Meni je trudnoća baš fino protekla. Mislim, bez mučnina, lekova, ležanja i ostalog što može da te snađe ako ne protiče baš glatko. Povratila sam ukupno četiri puta, i to čini mi se na svakom ulasku u novi mesec dok beba nije oživela. Sećam se samo da je svaki put bilo posle doručka i da sam onako rigajući nad wc šoljom govorila sama sebi "Tako ti i treba gusko, sledeći put žvaći bolje" dok mi je paradajz izlazio na nos. Simpatični momenti, da.
Inače, taj paradajz mi je obeležio trudnoću

Sećam se jednog jutra otvaram frižider i vidim da je moja kaseta za paradajz prazna

Zatvorim onaj frižider i sednem dole i krenem da plačem dok nisam probudila ostale sa "Buuuhuuuhuuuuuuuuu kako vam nije žao da pojedete paradaaaaaaajz mojoj bebiiiiiiiiiiiiii

" Da, zbog te epizode me zajebavaju i dan danas, ali sam se i ja nakon pola sata smejala sama sebi. Može se reći da sam bila turbo osetljiva na momente. I veoma gladna
Nisam se nešto prenemagala, nisam ni inače takva, niti sam koristila to moje stanje u bilo kom smislu. Zvrndala sam i izlazila, igrala flipere u kafiću kod drugarice, razvaljivala muške u "riziku", odgledala sve što se tada davalo u pozorištu i u bioskopima od 6, 8, i 10h itd, čitala...
Apstinirala.
Nerviralo me što ne mogu normalno da namažem nokte na nogama od stomaka, već sam morala da se dovijam i istražim nove tehnike. Neke od njih primenjujem i danas, jer se ispostavilo da su bolje
Uživala sam u svakom javljanju mog podstanara, gde god da mi se javi. Volela sam čak i kad me udari tamo negde u leđa.
Još jedan "onaj" momenat se desio na ultrazvuku. Skupili se studenti, gledaju kako moja beba ima lep nosić, a ja u plač. Ne mogu da se sastavim.
- Pa što plačeš, sa bebom je sve u redu, evo vidi kako odmara i uživa...
- Ali, alialiali buhuhuhuuuuuuuuu ona je tako sama tamooooooooooo

( kao da je negde kod njih u monitoru, a ne kod mene... but, svejedno

)
Čim sam saznala da sam u drugom stanju, tog istog dana kada sam uradila test, otišla sam u knjižaru i kupila jedan lep rokovnik. Želela sam i bebi da kažem koliko se radujem, a nisam mogla da smislim bolji način, a da to ne ispari negde... tek tako. Od tog dana sam počela da pišem taj dnevnik, i tako sam sa svojom bebom razgovarala. Znaće šta se sve dešavalo dok je plutao u meni. Znaće da nije tamo bio sam. Pišem ga i danas. U njemu su zabeleženi svi oni važni momenti, svi zubići, sva njegova razmišljanja, pisma Deda Mrazu, sve one provale i rečenice koje nisam htela ni pod razno da zaboravimo, sve ono što imam da mu poručim i što će mu sutra možda pomoći da postane bolji čovek ili da bar ne krene pogrešnim putem. Tu će biti sve one ludorije koje će praviti u pubertetu, sve njegove ljubavi za koje ću znati i sve ono što smo zajedno preživljavali. Pisaću je dok ne napuni 18, nadam se. On za to ne zna, ali dobiće je za punoletstvo
Ne čitam ono što sam napisala, jer ne mogu, raspekmezim se. Uvek okrenem novi list i samo nastavim dalje.
Orianu Fallaci sam otkrila kad se već rodio i nije mi poslužila kao inspiracija
E da, Mali Od Hladnog Oružja ne voli paradajz.