VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Dečija histerija
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: 04.07.2008 07:40
Pol: Žensko
Godine: 26
Dečija histerija - 11.01.2007, 21:02

Verovali ili ne,nisam mogla da poverujem svojim ocima kada me je moja devojcica dovela do granice tolerancije(tj.tacke kljucanja) svojim histerisanjem od pre par dana... Iako ima "samo" 15 meseci,uspela je da me izbaci iz takta za 15 sekundi... Nedavno sam,pri poseti pedijatru,postavila isto pitanje,na koje sam dobila odgovor da je ponekad dobro i istuci dete i da na takve ispade ne treba obracati paznju jer bi upravo time dete dobilo zeljenu reakciju od strane roditelja.Hm,...probala sam da ne obracam paznju,ali se na kraju zacenila od placa pa sam morala da joj stavim do znanja da primecujem...Naravno da nije dobila to sto je zelela u datom trenutku,ali koji je "lek" za ovakva stanja?Jedan od mojih je da joj odvucem paznju necim drugim,a kada se kasnije smiri,probam da "objasnim" kako ne moze uvek dobiti sve sto naumi... Kakva su vasa iskustva?

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor:Dečija histerija
staro
  (#2 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 13:50
Godine: 25
Odgovor:Dečija histerija - 12.01.2007, 00:29

Evo mojih licnih iskustava. Naime, mama mi je pricala da kad sam imala 2-3 godine i nesto sam htela da imam a nisam mogla... uglavnom ja sam histericno legla na pod i pocela da se valjam i histerisem i placem. To mi je bilo prvi put da sam to uradila i tad sam dobila batine i kaze mama da vise nikad nisam to uradila. Tako da batine i nisu lose nekad. Evo ja se ne bunim sto me je tad istukla.
Naravno potpuno sam protiv bezrazloznih batina. Evo cula sam primer da je dete ispustilo vazu i polomila je i dobilo je batine zbog toga. Recimo to je totalno glupo. To moze svakom da se desi zaista slucajno. Ali ako je dete bezobrazno i radi neke stvari namerno i za inat e onda tu treba obratiti paznju. Ne kaze se dzabe "Batina je iz raja izasla".

A tvoje dete ima samo 15 meseci, posto jos nemam decu nemam osecaj koliko je to dete i koliko je svesno svega. I nisam sigurna da li je dobro tako malo dete tuci. To moraju neki iskusniji da kazu.... Naravno kad kazem batine, ne mislim na kaiseve, toljage i ostale stvari, nego onako malo po guzi rukom. To nije strasno. Cisto da se zna ko je glavni i ko koga slusa. Oduvek me je uzasavalo koriscenje nekih predmeta u te svrhe.

goldie

Poruku je izmenio makilli, 27.05.2007 u 13:04.

Dečija histerija
staro
  (#3 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 13:17
Godine: 26
Dečija histerija - 27.05.2007, 02:02

Svaki roditelj će se uzrujati kad njegovo dete počne da vrišti. Ono što ne znaju svi jeste da u nekim situacijama dečje vrištanje treba jednostavno ignorisati, ma koliko to moglo da zvuči nehumano.

Naravno, ne mislimo na bilo koju situaciju kada je dete povređeno, kada vrišti zbog bola, kada mu je neophodna pomoć. Ipak, veliki broj dece između treće i pete godine starosti sklon je povremenim napadima besa. Ti napadi besa često su praćeni vrištanjem, bacanjem na pod, ili se dete uhvati za zid i vrišti. A, barem koliko vi možete da vidite, nije mu ništa - nije se udarilo, nije se povredilo, ništa mu se nije desilo.

Stručnjaci kažu da su u ovom uzrastu ovakvi napadi besa sasvim normalna pojava i da se ne treba uzrujavati oko toga. Dete nije povređeno i nije mu potrebna pomoć, zapravo, ovakav histerični napad je najbolje ignorisati. Neki roditelji ne mogu da se suzdrže, pa odmah prilaze detetu, pitaju ga šta mu je, šta hoće, i onda mu povlađuju u svemu što traži, ne bi li se smirilo. Takvo ponašanje je greška; sve što se time postigne jeste da dete zaključi da je vrištanje veoma efikasan način da dobije sve što poželi. Roditelji koji ovako postupe postanu robovi hirova trogodišnjaka (četvorogodišnjaka, petogodišnjaka - nekada se vrištanje i dreka nastave i nakon pete godine, ako dete zaključi da mu je to od koristi).

Šta učiniti kad mališan dobije histerični napad? Ako je dete zdravo, ako ste videli da nije povređeno, ignorišite njegovu histeriju. To je samo faza kroz koju prolazi, a ako tu fazu pravilno tretirate, to jest, ignorišete napade histerije, dete će s vremenom samo od sebe prestati. Znamo da to nije uvek lako, naročito ako su prisutni i drugi ljudi, ali ako jednom popustite, dete će izvoditi svoj "šou" svaki put kad nekog ima u blizini i očekivati da udovoljite svemu što mu padne na pamet.

(sa neta)

Odgovor: Dečija histerija
staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 09:41
Godine: 33
Odgovor: Dečija histerija - 27.05.2007, 10:41

Desilo se par puta da je bio besan, ali daleko od slike sa vrištanjem i bacanjem i to je trajalo kratko jer mu je odvučena pažnja i tome što radi nije dato na značaju. Skoro će svako dete to pokušati, jer ne mogu da smisle ništa bolje kad su besni, ali od roditelja samo zavisi da li će ovakve situacije imati svaki dan, naravno ako je dete zdravo

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#5 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 01:42
Godine: 34
Odgovor: Dečija histerija - 28.04.2008, 02:03

Svako dete će isprobati granice - ''dokle može da ide''. Jedan od načina je i besno ( ljutito ) ponašanje, ne bi li došlo do željenog cilja.

