|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Help! Kako da odviknem dete od varalice/cucle? |
|
Odgovor: Help!Kako? |
|
Odgovor: Help! Kako da odviknem dete od varalice/cucle? |
|
|
|
|
|
|
|
uzimati 3x2 dnevno!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 08:51
Pol: Muško
|
Odgovor: Help! Kako da odviknem dete od varalice/cucle? -
04.11.2007, 21:50
Cucla daje detetu osecaj sigurnosti i smatram da ne treba odvici dete prerano. A ako ne gledam okolinu, kako se zgrazava da moje dete jos cucla, pa bas me briga da li ce se dete odvici za neko zamisljeno vreme ili nece.
Bitno je da mu potreba bude zadovoljena, jer to je tajna vaspitanja zadovoljnog deteta u mirnu odraslu jedinku ljudskog roda. Problem je bas u tome da okolina tezi da decu ``ukalupi`` u neki zamisljeni standard, iako je svako dete individua za sebe. Prvo dete je pocelo ostavljati cuclu oko 2. godine. Raniji pokusaji nisu urodili plodom, dete je zelelo cuclu i vracali smo mu stalno. Oko 2. godine osetio je svoju snagu i jednom je pregrizla cuclu. Plakala je, dobila je zamenu uz napomenu da je to poslednja cucla, koju dobija. Pregrizao je i tu za jedan dan i posle nije ni trazila drugu. Postao je dovoljno zreo da shvati nase uslove. 2. dete je odbacio cuclu oko 4. meseca i nikad ga vise nije uzeo u usta. Nesto slicno je i sa spavanjem. Nisu bili zadovoljni u posebnom kreveticu, cak ni u sobi sa majkom pa su spavali sa majkom sve dotle dok su to zeleli. Od oko 2. do 4. godine. Zahvaljujuci tome danas imamo emottivno stabilnu i srecnu decu. ![]() Marfijev zakon o roditeljima: 1. Kada prvom detetu ispade cucla, uzmes cuclu, odes, operes i vratis detetu. 2. Kada drugom detetu ispade cucla, podignes cuclu i das detetu. 3. Kada trecem detetu ispade cucla, naredis psu da uradi isto! ![]() i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 47
|
Odgovor: Help! Kako da odviknem dete od varalice/cucle? -
05.11.2007, 19:08
Moj sin je odbacio varalicu vrla rano. Nije mu trebala vise.
Medjutim sin od mog brata je imao problema. Prednji zubi su poceli da rastu i da se krive. Tada je vec redovno pricao i mi smo ga na prevaru nagovorili da svoju dudu baci u pec. Uvece je bio problem, ali su ga lako smirili recima: Sam si je bacio i sad je uzmi iz peci. Pritom su otvarali pec da dokazu da je izgorila i da je vise nema. Vise je nikad nije ni spomenuo.
|
|
|
|