiterke su na neki nacin stranci za nasu decu ali svojim stavom,ukoliko je ispravan,mogu da ih nateraju da se povinuju njihovim zahtevima.Ukoliko su dobri pedagozi,naucice dete disciplini i stvorice kod njih osecaj za autoritet.
Sve ovo opet zavisi od roditeljskog vaspitanja jer ako ga dete nema,ni baka ni bebisiterka ga nece usaditi,mogu ga jedino nadograditi.Mozda odlucujuci razlozi zbog kojih deca pre ostaju sa bakom su ti sto nam one ipak ulivaju vise poverenja a i njihove usluge su besplatne,sto u danasnje vreme puno znaci.

Sto se mene licno tice pristajem na oba resenja kada je nuzda.

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: "Baka servis" ili bebisiterke?
staro
  (#2 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 23:18
Godine: 25
Odgovor: "Baka servis" ili bebisiterke? - 30.01.2007, 01:48

Nemam decu ali mislim da ako moji roditelji budu hteli i zeleli i budu zdravi da ce definitivno cuvati moju decu kad ja ne mogu. Naravno i njegovi roditelji se isto tretiraju ko moji. Ako nema drugog resenja dete moze i u obdaniste. Mene su moji vec sa 12 meseci nosili u jaslice a kasnije u obdaniste i nista mi ne fali. Moji nisu imali "Baka servis" pri ruci.

goldie

staro
  (#3 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 06.10.2008 19:46
Godine: 25
Odgovor: "Baka servis" ili bebisiterke? - 30.01.2007, 02:02

Ja bih ih poslala u vrtic,da se druze sa djecom

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#4 (permalink))
dndr
Iskusni forumdžija
dndr će uskoro postati poznat člandndr će uskoro postati poznat člandndr će uskoro postati poznat član

Član od: 16.04.2007.
Poslednji login: 10.10.2008 12:44
Pol: Muško
Godine: 41
Odgovor: "Baka servis" ili bebisiterke? - 27.04.2007, 07:50

Oba rjesenja imaju svojih dobrih, ali i losih strana. ZA jaslice je jos rano, pa tako
ozbiljno razmisljamo koju varijantu usvojiti...

staro
  (#5 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Odgovor: "Baka servis" ili bebisiterke? - 27.04.2007, 12:07

Ja nisam imala izbor ovde nikakav,pa mala morala u obdaniste,imala je dve godine,tamo je naucila svasta,a ja sam mogla mirno raditi,i posle nije bilo nikakvih problema za poceti skolu,jer se vec bila navikla na decu,na rad,na uciteljice,ma bilo joj je lepo,jeste da je drekala kao svako dete prvih pet minuta,al posle odmah sa drustvom se zaigrala
Za baby sitere nisam bas odusevljena,ma videla svasta u televiziju,Babe ce dati unucima sve sto zele,ali ako dete nauci kuci kod roditelja disciplinu,nema problema da Babe kvare unuke ili da se dete popne na glavu,takodje nisu sve Babe iste,i sad govorim iz licnih iskustva,moja bivsa svekrova ne podnosi decu,tako da ona nije cuvala nijednog unuka,i ako je morala,deca su morali u tisini da sedu i da ne diraju nista,jer Baba oma samar,i vikala na decu da se cak culo i u komsiluku,takodje moja Baba od oca nije nas volela,pojma nemam zasto,ali nikad nas nije tukla niti se derala na nas...mozda sam malo preterala sa temom,ali treba dobro pogledati kome ostavis decu

No me toques

staro
  (#6 (permalink))
dndr
Iskusni forumdžija
dndr će uskoro postati poznat člandndr će uskoro postati poznat člandndr će uskoro postati poznat član

Član od: 16.04.2007.
Poslednji login: 10.10.2008 12:44
Pol: Muško
Godine: 41
Odgovor: "Baka servis" ili bebisiterke? - 27.04.2007, 13:16

lose strane baby sitera :
ukoliko imaju svoju djecu, vase dijete ce gledati kao strano tijelo sa puno ljubomore za ono sto vi pruzate svome djetetu a ona to ne moze, cak ima i slucajeva da otimaju hranu od vaseg djeteta itd...(necemo dalje)
ukoliko nemaju svoju djecu, ako su nerotkinje ili mlade djevojke, e tu je vec problem roditeljskog osjecaja, pristupa...tako da vase dijete moze postati stranac u svojoj kuci...

najbolje rjesenje je obdaniste, i to mozda od druge godine., a period do tada na neki nacin moram premostiti...vjerovatno baka servis ili ujna servis... sa svim svojim nedostacima, ipak je najsigurnije

staro
  (#7 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 22:46
Godine: 46
Odgovor: "Baka servis" ili bebisiterke? - 27.04.2007, 14:37

sta bih ja uradila u ovom slucaju.... Prvo bih od bebisiterke ili "bake" trazila preporuke, znaci da ta osoba mora da ima predhodnog iskustva u cuvanju dece. Dadilja mora u sebi da nosi ljubav prema deci - ali svoj deci. Jer deca se razlikuju, neka su nestasna, neka namcorasta, neka placljiva, neka probirljiva... Ovo nije zahvalan posao, i svaka dadilja bi trebalo da bude svesna svoje maksimalne odgovornosti za dete koje joj je povereno na cuvanje.

Šta ti je smisao života, da bi ti život imao smisla

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak > "Baka servis" ili bebisiterke?