Prvi put sam se unezverila, ali i brzo pribrala.
Snažno sam Kikija zagrlila, i pričala, pričala, dok se nije smirio.

Kada se se situacija ponovila, postupila sam isto...

Od tada nismo imali ''problema'' te vrste.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#6 (permalink))
Sokica
smucalica...
Sokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen članSokica je savršen član

Član od: 20.05.2006.
Poslednji login: juče 19:07
Godine: 36
Odgovor: Dečija histerija - 15.05.2008, 22:05

Imala sam i ja sa mojim momcima takvih trenutaka,kada prosto nisam znala kako da odreagujem. Uglavnom sam im skretala pažnju na nešto drugo,a kad to baš i nije ''palilo'' , onda bi jednostavno pustila da se celokupna histerija završi pa bi onda porazgovarala o tome. Jedna bitna stvar je da nikad nisam popuštala da bude po njihovom jer to njihovo histerisanje i bacanje je bilo uglavnom isterivanje nekih njima bitnih stvari da vide do koje granice mogu da idu... I ta faza isterivanja po svome je trajala vrlo kratko,jer su uvideli da sam dosledna uvek u reagovanju prema takvom ponašanju...

staro
  (#7 (permalink))
Zvonchica
Lutka
Zvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimum

Član od: 03.12.2006.
Poslednji login: juče 17:29
Godine: 24
Odgovor: Dečija histerija - 20.06.2008, 16:58

Danas smo se gadno posvađali pLdonja i ja. Toliko me je izvukao iz takta da sam mislila da će dobiti batina kako nikad nije. Počeo je da histeriše u zadnje vreme. Razbesni se kad mu nije po volji pa legne na pod i tako ležeći vrišti. Nekad ga samo ostavim tako a nekad mu skrenem pažnju nečim drugim.
Ali danas je uradio nešto što prevazilazi sve mere. U toj histeriji, sedi mi u krilu, ja pričam i pokušavam da ga smirim a on meni lupi tri šamara! A jok.. tu prestaje pričanje. Plakali smo zajedno.
Za to sam, da se prvo priča, priča, priča... svejedno što još nije ni dve godine napunio, razume sve vrlo dobro. Ali ni batine neće da mu naškode.

staro
  (#8 (permalink))
Marijana Rajic
Novi član
Marijana Rajic će uskoro postati poznat član

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: danas 09:28
Godine: 31
Odgovor: Dečija histerija - 25.06.2008, 01:36

moj stariji je imao izlive besa pa je udarao glavom od zid...uvek sam pokusavala da ga zastitim,sad mi odgovara na moje kritike.zao mi ga da ga bijem.mladji je eksplozivan na mene .isto tako legne na pod i lupa glavom kad mu sve ovce nisu tu,ja ga pustim,posle place jer se udario.kad je besan zna i da me sopi,ali kontam nezna on jos sta je to pa ga i ja malo po ruci samo da mu dam do znanja da se to nesme.

staro
  (#9 (permalink))
Mopiell
Novi član
Mopiell je na dobrom putu

Član od: 30.05.2007.
Poslednji login: danas 00:04
Godine: 25
Odgovor: Dečija histerija - 01.07.2008, 18:55

Citat:
Goga kaže: Pogledaj poruku
Svako dete će isprobati granice - ''dokle može da ide''. Jedan od načina je i besno ( ljutito ) ponašanje, ne bi li došlo do željenog cilja.
da, i ja na to mislim. eto, mi smo danas "preziveli" prvi napad histerije. ima osam meseci i mislim da je u fazi provere do kojih granica sme da ide. tako je sladak, pipika moj mali. ako mu nesto ne dopustim (samo zbog njegove sigurnosti) ukruti telo, i baci se nazad. suprug je malo glasnije viknuo njegovo ime, na sta je napravio najsladji izraz lica. znate ono, kad se usne iskrive prema dole. bio je tako sladak da mi je doslo da ga pojedem. ali kad je video da nema reakcije koju je ocekivao, prestao je sa histerijom. danas je sve ovo ponovio par puta. neka, i treba. treba da shvati kakvo je ponasanje dozvoljeno a kakvo nije. ovo je samo korak prema njegovom "ja". sad je shvatio da zna i da se buni.

staro
  (#10 (permalink))
jovuk
Početnik
jovuk će uskoro postati poznat članjovuk će uskoro postati poznat član

Član od: 27.05.2008.
Poslednji login: juče 22:02
Godine: 30
Odgovor: Dečija histerija - 01.07.2008, 20:05

Dobro sam upoznata sa ovom temom obzirom da sam i majka i vaspitac.
Nekad treba dobro razmisliti pre nego sto se odreaguje.Najlakse je na bes odgovoriti iso tako,ali tu ne lezi resenje za ovaj problem.Svako dete je drugacije i nema univerzalnog resenja problema,a tako bi bilo dobro da znamo sta u datom momentu treba da radimo,pogotovo kad se nadjemo u nekoj guzvi, i bas sve oci su uprte u nas i naseg princa(princezu) koji vristi.